Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2015 15:38

  Η πρόταση της Ελλάδας δεν είναι επαρκής

  Η πρόταση της Ελλάδας δεν είναι επαρκής
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νέα πρόταση της Ελλάδας για την επίλυση της κρίσης με τους διεθνείς πιστωτές έχει έλθει ως έκπληξη για την Γερμανία και δεν εμφανίζεται επαρκής για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τριών θεσμών, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

  Ο εκπρόσωπος Martin Jaeger δήλωσε πως το γερμανικό υπουργείο δεν έχει ακόμη δει τη λίστα των όρων της συμφωνίας που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους διεθνείς πιστωτές.

  Αλλά ο Jaeger τόνισε ακόμη ότι εάν βασιστεί στην αξιολόγησή του για το τι σχόλια έχουν γίνει σχετικά με την λίστα των προϋποθέσεων στην Αθήνα, «τότε θα έχω την εντύπωση ότι αυτή η λίστα δεν είναι η τελευταία λύση στο πρόβλημα».

  «Η πρόταση από τους τρεις θεσμούς θα είναι η σχετική βάση για τις συνομιλίες», δήλωσε. Ωστόσο, ο Jaeger πρόσθεσε πως μια τελική αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης είναι δυνατή μόνο αφού εξεταστεί η πρόταση. 

  Επίσης, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας, επαναδιατύπωσε πως η Γερμανία είναι εναντίον της ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα.

  "Είναι αυτονόητο ότι μια πρόταση των Θεσμών θα λαμβάνει υπόψη και επιθυμίες της ελληνικής κυβερνησης", αλλά υπάρχουν κάποιοι "αμετακίνητοι" όροι και στο τέλος "πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός", δήλωσε και επανέλαβε ότι για την γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. "Κούρεμα και παρόμοια θέματα δεν αποτελούν επιλογή για το μέλλον", είπε χαρακτηριστικά.
   
  "Στο τέλος θα υπάρξει ένα συνολικό πακέτο. Και πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα και να υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους. Αυτό πρέπει να το αξιολογήσουν οι ειδικοί και σε ό,τι αφορά την τεχνική γνώση, αυτήν την διαθέτει το ΔΝΤ", σημείωσε ο κ. Γιέγκερ απαντώντας σε ερώτηση ειδικά για το συνταξιοδοτικό και επανέλαβε ότι "για την περαιτέρω διαδικασία, σημείο εκκίνησης για μια -ελπίζουμε γρήγορη και επιτυχή- ολοκλήρωση του προγράμματος, θα είναι αυτό το οποίο θα φέρουν στο τραπέζι οι τρεις Θεσμοί". Υπογράμμισε δε ότι "δεν ισχύει ότι δεν ακούγεται η φωνή της Ελλάδας".
   
  "Σημείο εκκίνησης είναι το τρέχον πρόγραμμα και η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Είπαμε ότι θα δείξουμε ευελιξία, αλλά οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν. Στη Δρέσδη είχαμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει πρόταση. Ενόψει του τέλους του προγράμματος, είδαμε την αναγκαιότητα να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία. Οι τρεις Θεσμοί εχουν την αρμοδιότητα να δουν τα πράγματα συνολικά. Αλλά πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός". 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων