Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Νοε-2018 11:50

  Δ. Μασούτης Α.Ε.: Ο leader της Βορείου Ελλάδος "εισβάλλει" και στην Αττική

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  42 χρόνια ισχυρής παρουσίας στον χάρτη του λιανεµπορίου της χώρας για τον leader της Βόρειας Ελλάδας

  Γιάννης Μασούτης, Διευθύνων Σύµβουλος Διαµαντής Μασούτης Α.Ε., Πρόεδρος ΕΒΕΘ

  - Πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. με την είσοδό της στην αγορά της Αττικής, μέσω της εξαγοράς της Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε μέχρι στιγμής;

  Τα µηνύµατα είναι όλα θετικά, και µάλιστα είναι εντυπωσιακά θερµή η υποδοχή. Να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που µας συγκίνησε πολύ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη δηµιουργία του νέου καταστήµατος στο Φάληρο, ήρθαν περίοικοι και µας έφεραν µια ευχετήρια επιστολή όπου µας έλεγαν ότι µας αγαπάνε και µας στηρίζουν και µας έκαναν δώρο µια χριστιανική εικόνα. Κι έτσι, ενώ, όταν γίνονται εργασίες κάπου, συνήθως νοµίζεις ότι ενοχλείς και θα έρθουν να σου κάνουν παρατήρηση, σε εµάς συνέβη αυτή η πολύ ευχάριστη έκπληξη. Χαρήκαµε και συγκινηθήκαµε όλοι πάρα πολύ.

  Ήταν σαν να µας περίµενε ο κόσµος στην Αττική. Άκουγαν για εµάς, µας ήξεραν και τώρα µας γνωρίζουν από κοντά και, από ό,τι φαίνεται, είναι πολύ ικανοποιηµένοι.

  - Μετά την επέκταση στην Αττική να περιμένουμε και την είσοδό σας σε κάποια άλλη γεωγραφική περιοχή όπου μέχρι σήμερα δεν έχετε παρουσία;

  Στρατηγικά, η εταιρεία πρώτο στόχο θέτει την αναδιοργάνωσή της µετά την εξαγορά της Προµηθευτικής, δεύτερο τη σταδιακή ενίσχυση της θέσης της στην Αττική και τρίτο την επέκτασή της σε γειτονικούς νοµούς µε αυτούς που αναπτύσσεται τώρα, σε περιοχές της χώρας όπου σήµερα δεν διαθέτει παρουσία. Προβλέπεται δηµιουργία νέων σηµείων πώλησης και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου είµαστε leader, και µάλιστα ένα νέο κατάστηµα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περίπου 700 τ.µ.

  - Πολλοί είπαν πως η κάθοδός σας στην Αττική σάς "επιβλήθηκε" από τις αλλαγές που συντελέστηκαν την τελευταία διετία στον χάρτη του λιανεμπορίου και ότι με την απόκτηση της Προμηθευτικής Τροφίμων αγοράσατε τζίρο. Πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι αυτό;

  Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η επέκτασή µας στην Αττική ήταν µια φυσιολογική εξέλιξη της αναπτυξιακής µας πορείας. Ήταν αναµενόµενο από αυτούς που γνωρίζουν καλά τον κλάδο και παρακολουθούν τη µακρόχρονη πορεία µας.

  - Πώς βλέπετε την αλυσίδα σας σε πέντε χρόνια από σήμερα και ποια είναι τα επενδυτικά σας σχέδια για τα επόμενα χρόνια;

  Παλαιότερα, πριν να µπούµε στην περίοδο της οικονοµικής κρίσης, οι εταιρείες συνήθιζαν να µιλάνε για πενταετή πλάνα. Μετά οι πιο πολλοί αρχίσαµε να κινούµαστε σε πλάνο τριετίας ή και ακόµα µικρότερης χρονικής διάρκειας.

  Η εταιρεία µας έχει ολοκληρώσει τα µεγάλα έργα υποδοµής: κεντρικές αποθήκες, µηχανογραφικά συστήµατα, λογιστήριο και όλες τις οργανωτικές δοµές. Όλες οι επενδύσεις από εδώ και πέρα θα γίνονται σε νέα σηµεία πώλησης, τα οποία θα µπορούν να υποστηριχτούν πλήρως από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Για τα επόµενα χρόνια, λοιπόν, θέλουµε να αυξήσουµε το µερίδιο πωλήσεων πανελλαδικά, διατηρώντας την οικονοµική υγεία που έχουµε, και το γνωρίζει πολύ καλά η αγορά.

  - Η αυτόνομη πορεία αποτελεί αυτοσκοπό ή είστε ανοιχτός στο ενδεχόμενο σύμπραξης με κάποιον άλλο παίκτη της αγοράς, π.χ. στο εμπορικό κομμάτι;

  Η εταιρεία µας ήταν πάντα ανοιχτή σε συνέργειες, εάν κρινόταν ότι αυτές θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη και έφερναν αποτελέσµατα. Το ότι διατηρεί τόσα χρόνια µια αυτόνοµη πορεία σηµαίνει προφανώς ότι δεν υπήρξε κάποια τέτοια ενδιαφέρουσα περίπτωση σύµπραξης.

  - Τι σας οδήγησε στη μεγάλη συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω του Φιλανθρωπικού της Οργανισμού "Αποστολή";

  Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση κάθε µεγάλης εταιρείας να προσφέρει µε οποιονδήποτε τρόπο στην κοινωνία. Δεν έγινε για προβολή, δεν ζητήσαµε συµµετοχή των καταναλωτών, αναλάβαµε εξολοκλήρου το κόστος. Με το πρόγραµµα "Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη" στηρίξαµε πολλές οικογένειες που βιώνουν πολύ άσχηµα την περίοδο της κρίσης. Η εµπειρία και η οργάνωση του φιλανθρωπικού οργανισµού "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήταν πολύ σηµαντική για να µπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσµατικά όλο το πρόγραµµα. Στηρίζουµε ανθρώπους καλύπτοντας τη βασική καθηµερινή ανάγκη για τρόφιµα, έτσι ώστε να µπορέσουν να κάνουν ένα επόµενο βήµα στη ζωή τους.

  Με την Αποστολή είµαστε "Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη" και θα συνεχίσουµε να είµαστε για δεύτερη χρονιά*.

  * Η  σηµαντική στρατηγική συνεργασία της "Αποστολής" και της εταιρείας Διαµαντής Μασούτης Α.Ε. ξεκίνησε το 2017 µε τη διανοµή 1.040 δεµάτων µε τρόφιµα, µηνιαίως, σε οικογένειες στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Διδυµότειχου, της Ορεστιάδας, των Ιωαννίνων και της Χαλκίδας, σε συνεργασία µε τις κατά τόπους Μητροπόλεις. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είχαν διανεµηθεί περισσότερα από 12.000 δέµατα, ενώ το πρόγραµµα επεκτάθηκε στη Σαµοθράκη και στις Φέρες. Το 2018 το πρόγραµµα θα επεκταθεί και χρονικά και µε την προσθήκη νέων πόλεων και περιοχών, όπως η Αττική, η Λάρισα και η Κοµοτηνή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ