Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Δεκ-2015 15:09

  "Παγώνει" το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  TEΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:17

  Για  μετά τις γιορτές μεταφέρεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχε δυσφορία από τους δανειστές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το EWG θα ενημερωθεί σχετικά με τη χρονική μετάθεση της ψήφισης του νομοσχεδίου. 

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν τίθεται θέμα απόσυρσης του νομοσχεδίου αλλά αναβολής της ψήφισής του για το νέο έτος.

  Μετά τις 7 Ιανουαρίου

  Έτερες κυβερνητικές πηγές ευρισκόμενες στις Βρυξέλλες με τις οποίες συνομίλησε το Capital.gr, ανέφεραν ότι υπήρξε δυσαρέσκεια μεν από τους Θεσμούς, για το γεγονός ότι δεν είχε κοστολογηθεί επαρκώς το πολυνομοσχέδιο και δεν είχαν ενημερωθεί οι θεσμοί μεν, αλλά το "πάγωμά" του οφείλεται εν πολλοίς και στην απροθυμία της αντιπολίτευσης να στηρίξει το νομοσχέδιο ελλείψει της (πλήρως κοστολογημένης) έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 

  Από τη Διάσκεψη των Προέδρων η οποία συνεδρίασε νωρίτερα, προκύπτει ότι η συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο "παγώνει" έως τις 7 Ιανουαρίου. 

  Υπενθυμίζεται, ότι στις ενδείξεις ότι το κουαρτέτο έχει αιφνιδιαστεί αρνητικά με την κατάθεση του παράλληλου νομοσχεδίου και ετοιμάζεται να ζητήσει ισοδύναμα για "παροχές" που προβλέπει, κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν στο Capital.gr, κατά τι σιβυλλικά: "Δεν έχουμε τέτοια εικόνα. Είμαστε σε συνεννόηση με τους Θεσμούς και για ζητήματα που αφορούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας αλλά και για όσα δεν άπτονται των μνημονιακών θεμάτων. Σε κάθε περίπτωση μετά τη συνεδρίαση του EWG, θα ξέρουμε εάν και τι είδους ενστάσεις έχουν οι Θεσμοί και θα τα συζητήσουμε όλα εκεί.

  Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη του EWG υπό τον Γ Χουλιαράκη βρίσκεται αυτή στην ώρα σε εξέλιξη, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπροέδρου Γ. Δραγασάκη με τον ΥΠΟΙΚ Ευκ. Τσακαλώτο και τον υπουργείο Υγείας Ανδ. Ξανθό στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει του EWG. 

  Το παράλληλο πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή έχει κοστολογημένες παρεμβάσεις 115 εκατ. ευρώ (με βάση την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου) αλλά και πλειάδα άλλων μέτρων που δεν είναι κοστολογημένα.

  Προηγουμένως πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν "οι θεσμοί είναι ενήμεροι για την συζήτηση κι άλλων προτάσεων  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα τις αξιολογήσουν καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει διαβούλευση σε ό,τι αφορά τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής. Οι ελληνικές αρχές ειναι σ´επαφή για το σκοπό αυτό με τους θεσμούς ".

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ