Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 00:02

  skyladikapass 300 ευρώ το Σάββατο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Η ιδέα (τίτλος) ανήκει στον ecocomicos όπως και: skipass 400 ευρώ την εβδομάδα, ekstasipass 100 ευρώ την ημέρα και dubaipass 1000 ευρώ τον χρόνο!!  Συμφωνώ σε όλα. Και στη νέα κατάντια μας.

  Έτοιμα είναι άλλωστε και τα θεατρικά σενάρια για τις καλοκαιρινές επιθεωρήσεις (αν ασχοληθούν και αυτές...) με την επιδοματική οικονομία στο κράτος του Ελλαδιστάν. 

  Θέμα τους τα κουπόνια, τα συσσίτια,  τα καλάθια..., οι 700.000 μετανάστες μας και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Και οι 800.000 μόνιμοι άνεργοι, μεγάλο μέρος των οποίων, τρέφουν και τρέφονται μια 10ετία (από τη χρεοκοπία του 2010 μέχρι και το 2022) από τα κρατικά χαρτζιλίκια με συμπλήρωμα από τη μαύρη αγορά!!

  Το 1980 αντιγράψαμε τον τότε υπαρκτό και ανύπαρκτο σοσιαλισμό και γεννήσαμε την ελληνική ψευτοσοβιετία. Στο τέλος της δεκαετίας 1980 το μαλακώσαμε...

  Το 1990 στήσαμε την ψευτοκοινωνικοποίηση. Παραμυθιάσαμε τον λαό και τα νοικοκυριά με τη δήθεν κοινωνική δικαιοσύνη και τη δήθεν αναδιανομή του πλούτου, για να τον βάλουμε να πληρώσει 3 τρισ. σε δραχμές και να αγοράσουμε πάνω από 60 ιδιωτικές προβληματικές βιομηχανίες να βολέψουμε την νομενκλατούρα και να χτίσουμε τη γενιά των κρατικών βιομηχάνων, μελών και του ΣΕΒ !! 

  Από τότε τα ιδιωτικοποιούμε όλα... Τα αποκρατικοποιούμε... Η ΛΑΡΚΟ (για παράδειγμα το λέμε...) από τις πρώτες...

  Από το 2010, μετά τη χρεοκοπία της κρατικής οικονομίας, της σχεδόν ανύπαρκτης ιδιωτικής, της ανεργίας, μετανάστευσης των ιθαγενών μας και του δήθεν σοσιαλισμού μας,  στην αναδιανομή του πλούτου βάλαμε και τα λεφτά του λαού !!

  Του τα παίρνουμε δηλαδή με Ειδικούς Φόρους Καυσίμων (ΕΦΚ) και του γυρίζουμε ένα μέρος... με δελτία καυσίμων... Και έτσι πάει λέγοντας...

  Από προχθές στον χορό και οι συνταξιούχοι...

  Μπερδέψαμε τους συνταξιούχους με τα λεφτά (τα δικά τους λεφτά, που περιμένουν να τα πάρουν) λόγω "κόντρας". Της κόντρας στο "καλάθι της νοικοκυράς" με το άλλο καλάθι... Το "καλάθι της Σαρακοστής" που έρχεται λόγω των ημερών...

  Να μείνουμε όμως στους συνταξιούχους. 

  Αντιγράφω από τον πάντα έγκριτο συνάδελφο κ. Δ. Κατσαγάνη στο ρεπορτάζ "Οι έκτακτες παροχές για τους συνταξιούχους":

  "...Έκτακτες ενισχύσεις τριών ταχυτήτων 'τρέχει' η κυβέρνηση για τους συνταξιούχους μέχρι το ερχόμενο Πάσχα, δηλαδή έως τα μέσα του προσεχούς Απριλίου. Η πρώτη παρέμβαση είναι ήδη ψηφισμένη και δεν είναι άλλη από το κλιμακωτό (βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων) marketpass, η οποία αφορά ευρύτερα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, μεταξύ αυτών και τους συνταξιούχους. 

  Η δεύτερη παρέμβαση σχεδιάζεται να θεσπισθεί και αποτελεί μία επανάληψη της καταβολής του επιδόματος ('επιταγή ακρίβειας') το οποίο έχει δοθεί ήδη 2 φορές στο παρελθόν (Πάσχα 2022, Χριστούγεννα 2022 με πιο διευρυμένα κριτήρια), δηλαδή η πληρωμή του επιδόματος των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους (βάσει διαφορετικών εισοδηματικών κριτηρίων σε σχέση με εκείνα που ισχύουν για το marketpass). 

  Η τρίτη παρέμβαση η οποία σχεδιάζεται αφορά τους συνταξιούχους, οι οποίοι λόγω της υψηλής προσωπικής διαφοράς τους, αποκλείστηκαν από τις αυξήσεις 7,75% (σ.σ. μειώθηκε μόνο η προσωπική διαφορά τους) οι οποίες δόθηκαν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2023."

  Όποιος κατάλαβε (όχι το ρεπορτάζ του κ. Κατσαγάνη το οποίο είναι και άψογο δημοσιογραφικά και δεν θα διαψευσθεί) αλλά το μέτρα για τους συνταξιούχους, την "φιλοσοφία" και τους στόχους τους (εκτός από τον λαϊκισμό και την προεκλογική σκοπιμότητα) να βρει τρόπο να απαντήσει.

  Να μην απαντήσει στις δικές μας τοποθετήσεις ή σε αναδρομές μας στον ψευτοσοσιαλισμό (για να μη ξεχνιόμαστε..) αλλά στον έξοχο etekoses που επανέρχεται (στο χθεσινό σημείωμα για τα κουπόνια στο "φουλ"). "...Δεν είναι βοήθεια σε ευάλωτους. Είναι αναδιανομή πλούτου, το κράτος τα παίρνει από κάποιους και τα δίνει σε κάποιους άλλους με γενικά "κριτήρια" και μηδενικό έλεγχο. Η επιλογή είναι καθαρά πολιτική και ψηφοθηρική. Το πρωί μίλαγα με "μάστορα" που βγάζει τα διπλά από ό,τι εγώ και παίρνει σχεδόν όλα τα pass (τα οποία του πληρώνω εγώ) διότι δε δηλώνει τίποτα".

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ