15:36 16/01
Νέος γίγαντας στη θάλασσα-φέρνει 9.300 αυτοκίνητα στην Ευρώπη
Από τη Σαγκάη ξεκίνησε το νέο πλοίο της Grimaldi, το Grande Manila που θα φέρει στην Ευρώπη 9.300 αυτοκίνητα και είναι το νέο στολίδι του Ομίλου.
Η Κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσης ότι θα απελευθερώσει περαιτέρω τα επιτόκια, με στόχο να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο των κινεζικών τραπεζών, που αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την κερδοφορία τους, καθώς θεωρείται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα διατηρήσει την ευέλικτη νομισματική της πολιτική και θα παρέχει επαρκή ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.
Η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει μεσοπρόθεσμα δάνεια και δεσμεύτηκε για συμπληρωματικά δάνεια και πολιτικές παροχής πιστώσεων προκειμένου να δοθεί στήριξη σε βασικούς τομείς της οικονομίας.
Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα κάνει το γουάν πιο "διεθνές", ότι θα κρατήσει το βασικό νόμισμα σταθερό και ότι θα λάβει περεταίρω μέτρα για την αποδυνάμωση των συναλλαγματικών κινδύνων αλλά και για την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων του συστήματος διαχείρισης συναλλάγματος και των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.