Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Απρ-2007 09:23

  Στην τελική ευθεία δυο διαγωνισμοί του ΟΑΣΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέσσερα από τα οχτώ κοινοπρακτικά σχήματα συνεχίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό τηλεματικής του ΟΑΣΑ. Τέσσερα από τα έξι κοινοπρακτικά σχήματα συνεχίζουν και στον διαγωνισμό προμήθειας και εγκατάστασης του "Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου".

  Οι δυο διαγωνισμοί του ΟΑΣΑ εισέρχονται πλέον στην τελική τους ευθεία, δηλαδή στο άνοιγμα των οικονομικών και τεχνικών προσφορών.

  Στο διαγωνισμό τηλεματικής, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρω, μη συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ, προσφορές είχαν καταθέσει οχτώ σχήματα και συγκεκριμένα οι PC Systmes - N-Topos - ATM (Azienda Transporti Milanesi) - Solari Udine, Άκτωρ ΑΤΕ - Atron Electronics - PSI - Transportation, Enterprise - Digital Architect - Altec, Elsag, Thales - Infoquest, Siemens, - Intracom IT Services, Profile και Unisystems.

  Με το σύστημα τηλεματικής, ο ΟΑΣΑ φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία ενιαία υποδομή που θα υποστηρίζει την αποτελεσματική διαχείριση του στόλου της ΕΘΕΛ και του ΗΛΠΑΠ, με την δυναμική πληροφόρηση επιβατών σε 150 στάσεις.

  Ο δεύτερος διαγωνισμός, 29 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ).

  Στο διαγωνισμό αυτό προσφορές είχαν καταθέσει έξι εταιρείες και συγκεκριμένα Άκτωρ  - Atron Electronic GmbH, Thales Transportation Systems - Thales Electronic Systems - Info-Quest, Indra Sistemas, Siemens Intersav, Elsag και ΑΡΤ – Marac – VTI.

  Ο διαγωνισμός για το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρων, στον οποίο προκρίθηκαν τέσσερα από τα έξι σχήματα, σηματοδοτεί την σταδιακή κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, καθώς πρόκειται να αντικατασταθούν από "έξυπνες κάρτες".

  Φώτης Φωτεινός

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ