Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 00:02

  Μια σύντομη υπενθύμιση!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, τα Μνημόνια είχαν δημιουργήσει τα κινήματα της Πλατείας (Συντάγματος). Της Άνω και της Κάτω. Η πλειοψηφία των Ελλήνων, τους έμαθε ως τους "Αγανακτισμένους της Πλατείας".

  Μέσα από εκείνο τον όχλο, ξεπήδησαν κάμποσα "φυντάνια". Είτε ως άτομα, είτε ως "κινήματα". "Φυντάνια τα οποία έμελλε να μεσουρανήσουν στην ελληνική πολιτική σκηνή τα επόμενα χρόνια. Ανάμεσά τους και ορισμένα "κινήματα ανυπακοής". Δηλαδή ομάδες που, με διάφορα γελοία προσχήματα και έωλα επιχειρήματα, αρνούνταν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, σήκωναν τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων για να μην πληρώσουν κ.ο.κ. Το πιο γνωστό και πιο δραστήριο από αυτά ήταν το "Κίνημα Δεν πληρώνω", του οποίου  ηγείτο ο Αλέξης Χαρίτσης, μετέπειτα υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βουλευτής Μεσσηνίας και προβεβλημένο στέλεχος του κομματικής νομενκλατούρας της Κουμουνδούρου...

  Η λαμπρή πορεία του κυρίου Χαρίτση όμως, αποτελεί την απόλυτη εξαίρεση στον κανόνα της τύχης που περίμενε τη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων μελών του "Δεν Πληρώνω" και όλων των άλλων παρεμφερών... "κινημάτων". Οι οποίοι, μόλις εξυπηρέτησαν τους σκοπούς για τους οποίους είχαν προσελκυσθεί στην κομματική αγκάλη αρχικά, εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους, δίκην στημένης λεμονόκουπας. Με αποτέλεσμα να βρεθούν στα δικαστήρια, υπόδικοι για οφειλές εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και ορισμένους ιδιώτες, χωρίς να φαίνεται κάποιος τρόπος ν’ αποφύγουν τις πληρωμές των υποχρεώσεων τους, εξαιρετικά επιβαρυμένες με πρόστιμα, τόκους υπερημερίας κ.λπ. 

  Είναι κοινός τόπος ότι οι άνθρωποι ξεχνούν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Όπως επίσης είναι πασίγνωστο ότι συνήθως, οι λίγοι επιτήδειοι, κατορθώνουν να παραπλανήσουν τους πολλούς απρόσεκτους, να επιτύχουν τους σκοπούς τους και να καρπωθούν τα (καθόλου ευκαταφρόνητα) κέρδη, χωρίς να υποστούν την παραμικρή σοβαρή συνέπεια. Πρόκειται για κανόνα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ο οποίος επιβεβαιώνεται συνεχώς και πολύ συχνά. Όπως δείχνουν τα πράγμα, έφτασε η ώρα το σκηνικό να στηθεί για μία ακόμη φορά.

  Διάφοροι άθλιοι επιτήδειοι, με στόχο διαφόρων ειδών "κέρδη" (κυρίως πολιτικά, αλλά όχι μόνο) και εκμεταλλευόμενοι τους περιορισμούς της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, "απειλούν" και καλούν σε μη πληρωμή ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων, τελών κυκλοφορίας, διοδίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.λπ., "επειδή μπορούν"!

  "Επειδή μπορούν" μάλιστα, κάνουν το Σύνταγμα κοπτοραπτική κατά πού τους βολεύει, απειλούν Θεούς και δαίμονες και μπουρδολογούν περί "Χάρτας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" και άλλων γραφικών που όμως δεν έχουν καμία σχέση, με το θέμα! Ακριβώς όπως και ορισμένοι "Αγανακτισμένοι" και "Δεν Πληρώνω", το 2012-2014!

  Δεν γνωρίζω αν προβαίνουν σε αυτές τις κινήσεις, επειδή δεν έχουν την παραμικρή ιδέα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Δημοκρατίας, γιατί δεν ξέρουν ανάγνωση, ή απλά "στήνουν μηχανή". Ως πιθανότερο θεωρώ πως το τρίτο αποτελεί το κίνητρο των πρωτεργατών, ενώ τα άλλα δύο θα αποτελέσουν τους μοχλούς κίνησης όλων όσοι φανούν τόσο επιλήσμονες, ώστε να τους ακολουθήσουν!

  Σε κάθε περίπτωση, μια σύντομη υπενθύμιση για τα όσα συνέβησαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, τους μόνους τους οποίους θα μπορούσε να βλάψει, είναι αυτούς ακριβώς τους άθλιους τυφλοπόντικες της πολιτικής, που σαν μοναδική τους επιδίωξή έχουν το προσωπικό και κομματικό όφελος σε βάρος των απλών ανθρώπων και ολόκληρης της κοινωνίας.

  Μην τους επιτρέψετε να τα καταφέρουν, αυτήν την φορά!

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ