21:07 15/09
Κεντρική Τράπεζα Γαλλίας: Οι προοπτικές ανάπτυξης επισκιάζονται από την πολιτική αστάθεια
Η Τράπεζα της Γαλλίας προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,7% φέτος.
Ο στόχος μείωσης του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 7,5% για το 2011 είναι εφικτός, σχολιάζει η Διεύθυνση Οικονομιών Μελετών της Alpha Bank, ακόμη και αν επιβεβαιωθεί η διαμόρφωση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ.
Για να επιτευχθεί ο στόχος, ωστόσο, προϋπόθεση αποτελεί η αποτελεσματική υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμόζονται αναφέρει η Alpha, σημειώνοντας ότι «η κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης το 2011 θα πρέπει να είναι η δραστική μείωση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής κατά τρόπο κοινωνικά δίκαιο και ανταποδοτικό».
«Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για νέα επιβάρυνση των ήδη βαριά φορολογούμενων μισθωτών και επιχειρηματιών για κάλυψη αστοχιών των μέτρων της φορολογικής πολιτικής» αναφέρεται χαρακτηριστικά.