Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 00:03

  Ασφυξία θα πάθετε

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πλήρης απαλλαγή του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι η πλέον πρόσφατη από μια σειρά αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίες καταδεικνύουν πως αυτή είναι προετοιμασμένη να βάλει σε τάξη τα του οίκου της, η ίδια.

  Μάλιστα, εάν το δικαστικό συμβούλιο συμφωνήσει με την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου για αφαίρεση του καθεστώτος προστασίας των γνωστών "κουκουλοφόρων" μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, η υπόθεση Παπασταύρου θα χάσει τη χρονική της πρωτιά. Θα έχει έτσι προστεθεί ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των διορθωτικών κινήσεων και της προσπάθειας απομάκρυνσης του θεσμού, από την επαίσχυντη, αντιδημοκρατική και ανήθικη νοοτροπία του "ρίχτου τις διώξεις και άστον να τα βρει παρακάτω" και της καταρράκωσης του τεκμηρίου αθωότητας.

  Ευτυχώς η Δικαιοσύνη δείχνει να έχει όλη την αναγκαία διάθεση και να καταβάλλει φιλότιμες και αποτελεσματικές έως τώρα προσπάθειες για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ή έστω ένα μεγάλο μέρος τους...

  Η υπόθεση του κυρίου Παπασταύρου αποτελεί μόνο ένα μέρος της προσπάθειας αυτής. Αλλά σημαντικό μέρος. Απηλλάγει με αμετάκλητο βούλευμα και μετά από μια σειρά άλλων δικαστικών αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί τα τελευταία χρόνια, μετά από απίστευτη ταλαιπωρία. Ταλαιπωρία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το πολυετές μαρτύριο του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη. Επειδή θέλησε να βοηθήσει την πατρίδα του!

  Η Οδύσσεια του κυρίου Παπασταύρου είχε ξεκινήσει έξι χρόνια πριν, άμα τη αναλήψει της εξουσίας από τους Συριζανέλ, όταν έκαναν τα αδύνατα, δυνατά και τα άσπρα μαύρα για να τον εμπλέξουν στην υπόθεση της λίστας Lagarde, με κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος, φοροδιαφυγής κ.λπ. Όταν ήταν προφανέστερο του προφανούς, ακόμη και στον πλέον αδαή στις διεθνής χρηματοοικονομικές συναλλαγές ότι ο κύριος Παπασταύρου δεν έκανε τίποτε άλλο, από το να εκπροσωπεί ως πληρεξούσιος δικηγόρος τους πελάτες του. Δηλαδή ότι έκανε απλά, τη δουλειά του. 

  Κλασική συμπεριφορά "αυταπατώμενου" ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχη με αυτήν που τηρεί στην υπόθεση χειρισμού του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από τον Νίκο Παππά. Υπόθεση την οποία μάλιστα χρησιμοποιεί, κάνοντας τρομακτικό λογικό άλμα, ως δικαιολογία για ν’ αποφύγει την τήρηση της υπόσχεσης του Αλέξη Τσίπρα για "ειλικρινή συγγνώμη" εάν αθωωθεί ο κύριος Παπασταύρου. Υπόσχεση που ο Άχαστος Ηγέτης είχε δώσει από το βήμα της Βουλής!

  Θου Κύριε, φυλακείν τω στόματι μου...

  Βέβαια όλοι όσοι έχουν αντιληφθεί τη σημασία των λέξεων "ΣΥΡΙΖΑ" και "Αλέξης Τσίπρας", δεν εκπλήσσονται. Ποτέ δεν είχαν την ψευδαίσθηση πως υπήρχε περίπτωση να ζητήσει συγγνώμη ο "αυταπατημένος με τη μεγαλύτερη kolotoumba στην ιστορία" πρώην πρωθυπουργός. Πρόκειται για μία απόλυτα αναμενόμενη, συνήθη και εντελώς ανέντιμη στάση. Για κάτι απόλυτα φυσιολογικό από μέρους του συνόλου της Κουμουνδούρου. 

  Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, η στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνει για μία ακόμη φορά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει στον διάδοχό του. Αυτόν που δεν έχει ούτε τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό να τηρήσει τα βασικά όρια ευγένειας, απλά τον αγνοείς, τον περιφρονείς απόλυτα. Δεν του αξίζει τίποτε περισσότερο.

  Ο κύριος Παπασταύρου από τη μεριά του, δίκαια ζήτησε ν’ ακούσει την συγγνώμη που είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας. Όταν έχεις υποστεί το κυνήγι που υπέστη αυτός, χρειάζεσαι κάποια ηθική ικανοποίηση. Δικαιούσαι να την απαιτείς!

  Προσωπικά πάντως, αν και δεν τον ξέρω τον άνθρωπο πέρα από την παρουσία του στα ΜΜΕ, αισθάνομαι την ανάγκη να του δώσω μια φιλική συμβουλή:

  "Μόνο την ανάσα σας μην κρατήσετε όσο περιμένετε την συγγνώμη του Αλέξη, κύριε Παπασταύρου! Έχετε ήδη ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ για να κινδυνέψτε να πάτε από ασφυξία..."

  Πέτρος Λάζος

  petros.lazos@capital.gr
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ