Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2020 00:02

  Ω! τι υπόκοσμος, μπαμπά...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Πώς να μην παραφράσεις το διαχρονικό αριστούργημα του Κώστα Μουρσελά "Ω! τι κόσμος, μπαμπά", τώρα που ξεκινούν τα "καινούργια" και με τον υπόκοσμο!!

  Κλείσαμε 30 χρόνια πολιτικής μπόχας. Της "δημοκρατικής" δικτατορίας, που διαδέχθηκε τη χούντα. Αλλά χειραγώγησε κομματικά το κράτος, για περιφρούρηση των κομμάτων. 

  Και αφού περάσαμε τη δημοκρατικάκομματική φάση... εισερχόμαστε στη νέα. Στην, από εδώ και πέρα, χωρίς ντροπή, "ξενάγηση" στο παρακράτος και στο κράτος-υπόκοσμος.

  Η αυλαία άνοιξε το 1974. Από τον πρώτο χρόνο της μεταπολίτευσης.

  Πράξη πρώτη (στο όνομα της δημοκρατίας πάντα) η πολιτική εκδίκηση σε γιγαντιαίο επιχειρηματικό Όμιλο και για προσωπικούς λόγους, με σενάρια που απορρίφθηκαν στα διεθνή δικαστήρια.Τις αποζημιώσεις τις πλήρωσε ο λαός. 

  Πραγματικός λόγος εκδίκησης, η χαλάρωση προσωπικών επαφών, στο Παρίσι. Και ότι, Τράπεζα του Ομίλου πήρε πίσω το διαμέρισμα που είχε για χρόνια παραχωρηθεί σε πολιτικό. 

  Περνάνε 10 χρόνια. Φθάνουμε αισίως στο 1984. 

  Περισσότερες από 50 προβληματικές βιομηχανίες που τις "ντάντευαν" οι κρατικές Εθνική, Εμπορική, ΑΤΕ και ΕΤΒΑ αποζημιώθηκαν και κρατικοποιήθηκαν. Τα λεφτά της κρατικοποίησης τα έβαλαν οι φορολογούμενοι, στο όνομα του σοσιαλισμού!!

  Οι μισοί από τους 53 (ίσως και περισσότερους) προβληματικούς βιομήχανους βάζουν λυτούς και δεμένους, να μπουν στη λίστα των κρατικοποιήσεων. Γιατί να χάσουν πάγωμα χρεών και αποζημίωση!!

  Άλλα 4 χρόνια "δημοκρατίας". Στα μέσα του 1988 και πάντα για τον σοσιαλισμό, αλλάζουμε τα επιχειρηματικά "τζάκια" και ετοιμάζουμε τον λαό για την εξουσία...

  Αντιγράφοντας μεθόδους χούντας, στον έλεγχο των Τραπεζών και του Τύπου, (πάντα με "αλά-γκρέκα" δημοκρατικό σύστημα) οργανώνεται η συγκέντρωση Τραπεζών και εφημερίδων υπό την "επίβλεψη" ενός "Νονού". Ελεγχόμενου κυβερνητικά και κομματικά. 

  Μηχανισμοί διακίνησης του παράνομου χρήματος από και προς το κράτος και τους πολιτικούς τα "Πάμπερς". 

  Οι απειλές όμως του "επικεφαλής" του συστήματος, ότι θα "τηγανίσω όλους τους πολιτικούς" έφερε τα πάνω-κάτω. Στον ίδιο την φυλακή. Και σε εμάς την "κάθαρση". 

  Για τους μεν, το 1989 είναι χρόνος της κάθαρσης από την προηγούμενη βρόμικη πολιτική που κράτησε μια 2ετία και αποκάλυψε τη σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας μας...

  Για τους δε, είναι το πολιτικά "βρόμικο '89", στο οποίο αμαυρώθηκε και κηλιδώθηκε (από συμφέροντα...), η ομαλή μετάβαση της χώρας στον σοσιαλισμό. Τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό. Μέγα όραμα για το μέλλον της Ελλάδας...

  Μέχρι το 2010, χρόνια νομίζαμε πως η μοναδική "βρόμικη" ανοχή της πολιτικής των πολιτικών και του ελληνικού κράτους είναι το λαθρεμπόριο καυσίμων και το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

  Σε συνδυασμό όλα αυτά και με τους λαθρομετανάστες που κατασκεύασαν "εμπορικά κέντρα" διακίνησης με το τίτλο "ΛΑΘΡΟ", στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

  Το 1990-2010, τα λαθρεμπόρια αυτά έχουν απασχολήσει 42 Επιτροπές σοφών του κράτους!! Ωστόσο διατηρούν τους τζίρους τους αμείωτους. Για να μην πούμε ισχυρότατα αυξημένους.

  Πάνω από 500.000.000 ευρώ, τον χρόνο, τα κλοπιμαία από τον κορβανά στα καύσιμα... Τους φόρους τους πληρώνει μόνο ο λαός!! 

  Το λαθρεμπόριο καυσίμων είχε και κρατικό "τσιλιαδόρο". Άνθρωπο που σκιζότανε... και για το δίκιο του κρατικού υπαλλήλου...

  Το 2004 μαζί με τους Ολυμπιακούς θα επανιδρύαμε το κράτος. 

  Το πρώτο που κάναμε ήταν να διαλύσουμε κάθε κρατική Αρχή που είχε μελετήσει πώς θα χώσει μέσα τους λαθρέμπορους καυσίμων!! 

  Επόμενη κίνηση. Η διάλυση διοικήσεων της ΔΕΗ που δεν συνεργάσθηκαν με τους εργατοπατέρες της όταν έδιωχναν με τις κλωτσιές κάποιους Γερμανούς (την ισχυρότερη πολυεθνική) που πρότειναν με θράσος συνεργασία με στρατηγικές επενδύσεις, για να έχει ο λαός φθηνή ενέργεια.  

  Από το 2011 αποκαλύπτονται διασυνδέσεις πολιτικού υπόκοσμου με τις τηλεπικοινωνίες, με τους αμυντικούς εξοπλισμούς και με τα υποβρύχια. Γεμίζουν και αδειάζουν οι φυλακές χρόνο με τον χρόνο... Και όλα αυτά, στο όνομα του σοσιαλισμού!!

  Το 2015 έφθασε η ώρα της αριστεράς και της προόδου. Θα αφάνιζε συμφέροντα και ολιγαρχία. Μετά από 5 χρόνια όμως ετοιμάζονται δικαστήρια για κατασκευασμένα φαρμακευτικά σκάνδαλα. Για, αριστερή μέθοδο, στον έλεγχο των καναλιών και των ΜΜΕ, με λεφτά από βοσκοτόπια... Και πάμε στα καινούργια, μπαμπά... Μαθαίνουμε ότι στο κράτος δεν έχει διορισθεί μόνο, ανά την επαρχία, κόσμος του καφενείου και του κομματάρχη, αλλά και ένα ειδικό "σώμα". Ο υπόκοσμος για την προστασία πολιτικών και κομμάτων. Αποκλειστική μέθοδος, τα θαψίματα...

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ