Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2011 15:50

  Οι 10 "μνηστήρες" στη νέα... "μάχη" της Ρεβυθούσας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ακόμη και τα αποτελέσματα της χρήσης του 2010, δείχνουν πόσο δίκιο είχαν όσοι υποστήριζαν ότι ο ΔΕΣΦΑ έχει μόνο οφέλη να δει από το άνοιγμα της αγοράς αερίου και ότι η αντίδραση στο άνοιγμα της αγοράς δεν έχει καμία απολύτως λογική βάση.

  Έτσι όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το πρώτο έτος κατά το οποίο ο ΔΕΣΦΑ λειτούργησε σε περιβάλλον απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου, καταγράφει αύξηση κατά 56,1% της κερδοφορίας του σε ετήσια βάση. Δηλαδή τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση που έκλεισε ήταν 52,7 εκατ. ευρώ με τα ετήσια έσοδα στα 225,4 εκατ.

  Την ίδια στιγμή στο επίκεντρο των επενδύσεων του ΔΕΣΦΑ βρίσκεται η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της Ρεβυθούσας και η ολοκλήρωση των αγωγών προς Πελοπόννησο και Εύβοια.

  Η νέα μάχη της Ρεβυθούσας

  Ειδικά για την κατασκευή της τρίτης δεξαμενής στη Ρεβυθούσα, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΔΕΣΦΑ ανταποκρίθηκαν δέκα μεγάλες κατασκευαστικές. Ειδικότερα πρόκειται για τις:

  - FELGUERA –IHI S.A.

  - TECHNIMONT SpA

  - COBRA -SENER

  - CONSORTIUM TGE - PARESA

  - TECHNIP ITALY SpA

  -CONSORTIUM POSCO E&C – INTRAKAT

  - CONSORTIUM AKTOR S.A.-ENI SAIPEM S.A

  - J&P AΒΑΞ AE

  - JV VINCI-ENTREPOSE-TERNA S.A.

  - TECHNICAS REUNIDAS S.A. - ARCHIRODON GROUP N.V.

  Το έργο, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ, προβλέπει την κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 95.000 κυβικών μέτρων στη νήσο Ρεβυθούσα, ανοιχτά των Μεγάρων, όπου βρίσκονται άλλες δύο δεξαμενές των 65.000 κ.μ. έκαστη, καθώς και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων προκειμένου να εξυπηρετούνται πλοία μεταφορικής ικανότητας 180.000 κ.μ. υγροποιημένου αερίου, έναντι των 135.000 κ.μ. που είναι το σημερινό όριο.

  Η αναβάθμιση της Ρεβυθούσας προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2014.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων