Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2022 00:01

  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Στούπα

  1) Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

  Μετά τον  κόκκινο συναγερμό για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στη Γερμανία ήρθε η σειρά της Γαλλίας.

  Οι επικεφαλής των γαλλικών ενεργειακών κολοσσών Engie, EDF και Total Energies μέσω της εφημερίδας Journal du Dimanche προειδοποίησαν την περασμένη Κυριακή τους Γάλλους πως νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να μειώσουν "αμέσως" την κατανάλωση ενέργειας προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι τον φετινό χειμώνα για να αντιμετωπίσουν μια διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση...

  "Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε την κατανάλωσή μας προκειμένου να ανακτήσουμε ένα περιθώριο ελιγμών", αναφέρουν οι γαλλικές εταιρείες σε ανοικτή επιστολή τους, επικαλούμενες την απότομη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς και την περιορισμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εξαιτίας προβλημάτων συντήρησης.

  Στη Γερμανία υπάρχουν ήδη εκτιμήσεις για την πιθανότητα ολόκληροι επιχειρηματικοί κλάδοι να χρειαστεί να κατεβάσουν ρολά ή να λειτουργήσουν εκ περιτροπής. Τούτο θα σήμαινε υποχρεωτική αργία για εκατομμύρια εργαζόμενους, μείωση των εισοδημάτων, μείωση της παραγωγής, των εξαγωγών και των κρατικών εσόδων.

  Τούτα με απλά λόγια σημαίνουν ύφεση. Από την άλλη πλευρά οι υψηλές ενεργειακές τιμές σε συνδυασμό με τη μείωση της προσφοράς προϊόντων κάνουν εφικτή τη διατήρηση ή ακόμη και περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού.

  Όλες αυτές οι εξελίξεις συνιστούν στοιχεία που θα κάνουν το επόμενο Φθινόπωρο (τουλάχιστον) ιδιαίτερα κρίσιμο.

  Στην καθ’ ημάς Ανατολή τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ ασχολούνται εδώ και εβδομάδες με τις επιδοτήσεις αλλαγής ηλεκτρικών συσκευών.

  Το δεύτερο θέμα με το οποίο ασχολούνται τα ΜΜΕ και το πολιτικό προσωπικό σύσσωμο (παρά τις διαψεύσεις του πρωθυπουργού) είναι οι επερχόμενες πρόωρες εκλογές στα μέσα περίπου του Φθινοπώρου.

  Αναφέρω ως πιθανή περίοδο τα μέσα του Φθινοπώρου γιατί οι εκλογές από την ημέρα της εξαγγελίας απαιτούν μια περίοδο περίπου 25-30 ημέρες μέχρι να πραγματοποιηθούν.

  Υπό το πρίσμα αυτό δεν μπορεί να λάβουν χώρα πριν την 25η-30η Σεπτεμβρίου.

  Μετά την εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική τα κόμματα  θα λάβουν με σειρά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Κατά πάσα πιθανότητα με βάση τις εκτιμήσεις των πολιτικών γύρω στις 10 Οκτωβρίου θα προκηρυχτούν νέες εκλογές οι οποίες θα λάβουν χώρα κοντά στα μέσα Νοεμβρίου.

  Ακόμη και στο καλύτερο σενάριο όπου θα  προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το οποίο δεν είναι το επικρατέστερο, αυτή δεν θα ορκιστεί πριν τα τέλη Νοεμβρίου.

  Μιλάμε για τρεις κρίσιμους μήνες όπου  η Ευρώπη και ο κόσμος θα πορεύονται εν μέσω μιας πρωτοφανούς ενεργειακής και οικονομικής θύελλας το ελληνικό "καϊκι" θα πλέει στον αυτόματο πιλότο.

  Τούτο μοιάζει ιδιαίτερα επικίνδυνο τόσο για τη χώρα όσο και για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

  Το σενάριο που υποστηρίζει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο αντί του τέλους της ερχόμενης Άνοιξης στηρίζεται στα εξής επιχειρήματα:

  α) Ο επόμενος Χειμώνας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος για την οικονομία και την Κοινωνία. Τούτο σημαίνει πως η φθορά που έχει αρχίσει να παρουσιάζει η κυβέρνηση θα επιταχυνθεί. Άρα, οι εκλογές πρέπει να γίνουν πριν τον Χειμώνα...

  β) Μετά από δυο χρόνια πανδημικού εγκλεισμού το Καλοκαίρι πηγαίνει πολύ καλά από την άποψη της τουριστικής κίνησης. Στις αρχές του Φθινοπώρου ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας θα μετράει ακόμη της εισπράξεις. Αυτό από άποψη συμπεριφοριστικής θεωρείται καλή προϋπόθεση για τα αισθήματα έναντι μια απερχόμενης κυβέρνησης.

  Αν οι εκλογές που θα αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση όμως λάβουν χώρα το Νοέμβριο η κρίση θα έχει προλάβει να δείξει τα δόντια της σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας.

  Επιπλέον τη διαφορά που κατέστησε τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κυβέρνηση στις τελευταίες εκλογές δεν την προσέφερε, το "μπετοναρισμένο" κομματικό ακροατήριο αλλά μια κατηγορία ψηφοφόρων που εύκολα μετακινείται και χαρακτηρίζεται κυρίως από την εκτίμησή της στη συνέπεια και τη σοβαρότητα.

  Μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο θα θυμίσει σε πολλούς τον τρόπο που "απέδρασε" το 2009 ο Κ. Καραμανλής.

  Η διεξαγωγή των εκλογών στην ώρα τους ή ένα δύο μήνες νωρίτερα προκειμένου οι δεύτερες εκλογές να μην πέσουν στο μέσο του θέρους, ενδεχομένως να εκτιμηθεί από τους απαιτητικούς εκλογείς.

  Εξάλλου η διαφαινόμενη κρίση είναι διεθνής και μπροστά της γονατίζουν οι μεγάλες και άτρωτες οικονομίες. Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης αφορούν μόνο την ποιότητα της διαχείρισης.

  Από την άλλη βέβαια το πολιτικό προσωπικό και ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε προεκλογική τροχιά. Τούτο καθιστά τη διαχείριση της κρίσης τον ερχόμενο Χειμώνα ακόμη πιο δύσκολη.

  Τουτέστιν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

  2) Μέχρι σήμερα καμμιά απάντηση δεν έχω λάβει….

  Πολιτισμένοι άνθρωποι πηγαινοέρχονται στο χωριό μου, με σκοπό να με σκοτώσουν! !

  Σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου που κατέστρεψε, εκτός όλων των άλλων, ένα ολόκληρο τουριστικό κτηριακό συγκρότημα, ακόμη διεκδικώ την προσοχή των αρμοδίων.

  Η πραγματική κρίση, είναι αυτή που έρχεται μετά τα συμβάντα. Και αυτή η κρίση, στην περίπτωση μου, δεν προκλήθηκε από τη φυσική καταστροφή... ούτε από την ανικανότητα του κράτους να προασπίσει τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, αυτά της ασφάλειας και της προστασίας της περιουσίας...  αλλά προκλήθηκε από την ανεξήγητα μνησίκακη και ποταπή στάση των αρμοδίων. Έκανα κάτι, και πρέπει γι’αυτό να τιμωρηθώ;  Έχω για κάποιους λόγους στοχοποιηθεί; Η  μήπως να υποθέσω, ότι κάποιοι έχουν  ενοχληθεί από την ύπαρξη της μονάδας μου;

  Ακολουθώντας  όλες τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες, απευθύνθηκα κατά σειρά, στον Δήμαρχο Μαντουδίου -Λίμνης -Αγ. Άννας, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, στην Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας, στην Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Στερεάς Ελλάδας, στο Επιμελητήριο, στους Βουλευτές του νομού όλων των κομμάτων, στον  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής, στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, στον Προέδρο της Βουλής και στον ίδιο τον Κο Πρωθυπουργό. Σε όλους, είτε προφορικά είτε γραπτά, εξήγησα ενδελεχώς το πρόβλημα που προέκυψε.

  Ταυτόχρονα, πρότεινα και λύσεις, οι οποίες, ούτε βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε ανέφικτες είναι, καθώς έχουν ήδη νομοθετηθεί, αλλά περιέργως με αποκλείουν. Μέχρι σήμερα καμμιά απάντηση δεν έχω λάβει.

  Ούτε καν, για λόγους ευγένειας και σεβασμού. Συστηματικά δε,  έχω αποκλειστεί από όλες τις συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, όλο αυτό το διάστημα σε διάφορες περιοχές της Β. Ευβοίας!! Ακόμη και στις μεταξύ αρμοδίων  συναντήσεις, ουδείς  αναφέρεται και/ή ενδιαφέρεται για το θέμα μου. Τελευταία δε, διαρρέουν κάποιοι παράγοντες, ότι έχω χρηματοδοτηθεί αδρά από ασφαλιστικές εταιρείες, από την Ε.Ε και το ΕΣΠΑ, ή ότι οι ζημιές που έχω υποστεί, έχουν αποκατασταθεί και κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει!!  Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν. Η ωμή αλήθεια είναι, ότι το μόνο που έχω εισπράξει είναι περιφρόνηση από όλους εκείνους τους παράγοντες της πολιτείας που έχουν το χρέος να αποκαταστήσουν  και να  αποζημιώσουν τις ζημιές.

  Και επειδή κύριοι αρμόδιοι, αργά ή γρήγορα οι εκλογές φτάνουν, βάλτε κατά νου, ότι οι πολίτες της Β. Εύβοιας δεν θα σας κρίνουν από τις προθέσεις σας, αλλά από τα αποτελέσματα που έχετε καταφέρει. Αν νομίζετε ότι έχετε φέρει αποτελέσματα, είστε όλοι γελασμένοι.

  Νομίζετε, ότι οι περατζάδες και οι φωτογραφίες, αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα σας; Μάλλον το αντίθετο!! Αναδεικνύουν  πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είστε.

  Να έχετε υπ’  όψη σας, ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ... Αυτούς που μας στήριξαν στα δύσκολα. Αυτούς που μας εγκατέλειψαν στα δύσκολα. Κι αυτούς που μας έριξαν στα δύσκολα.

  Αυτή η περιφρονητική, απαξιωτική, αδιάφορη και τελικά ύποπτη  στάση από όλους τους παραπάνω ανεξαιρέτως, έχει οδηγήσει εμένα και την οικογένεια μου, σε σοβαρά επαγγελματικά, οικονομικά,  κοινωνικά, ψυχολογικά και οικογενειακά προβλήματα.

  Η ιστορία αυτή, έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια της καταστροφής ενός περιουσιακού στοιχείου ή από την απώλεια της εργασίας μου  και έχει μετατραπεί σε μια ασύμμετρη απειλή, εναντίον εμού και της οικογένειας μου. Γιατί, δεν μπορεί να εξηγηθεί, πώς είναι δυνατόν, να τηρείται αυτή η προσβλητική στάση!!  Πώς είναι δυνατόν κανένας εμπλεκόμενος φορέας, να μην δίνει καμμιά σημασία!! Πώς είναι δυνατό, να μη βλέπει κανείς αρμόδιος, περιδιαβαίνοντας πάνω-κάτω στον κεντρικό άξονα Χαλκίδας- Λίμνης, να κρέμεται ένα ερείπιο και κανείς τους, να μη συγκινείται!!  Τόσο ασήμαντοι είμαστε ως πολίτες και επαγγελματίες; Μήπως χρειάζεται να σας θυμίσω Κε Δήμαρχε, τι έχει προσφέρει η οικογένεια μου στην Λίμνη; Μήπως χρειάζεται να σας θυμίσω Κοι Βουλευτές, Κοι Υπουργοί  και Κε Περιφερειάρχη, τι έχει προσφέρει η οικογένεια μου στο Νομό; Μήπως χρειάζεται να σας θυμίσω συνάδελφοι επαγγελματίες,  πόσο έχει συμβάλλει η "ΒΑΤΕΡΗ" στην τοπική οικονομία και στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας; Ή μήπως χρειάζεται να θυμίσω την Διεθνή διάκριση που έχουμε πετύχει  το 2020  σε Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Αγγλία;  Μάλλον όχι, τα γνωρίζετε όλα πολύ καλά.

  Αυτό όμως που χρειάζεται να θυμίσω είναι, ότι επειδή η οικογένεια μου ήρθε σ αυτό το τόπο, ξεριζωμένη απ’ τη Μικρά Ασία, η Μετανάστευση είναι ριζωμένη ως τα τρίσβαθα της ψυχής μας ! Αλλά αυτή τη φορά κύριοι αρμόδιοι, η μετανάστευση θα είναι από επιλογή μας κι όχι από καταναγκασμό!!! 

  Όσο κι αν μεθοδεύετε την εξόντωση μου, γιατί όλα δείχνουν ότι εκεί στοχεύετε, να γνωρίζετε ότι είμαι σπόρος και θα ξαναφυτρώσω !!.

  Καλώ για τελευταία φορά, όλους τους πιο πάνω αρμόδιους, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, άλλωστε η συγνώμη του Πρωθυπουργού αποδεικνύει τις ευθύνες του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, να σταματήσουν αυτή την εκδικητική και ιταμή τακτική και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, όπως έχουν κάνει με μεγάλη άνεση και προθυμία και για άλλους πυρόπληκτους, πριν να είναι πολύ αργά.

  Είναι καλό δε να γνωρίζουν όλοι, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις  για να υπερασπιστώ την υπόληψη, την αξιοπρέπεια και την τιμή της οικογένειας μου και να διεκδικήσω απ’ αυτούς που με κατέστρεψαν, με οποιοδήποτε κόστος, όλα όσα δικαιούμαι.

  Μπλουκίδης Γιώργος, πυρόπληκτος πολίτης-επαγγελματίας, κάτοικος της Β. Εύβοιας.                                                                     

  Λίμνη Ευβοίας 27.6.22

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2021  ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ