Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Μαϊ-2011 14:55

  "Τρέχουν" οι εξελίξεις για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:34

  Εντός του Σαββατοκύριακου ενδεχομένως να γίνει συνάντηση με τη Deutsche Telecom για την πώληση του 10% του ΟΤΕ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

  Εξάλλου, όπως αναφέρεται και σε επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, "ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, απέστειλε σήμερα επιστολή στην Διοίκηση της Deutsche Telekom, για την εκκίνηση της διαδικασίας".

  Το ίδιο στέλεχος που συμμετέχει στη συνάντηση υπουργείου - Τρόικας προανήγγειλε επιτάχυνση των υπολοίπων αποκρατικοποιήσεων που έχουν αναγγελθεί για το 2011 (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ κλπ), μέσα στο καλοκαίρι, λέγοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι τότε να προκηρυχτούν όλοι οι διαγωνισμοί.

  Επίσης, η ίδια πηγή αναφερόμενη στο ταμείο μέσω του οποίου προωθείται η αξιοποίηση ακινήτων, είπε ότι η Τρόικα θα παράσχει τεχνική βοήθεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις θα βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης, και θα αποτελεί το πλαίσιο διασφάλισης προς τα έξω της κυβερνητικής βούλησης να προχωρήσει στην αξιοποίηση των ακινήτων που θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.

  Η θέση της Deutsche Telekom 

  "Λάβαμε την επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση όπου ανακοινώνει ότι επιθυμεί να συζητήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Ωστόσο, η επιστολή αυτή δεν συνιστά την άσκηση του δικαιώματος πώλησης" είναι η επίσημη θέση της Deutsche Telekom, όπως ανέφερε στο Capital.gr στέλεχος της εταιρείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ