Συνεχης ενημερωση
1)Τα τύμπανα του πολέμου
"Πάντως είναι ο μόνος που μιλάει για ειρηνευτικές λύσεις και επιβεβαιώνει κάτι που είναι ήδη γνωστό από πολύ καιρό, πως Γάλλοι και Βρετανοί στρατιώτες σκοτώνονται ήδη στην Ουκρανία!" Αυτά προπαγανδίζουν τα φερέφωνα του Βλαδίμηρου Πούτιν στα κοινωνικά δίκτυα της Δύσης.
Ο ίδιος πριν λίγες μέρες σε ομιλία του έδωσε τη γραμμή: "Στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην Ουκρανία. Το γνωρίζουμε. Μιλάνε γαλλικά και αγγλικά το γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει τίποτα το καλό σε αυτό. Πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους γιατί σκοτώνονται κατά μεγάλο αριθμό.
Κι αν κάποιος θέλει να καλύψει τα εσωτερικά θέματα της χώρας του (προβλήματα, φωτογραφίζει τον Μακρόν) με μια επιθετική ρητορική, είναι μια πρακτική αρκετά γνωστή που ευρέως χρησιμοποιείται πολύ. Θα μ’ άρεσε η Γαλλία να μην παίζει αυτό το ρόλο που το μόνο που κάνει είναι να επιδεινώνει τη σύγκρουση, αλλά να κάνει ενέργειες για ειρηνικές λύσεις".
Μας λένε λοιπόν πως κάποιος που έχει εισβάλλει σε μια ξένη χώρα, έχει θέσει υπό κατοχή ένα τμήμα της και τώρα ζητά να σταματήσει ο πόλεμος, είναι ειρηνιστής.
Αντιθέτως, υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος Μακρόν και οι δυτικοί ηγέτες που στηρίζουν τη χώρα που δέχθηκε εισβολή οικονομικά και εξοπλιστικά, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται πολεμοκάπηλοι και πολεμοχαρείς.
Τα ίδια ακριβώς έλεγε ο Χίτλερ, για τον Ρούσβελτ και τον Τσώρτσιλ. Τα ίδια θα έλεγαν ο Ομέρ Βρυώνης, με τον Ιμπραήμ για τον Κολοκοτρώνη, τον ναύαρχο Κόδριγκτον, τον επικεφαλής του συμμαχικού στόλου στη ναυμαχία του Ναβαρίνου.
Μην έχετε καμιά αμφιβολία που στοχεύει η προπαγάνδα του Πούτιν. Στοχεύει στους αδύναμους κρίκους της Ευρώπης: Τα εκφυλισμένα πολιτικά άκρα στα αριστερά και τα δεξιά που μισούν τυφλά τη δημοκρατία περισσότερο από απ’ όσο πρέπει να φοβούνται το ολοκληρωτισμό.
Στελέχη του γερμανικού AfD βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Ρωσία σαν δυτικοί παρατηρητές που διαβεβαίωσαν το αδιάβλητο των εκλογών όπου κέρδισε με 80%. Ο Σάρλ Μισέλ τού είχε ευχηθεί συγχαρητήρια για την νίκη μέρες πριν τις εκλογές. Εκεί βρέθηκε και ο γραφικός υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Λαφαζάνης.
Μετά το Γάλλο πρόεδρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και στην ιστοσελίδα Euractiv, κατέγραψε το περίγραμμα των εξελίξεων.
"Εάν δεν δώσουμε τη σωστή απάντηση ως Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν προσφέρουμε στην Ουκρανία αρκετή βοήθεια για να σταματήσει τη Ρωσία, είμαστε οι επόμενοι. Κατά συνέπεια, πρέπει να είμαστε αμυντικά έτοιμοι και να περάσουμε σε λειτουργία οικονομίας πολέμου… Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμασθούμε για πόλεμο".
Η ρωσική προπαγάνδα στα κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης της Δύσης καταδεικνύει μια συστηματική προσπάθεια καλλιέργειας σύγχυσης και διχασμού των δυτικών κοινωνιών. Οι στόχοι αυτής της προσπάθειας πλέον αρχίζουν και γίνονται φανεροί. Οι αντιδράσεις του Γάλλου προέδρου και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελούν προκρίματα αντιδράσεων οι οποίες βρίσκονται σε ύπνωση ακόμη.
2)Αγαπάνε τον τόπο τους
Κύριε Στούπα, θα ήθελα να σχολιάσω το κείμενο ενός νέου ανθρώπου που δημοσιεύσατε στο άρθρο σας "χρειαζόμαστε δικαιοσύνη".
Ο συγκεκριμένος νέος μετανάστευσε στο εξωτερικό πριν πέντε χρόνια δηλαδή επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, του φταίει όμως το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (αναφέρει τη συγκεκριμένη φράση τουλάχιστον τρεις φορές). Μας λέει βέβαια ότι η τωρινή κυβέρνηση έκανε πολλά πράγματα τα οποία όμως δεν αρκούν.
Δεν αναφέρει βέβαια ότι η μεγαλύτερη μεταναστευτική εκροή ατόμων με Ελληνική υπηκοότητα έγινε το 2012 επί Σαμαρά και ήδη από το 2015, επί του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι εκροές φθίνουν.
Το πιο σημαντικό όμως κύριε Στούπα του συγκεκριμένου νέου και ίσως το πιο τραγικό είναι ότι για να επιστρέψει στην πατρίδα του θέλει να έχει αξιοπρεπή δουλειά, όπως αναφέρει, και όπου αξιοπρεπή δουλειά είναι αυτή με πολλά χρήματα.
Υπάρχουν όμως σε αυτή την χώρα και αξιόλογοι νέοι που σπούδασαν σε αυτά τα προβληματικά πανεπιστήμια, βρήκαν εργασίες με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά του φίλου μας, πληρώνουν τους φόρους τους, κάνουν εδώ τις οικογένειές τους, ενδεχομένως να αδικούνται στις εργασίες τους σύμφωνα με τα προσόντα τους, όμως μένουν Ελλάδα.
Και ξέρετε γιατί; Διότι Αγαπάνε τον τόπο τους με όλα αυτά τα ελαττώματά του Για μένα προσωπικά τέτοιοι νέοι που βάζουν οικονομικούς όρους για να επιστρέψουν ας μείνουν καλύτερα εκεί που είναι. Η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους που τη λατρεύουν δίχως αστερίσκους και υποχρεώσεις.
Σ.Μ
-
20:10 Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο υποστήριξε ότι επιχείρησε να κάψει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι σε μία στιγμή "παράνοιας"
-
19:52 Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία είναι ευγνώμων για τη βοήθεια των ΗΠΑ και του Τραμπ
-
19:34 Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα
-
19:15 Τα μέτρα για τη Στρατιωτική Οικογένεια που ανακοίνωσε ο Ν. Δένδιας
-
19:13 Γενεύη: Για αρκετή πρόοδο κάνουν λόγο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο και ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας Γέρμακ
-
18:49 Εκλογές ΝΔ: Ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γιο του – Ικανοποιημένος για τη μεγάλη συμμετοχή
-
18:32 Γ. Παπανδρέου: Το μέλλον της χώρας κρίνεται πρωτίστως στην παιδεία
-
18:18 Ο Μερτς έχει υποβάλει πρόταση για το ουκρανικό "προκειμένου να κάνουμε την Πέμπτη τουλάχιστον ένα πρώτο βήμα"
-
18:08 Γ. Κώτσηρας: Δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027 – Έρχεται νέο πρόγραμμα για ανακαινίσεις σπιτιών με κοινοτική χρηματοδότηση
-
17:42 Νέα πρόταση εξαγοράς της BHP για την Anglo American
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027
-
Bloomberg: Η αντιπρόταση Ευρώπης και Ουκρανίας στο σχέδιο Τραμπ - Πρώτα εκεχειρία μετά ανταλλαγές εδαφών και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν
-
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σπάνε ρεκόρ το 2025
-
Οι τουρίστες προσγειώνονται και τον χειμώνα στην Ελλάδα
-
Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων
-
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 30,1% η ΝΔ - Το "κόμμα Καρυστιανού" νικάει τον Τσίπρα
-
Ποιοι Ευρωπαίοι δανειολήπτες είναι καλοπληρωτές και ποιοι όχι - Η θέση των Ελλήνων
-
Σαουδική Αραβία: Επέκταση στην πρόσβαση στο αλκοόλ πέρα από τους διπλωμάτες
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις
-
Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων (40)
-
Επίθεση Τραμπ κατά Ουκρανίας και Ευρωπαίων ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες της Γενεύης (26)
-
Bloomberg: Η αντιπρόταση Ευρώπης και Ουκρανίας στο σχέδιο Τραμπ - Πρώτα εκεχειρία μετά ανταλλαγές εδαφών και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας (15)
-
Φον ντερ Λάιεν: Τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας - Κεντρικός ο ρόλος της ΕΕ για την ειρήνευση στην Ουκρανία (11)
-
Οι τουρίστες προσγειώνονται και τον χειμώνα στην Ελλάδα (10)
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν (7)
-
Διαψεύδει "ρωσικό δάκτυλο" πίσω από το σχέδιο των 28 σημειών το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (5)
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις (4)
-
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 30,1% η ΝΔ - Το "κόμμα Καρυστιανού" νικάει τον Τσίπρα (3)
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027 (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ