Συνεχης ενημερωση
1) Ο Τσίπρας έχει τελειώσει...
Ο βίος της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα έχει τελειώσει. Παραμένει στο Μαξίμου απλά και μόνο γιατί οι ίδιοι έχουν αργήσει να το αντιληφθούν και οι άλλοι δεν βλέπουν κάποια εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να την αντικαταστήσει.
Μια χώρα έχει κυβέρνηση όταν αυτή μπορεί και επηρεάζει τις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι.
Τα σύνορα της χώρας είναι διάτρητα και το αποδεικνύει η απώλεια ελέγχου στο ποιος εισέρχεται σε αυτήν. Από την άλλη πλευρά, γειτονικές χώρες που μέχρι πρόσφατα επιβίωσαν χάρη στη γειτνίαση με την Ελλάδα, κλείνουν τα σύνορα η μία μετά την άλλη.
Υπό διάλυση βρίσκονται και η δημόσια ασφάλεια με την οικονομία. Είναι θέμα χρόνου τα σποραδικά εμφράγματα που προκύπτουν καθημερινά να προκαλέσουν ένα καθολικό έμφραγμα και πολυοργανική ανεπάρκεια.
Ο βίος της κυβέρνησης Τσίπρα έχει τελειώσει καθώς έχουν εκλείψει πλέον οι λόγοι για τους οποίους έχει λάβει υποστήριξη τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.
Στο εσωτερικό η κυβέρνηση Τσίπρα υποστηρίχθηκε από τμήματα της μικρομεσαίας τάξης, από τους αγρότες και κυρίως από τους εργαζόμενους αλλά και το παρακράτος του δημόσιου τομέα.
Η μικρομεσαία τάξη πίστεψε πως υπήρχε άλλος δρόμος χωρίς λιτότητα, χωρίς ΕΝΦΙΑ και κυρίως πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εφαρμόσει το μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις χωρίς να έχει απέναντι την κοινωνική αντίδραση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε.
Η μόνη κατηγορία που του μένει πιστή είναι το παρακράτος των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα, οι άλλες έχουν σταθεί ήδη απέναντι και αποτελούν πλέον τους σκληρότερους επικριτές του.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμούν να επισκεφτούν τις περιφέρειές τους και ο πρόεδρος της Βουλής κατηγορεί τα κανάλια πως μεταδίδοντας τους προπηλακισμούς είναι σαν να προπαγανδίζουν την επέκτασή τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση είχε δικαιολογήσει και επικροτήσει κάθε πράξη ανομίας και τραμπουκισμού σε αυτήν τη χώρα. Τις συνέπειες των επιδιώξεων και των πράξεών του υφίσταται τώρα.
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει πως με επικοινωνιακά τρυκ μπορεί να διαχειριστεί μια κοινωνία που βιώνει την κατάρρευση από κάθε πλευρά. Είναι σαν να προσπαθούν να βράσουν ένα βραστήρα με νερό στον κρατήρα ενός ηφαιστείου που ετοιμάζεται να εκραγεί.
Η κυβέρνηση Τσίπρα υποστηρίχθηκε τόσο από τους Ευρωπαίους όσο και από τους Αμερικάνους για να υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να μείνει η χώρα ισότιμα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ούτε τις μεταρρυθμίσεις έχει προχωρήσει, ούτε την αξιολόγηση έχει καταφέρει να κλείσει, ούτε τα σύνορα της Ελλάδας έχει καταφέρει να κρατήσει ανοιχτά. Από την άλλη πλευρά η επιρροή που είχε στις δυνάμεις που πρωταγωνιστούσαν στον κοινωνικό αναβρασμό και την αντίδραση έχει εξατμιστεί.
Με βάση τα κριτήρια που επέλεξαν να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για να φέρουν τον κ. Τσίπρα στην εξουσία, ο τελευταίος δεν τους είναι καθόλου χρήσιμος πλέον.
Η διεθνής συγκυρία με το προσφυγικό στην Ευρώπη και το πιθανό οικονομικό κραχ τους αναγκάζει να μην ασχολούνται με την Ελλάδα.
Η οικονομική και πολιτική κατάρρευση της χώρας μοιάζουν δεδομένες ενώ ζητούμενο παραμένει η εθνική της ακεραιότητα, η επαναφορά του ελέγχου της δημόσιας ασφάλειας και της εθνικής κυριαρχίας όπως και η παραμονή της στο Ευρώ.
Το τελευταίο θα εξαρτηθεί περισσότερο από τις εξελίξεις στο εξωτερικό παρά στο εσωτερικό.
Στο εσωτερικό αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει η πλειοψηφία στην κοινωνία που θα μπορούσε να στηρίξει μια πολιτική πλειοψηφία που θα προχωρήσει τις δραστικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και θα βοηθήσει τη χώρα να αλλάξει σελίδα ομαλά.
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει για την Ελλάδα. Το μοναδικό ερώτημα που παραμένει αφορά το μετά, αν δηλαδή η χώρα μπορεί να αποφύγει το χάος.
2) Πρέπει να βγούμε από το τέλμα...
Είναι καιρός να πάψουμε να είμαστε παθητικοί στα γεγονότα που μας οδηγούν στην καταστροφή.
Αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει και δεν υπάρχει χρόνος για κουβέντες και αναλύσεις. Πρέπει να πέσει κάτω από την πίεση όλων μας, ακόμα και από τα συμφέροντα που υπηρετεί.
Ας σκεφτούμε ότι τίποτα δεν είναι πια δεδομένο, ανεξάρτητα τι είμαστε (δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι) και ας αντιληφθούμε ότι όλοι πρέπει να δώσουμε κάτι, αλλιώς θα χάσουμε πολλά!!!
Ας σκεφτούμε τα παιδιά μας και το μέλλον τους σε μια καλύτερη κοινωνία!!! Πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν ασχολούνται με τις δηλώσεις κάθε άσχετου υπουργού που δεν γνωρίζει από οικονομία και επιχειρήσεις και θα γυρίσει στην καλή θεσούλα του στο δημόσιο, όπως κάποια γνωστή φυσιογνωμία.
Η καλοζωισμένη γενιά μας ανέδειξε τη χειρότερη φάρα στην εξουσία, τους κρατικιστές- συνδικαλιστές, που αφού δεν κατάφεραν να κλείσουν το δημόσιο (βλέπε επιχειρήσεις) προσπαθούν να καταστρέψουν τη χώρα.
Ας συνασπιστούμε όλοι για μια οικουμενική κυβέρνηση (όχι εκλογές) που να οδηγήσει τη χώρα στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.
Ας τους αφαιρέσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα να μιλούν για μια νέα Ελλάδα σαν τη Βενεζουέλα και το Ιράκ.
Ας τους κάνουμε να φοβηθούν, ότι δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι.
Ας τους ξεχάσουμε, για να ξεχαστούν από την Ιστορία.
Ας συνεργαστούμε με το διάβολο, αρκεί να βγούμε από το τέλμα που είμαστε
Ευχαριστώ
Να δημοσιευτούν μόνο τα αρχικά μου
Βασίλης Σ.
-
00:07 Wall Street: Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει
-
00:06 Όταν η "κατάρα" του εξωφύλλου γίνεται καμπανάκι της αγοράς
-
00:05 Wall Street: Bullish για τις μετοχές το 2026 - Ας υποθέσουμε ότι κάνει λάθος
-
00:04 Εξωδικαστικός μηχανισμός: Όπλο για τις μεγάλες επιχειρήσεις για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τον e-ΕΚΦΑ
-
00:03 Έχεις μικρομεσαία επιχείρηση; Μήπως το 2026 να τη μεγαλώσεις "κάθετα", αντί για "οριζόντια"; (η συνταγή του Rocky)
-
00:02 Πολιτική ανασκόπηση του 2025
-
00:01 Μπροστά ή πίσω και από τη Βουλγαρία;
-
29/12 Λαβρόφ: Η Δύση να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου
-
29/12 Τραμπ: Η Χαμάς "θα πληρώσει το τίμημα" αν δεν αφοπλιστεί - Δεν θα επιτρέψουμε τον επανεξοπλισμό του Ιράν
-
29/12 ΟΗΕ: Kατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη "Σομαλιλάνδη"
-
Η αγορά των Eurofighter από την Τουρκία "στοχεύει" την Ελλάδα και όχι τη Ρωσία
-
Ο Πούτιν καταργεί το πόθεν έσχες για τους Ρώσους δημόσιους λειτουργούς
-
Ευτυχισμένο το 1978
-
Όμιλοι με στρατηγική και συνέχεια
-
Πούτιν: Αλλάζει τη νομοθεσία ώστε η Ρωσία να αγνοεί τις αποφάσεις των διεθνών ποινικών δικαστηρίων
-
ΑΑΔΕ: "Κλείνουν" 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές την Πρωτοχρονιά
-
Πλασματική μείωση κατά 25% στο αποτύπωμα CO2 της Ελλάδας - Σοβαρή ήττα για την εγχώρια βιομηχανία
-
Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Τουρκία 10 κινητήρες για το Kaan: "Συζητάμε για άλλους 80", είπε ο Γκιουλέρ
-
Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν "εξαπάτηση" των στρατιωτικών
-
Βαριές απώλειες για χρυσό και ασήμι
-
Οι δικοί μας άνεργοι δεν μας κάνουν; (26)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ δίνουν 15ετείς εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, ζήτησα 50 χρόνια - Ναι σε δημοψήφισμα, αλλά μόνο με 60ήμερη εκεχειρία (23)
-
Ο Πούτιν καταργεί το πόθεν έσχες για τους Ρώσους δημόσιους λειτουργούς (22)
-
Η Μόσχα τορπιλίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία - Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Τραμπ (21)
-
Ισχυρισμοί Λαβρόφ: Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πλήξουν κατοικία του Πούτιν - "Τα γνωστά ρωσικά ψέματα" λέει ο Ζελένσκι (16)
-
Πλασματική μείωση κατά 25% στο αποτύπωμα CO2 της Ελλάδας - Σοβαρή ήττα για την εγχώρια βιομηχανία (16)
-
Στις 16:00 τα μπλόκα κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο: Κλείσιμο παραδρόμων - Προς πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο (12)
-
Ευτυχισμένο το 1978 (10)
-
Θα ωφεληθεί η Βουλγαρία από την ένταξη στο ευρώ; (9)
-
Τραμπ: "Χτυπήσαμε αποβάθρα στη Βενεζουέλα όπου φορτώνονταν ναρκωτικά σε πλοία" (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
