Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 00:03

  Ψάξτε διαβατήριο, όσο προλαβαίνετε!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου, λόγω έλλειψης επαναξιολόγησης του μέτρου!

  Δηλαδή, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε πως, άνθρωποι που αποδεδειγμένα δεν τρέφουν κανέναν σεβασμό ή εκτίμηση για την επιστήμη την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν, μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις από τις οποίες θεωρητικά την υπηρετούν, λόγω μιας νομοτεχνικής λεπτομέρειας. Εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές των ευπαθών ομάδων, δηλαδή την πλειοψηφία εκείνων που επισκέπτονται συχνά και τακτικά τις δομές υγείας!

  Η ίδια αυτή απόφαση μετατρέπει την συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών, τις δεκάδες χιλιάδες εκείνων που εμπιστεύονται και ακολούθησαν τις επιταγές της επιστήμης τους, σε κορόιδα ολκής. Κορόιδα που επί δυόμιση χρόνια, έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να καλύψουν τα κενά των ασυνείδητων που αρνούνταν να κάνουν το καθήκον τους και να υπηρετήσουν το λειτούργημα τους.

  Ενώ ταυτόχρονα δίνει ένα ξεγυρισμένο χαστούκι σε όσους απλούς πολίτες ακολούθησαν τις οδηγίες των επιστημόνων και τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας, τόσο γιατί έχουν αρκετό αυτοσεβασμό ώστε να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους, όσο και επειδή σέβονται τον συνάνθρωπό τους και δεν θέλησαν να τον εκθέσουν σε περιττό κίνδυνο, στο όνομα μιας πλαστής και ψευδεπίγραφης "ελευθερίας".

  Επαναλαμβάνω ότι αυτός ο χλευασμός στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας, υλοποιείται στο όνομα μιας τεχνικής λεπτομέρειας περί μη πραγματοποίησης αξιολόγησης της κατάστασης! Παρότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατηρεί ακόμη το καθεστώς πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο και παρά το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από την CoViD-19 κάθε εβδομάδα. Με αρκετές δεκάδες από αυτούς να αποχαιρετούν τον μάταιο τούτο κόσμο, ενώ ζούσαν "στο ωραιότερο οικόπεδο στον πλανήτη". Δεν βαριέστε όμως; Τι είναι μερικές δεκάδες ζωές, μπροστά στην ασυδοσία που... χρωστά η ζωή σε μερικούς;

  Φυσικά, η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη, δυτική Δημοκρατία και οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται απαρέγκλιτα. Έτσι λοιπόν και την απόφαση αυτή, όσο παράλογη, αποκρουστική και αντιεπιστημονική κι εάν είναι, οφείλουμε όλες και όλοι να την σεβαστούμε! Όλες και όλοι, ανεξαιρέτως! Αυτό σημαίνει Δημοκρατία!

  Δεν μπορεί όμως κανείς να μην αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να συμβεί εάν τα εκατομμύρια των κατοίκων αυτής της χώρας, που μέσω αυτής της δικαστικής κρίσης εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο ακόμη και της ίδιας τους της ζωής, αποφάσιζαν να κάνουν αυτό που τόσες και τόσες μειοψηφίες κάνουν σε μόνιμη βάση σ’ αυτόν τον τόπο. Εάν δηλαδή αποφάσιζαν μαζικά, να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια θεσμούς και νόμους επιβάλλοντας αυτό που επιτάσσει η επιστήμη και θεωρούν σωστό, απολαμβάνοντας κι αυτοί μια φορά την δυνατότητα ασυδοσίας που προσφέρει αυτός ο μοναδικός τόπος. Πραγματικά τι θα συνέβαινε τότε;

  Πολύ καλό ερώτημα, την απάντηση στο οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ. Διότι ούτε πρέπει, ούτε πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Όσοι όμως έχουμε την απορία, ας παρηγορηθούμε με το γεγονός πως υπάρχει εναλλακτική. Τουλάχιστον για εκείνους τους τυχερούς που διαθέτουν τ’ απαραίτητα για να την υλοποιήσουν. 

  Εκείνους τους τυχερούς που μπορούν να πάρουν το διαβατήριο, τα μπογαλάκια και τα κουβαδάκια τους και να πάνε σε άλλες παραλίες. Εκεί που η επιστήμη χρησιμοποιείται, χρησιμεύει και αντιμετωπίζεται ως τέτοια. 

  Όσο για το brain drain, αυτό αφορά άλλους! Τώρα προέχει να προλάβουν τα σύνορα ανοικτά…

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ