Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 00:03

  Μην τολμήσετε να εμβολιαστείτε!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεγάλη και μακρά συζήτηση έχει ξεκινήσει σχετικά με τους συμπολίτες μας εκείνους οι οποίοι, είτε διστάζουν, είτε αρνούνται κάθετα να εμβολιαστούν, αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους. 

  Μάταια όλοι οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη ώστε, αρχικά να περιοριστεί και τελικά να εξαφανιστεί ο SARS-CoV-2. Ένα σημαντικό μέρος της ανθρωπότητας (όχι, δεν πρόκειται για ελληνικό μόνο φαινόμενο), επιμένει σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για αλλαγές DNA, για εμφυτεύσεις microchips (τζιπς κατά μερικούς) και άλλα όμορφα και γραφικά.

  Πολύ καλά κάνουν! Δικαίωμά τους είναι να πιστεύουν ότι τους φωτίζουν οι γνώσεις τους και αυτό που τους χάρισε ο καλός Θεούλης, ανάμεσα στ’ αυτιά τους! Και οι ειδικοί πολύ κακώς πράττουν, που προσπαθούν να εξηγήσουν την αναγκαιότητα της μεγιστοποίησης του αριθμού των εμβολιασμένων. Οι άνθρωποι (υποκρίνονται πως) δεν καταλαβαίνουν και αραδιάζουν του κόσμου τις μπούρδες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, για ν’ ανατρέψουν τα επιστημονικά δεδομένα.

  Με γειά τους και χαρά τους! Από τη στιγμή που η Δυτική Δημοκρατία, με το πρόσχημα της κακώς εννοούμενης πολιτικής ορθότητας, έχει πάψει να θεωρεί κολάσιμο αδίκημα την έκθεση συνανθρώπων σε (πιθανόν θανάσιμο) κίνδυνο, μια χαρά πορεύονται. Κανείς δεν δικαιούται να τους κατηγορήσει γι’ αυτό.

  Όλως τυχαίως βέβαια, οι κυριότερες θεωρίες των αρνητών, εάν γίνουν αποδεκτές, θα έχουν σαν αποτέλεσμα να σταματήσει κάποια εξαιρετικά σημαντική επιστημονική πρόοδος. Μια εξέλιξη που, ενώ θ’ αλλάξει τη ζωή όλων μας προς το (πολύ) καλύτερο, θα "κόψει" το μεροκάματο σε πολλούς βολεμένους μικροαπατεωνίσκους (π.χ. η ευρεία εφαρμογή του 5G) και θα "ξεριζώσει δεισιδαιμονίες δεκαετιών, από τη νοοτροπία της κοινωνίας μας. Ή, εάν επικρατήσει η άποψή τους, συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες θα θησαυρίσουν! Όλως τυχαίως, οι πιο φανατικοί από τους αρνητές είτε βρίσκονται εξαιρετικά "κοντά", σε κάποιους που έχουν πάρα πολλά εάν επικρατήσει η επιστημονική λογική, είτε ανήκουν οι ίδιοι στην συγκεκριμένη ομάδα. 

  Ούτε για αυτό όμως, μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος. Εφόσον η έκθεση των συνανθρώπων σε κίνδυνο βαριάς νόσου δεν θεωρείται παραβίαση του νόμου, πολύ καλά κάνουν. Τα συμφέροντα, δικά τους ή/και οικείων τους, υπερασπίζονται! Τι πιο φυσιολογικό;

  Όπως κι αν έχει το πράγμα, ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους τηρούν οι άνθρωποι αυτοί τη συγκεκριμένη αντικοινωνική στάση απέναντι στα εμβόλια, το τελικό αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι για το σύνολο της ανθρωπότητας. Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος όσων ασθενήσουν στο επόμενο κύμα της πανδημίας, θα αποτελείται από ανεμβολίαστους. 

  Το μεγαλύτερο ποσοστό τους θα αποθεραπευτεί αλλά όσοι βρίσκονται γύρω τους, θα βιώσουν δίπλα τους το κακό και θ’ αλλάξουν μυαλά. Το είδαμε ήδη σε πολλές περιπτώσεις στα προηγούμενα κύματα και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ξανασυμβεί.

  Το υπόλοιπο, πολύ μικρότερο αλλά σε καμία περίπτωση αμελητέο, τμήμα των ανεμβολίαστων, δυστυχώς θα μας αφήσει χρόνους. Πρόκειται για μια απόλυτα θλιβερή, αποφευκταία και εντελώς καταδικαστέα κατάληξη. Θα είναι μια συμφορά για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία. 

  Σίγουρα θα κοστίσει κάτι παραπάνω, μιας και ένα τέταρτο κύμα θα επιτείνει πολλά προβλήματα που διαφορετικά θα είχαν βρει λύση και εμπεριέχει τον ακραίο κίνδυνο της εμφάνισης κάποιας μετάλλαξης που δεν θα αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια αλλά σε αυτήν την ζωή, κέρδος χωρίς αντίστοιχο κίνδυνο, δεν υπάρχει!

  Επομένως, είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε σε μια δημοκρατική και ανοιχτή πολιτεία να μάχεται για οτιδήποτε αυτός θεωρεί σωστό, ακόμη κι αν είναι η μάχη για την αποφυγή του εμβολιασμού. Ας δεχτούμε όμως τα ρίσκα, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις ενός τέταρτου κύματος. 

  Σε τελική ανάλυση, οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το βαρύτερο, μοιραίο και αναπόφευκτο τίμημα. Σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι δικαίωμά τους, έτσι δεν είναι;  

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ