08:00 05/12
Πόσο βελτιώθηκαν τα κεφάλαια των τραπεζών από τον αναβαλλόμενο φόρο – Αναλυτικά στοιχεία ανά τράπεζα
Τα αυξημένα κέρδη και οι μεγαλύτερες διανομές μερισμάτων επιταχύνουν την απόσβεση των αναβαλλόμενων φόρων.
Περισσότερα από 1 δισ. ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μόνο χθες, δήλωσαν στο Reuters τρεις τραπεζικές πηγές, με τον ρυθμό των εκταμιεύσεων να κερδίζει έδαφος από το περασμένο Σαββατοκύριακο που κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της.
Οι εκταμιεύσεις στο διάστημα Δευτέρας-Πέμπτης ανήλθαν σε περισσότερα από 3 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 2,2% των εταιρικών καταθέσεων και των καταθέσεων των νοικοκυριών που έχουν στις ελληνικές τράπεζες στο τέλος Απριλίου.
"Δεν υπάρχουν ουρές ή πανικός, είναι μια ήρεμη και σταδιακή φάση αναλήψεων. Οφείλονται στις ανησυχίες σχετικά με το εάν θα "κλείσει" μια συμφωνία με τους δανειστές της χώρας", δήλωσε η μία από τις πηγές του πρακτορείου.
Η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.