09:54 09/09
Real Estate Crowdfunding: Η νέα εποχή επενδύσεων στην αγορά ακινήτων
Η παγκόσμια αγορά Real Estate CrowdFunding γνωρίζει μεγάλη άνθηση, με τα μοντέλα να δείχνουν υπερδιπλασιασμό των κεφαλαίων που αναμένεται να επενδυθούν μέχρι το 2032.
Οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικοδομή είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως οι χαλυβουργίες και βιομηχανίες αλουμινίου, αν και κατά κοινή ομολογία η αγορά του τσιμέντου αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα. Για τις βιομηχανίες αυτές πάντως, εκτός από την οικοδομή και μια άλλη κρίση, αυτή στο χρηματιστήριο των ρύπων, στερεί πολύτιμα έσοδα αρκετών εκατομμυρίων που πέρυσι είχαν δώσει πολύτιμες ανάσες περιορίζοντας τις ζημιές των κλάδων.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά έρχεται από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα, το οποίο παραμένει ουσιαστικά ανενεργό από τον περασμένο Αύγουστο.
Διαβάστε αύριο στο «Κ» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της τσιμεντοβιομηχανίας αλλά και για τα «έκτακτα μέτρα» τα οποία έχει λάβει η ΑΓΕΤ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.