Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιαν-2020 00:03

  Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Γιατί με τους αριστερούς είχαμε 878.982 άνεργους και με τους άλλους..., μόνο 780.913!!. Και του εξωτερικού που αυξήθηκαν..., δεν μετράνε, πατέρα;  

  Βάλανε κάτω τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία του 2019 μετά τις εκλογές, και τους αλλάξανε τον αδόξαστο… Λες και βρισκόμαστε σε Μεταξική περίοδο ή σε Σοβιετική, λίγο πριν την εξαφάνισή της... (από παντού, εκτός της Ελλάδας).

  Η ακολουθία της πτωτικής τάσης της ανεργίας συνεχίζεται δυναμικά, μας λένε. Και δεν σταματάνε εκεί…, έτσι, να μας αφήσουν και κάποια ευχάριστη αγωνία..., αλλά συνεχίζουν. 

  Τον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης τον Ιούλιο 2019, (επιμένουν…) το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε μείωση και ανήλθε στο 17,0% έναντι 19,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2018, τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 2,0% έναντι του 16,9% το 2018, ενώ τον μήνα Σεπτέμβριο μειώθηκε στο 16,8% έναντι 18,8% του προηγούμενου έτους.

  Και τι έπρεπε να γίνει, λέμε εμείς τώρα…,  να μη προσλαμβάναμε σερβιτόρους και σερβιτόρες για το καλοκαίρι (αφού η καρδιά του χτυπάει κάθε Ιούλιο) και απλά, τον Ιούλιο του 2019, συνέπεσε με τις εκλογές και την νίκη της Ν.Δ.; Να αφήσουμε βρώμικα και τα ξενοδοχεία και να μη γεμίσουμε κόσμο της καφετέριες και τα φασφουντάδικα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης των νησιών και των 5.000 χιλιομέτρων της ελληνικής παραλίας;

  Τώρα μάλιστα που έχουμε να διαλέξουμε για σερβιτόρους και σερβιτόρες ή και ντελιβεράδες, με πτυχία φυσικής, νομικής, ή χημικούς και μηχανικούς με μεταπτυχιακό για να φτιάχνουν καλούς καφέδες στην Ελλάδα του συρτάκι-ντανς; Θα ήμασταν ανόητοι αν χάναμε την ευκαιρία… 

  Μας έφυγαν που μας έφυγαν άλλοι 3.000 γιατροί (το 2018-2019) από την Ελλάδα να δουλέψουν από την Ελβετία, την Ολλανδία, μέχρι την Σκανδιναβία (με τα λεφτά που αυτοί ζητάνε) θα χάσουμε και τους δικηγόρους-γκαρσόνια ή τους γεωπόνους στα σουβλατζίδικα; Γίνεται αυτό; Δεν γίνεται, ούτε στην Τουρκία ή στην Βουλγαρία. Δίπλα μας είναι. Ρωτήστε και θα μάθετε. 

  Η ανάλυση της χαράς και της αισιοδοξίας (με επίσημη κυβερνητική υπογραφή μάλιστα) συνεχίζεται…, και το φρόνημά της υψηλό…

  Λέει ανάμεσα στα άλλα "…ειδικότερα, για τον μήνα Οκτώβριο, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων παρουσίασε αύξηση κατά 1,7% και ανήλθε στα 3.926.163 άτομα (έναντι 3.860.593 το 2018), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 11,2% και ανήλθε στα 780.913 άτομα (έναντι 878.982 το 2018).

  Και επειδή εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται… και θέλουμε πρώτα σανό και μετά την συζήτηση μας (μάλλον έτσι νομίζουν…) έχουν έτοιμη και την ανάλυση του επιτεύγματος. Διαβάστε.

  " …η θετική αποτίμηση των αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων, που προκύπτουν από τους ετήσιους πίνακες προσωπικού όπως αποτυπώνονται στο Ειδικό Ετήσιο Τεύχος 2019 του "ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ", σε σύγκριση με το 2018, υποδεικνύουν ευκρινώς τους έξι άξονες των αισιόδοξων μηνυμάτων που επιβεβαιώνουν ότι το 2020 θα συνεχιστεί περαιτέρω η σημαντική πτώση της ανεργίας επάνω στις υγιείς βάσεις που θεμελιώθηκαν το 2013, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής απασχόλησης μέσω της δημιουργίας νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας."

  Άρα τι μένει τώρα αναπάντητο για την αγορά εργασίας, την ανεργία, την απασχόληση, τις δουλειές στην Ελλάδα, τους βουλγάρικους μισθούς (πρώην Βουλγάρικους…) ή τα μαύρα και αδήλωτα μηνιάτικα; 

  Από στατιστικής πλευράς. Τίποτε λειψό, στη δουλειά της ΕΛΣΤΑΤ που παίρνει η κυβέρνηση (η οποιαδήποτε κυβέρνηση), κατά πως την βολεύει στην προπαγάνδα της.

  Σημασία, όμως, έχει να μας πει η κυβέρνηση (η οποιαδήποτε κυβέρνηση) αν πιστεύει πως όλη αυτή η μισού αιώνα, παλαιολιθική προπαγανδιστική τακτική είναι δυνατόν να σκεπάσει την αλήθεια. 

  Την αλήθεια που την ζούμε όλοι  γιατί την βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Η μαύρη αγορά εργασίας και οι μαύρες συναλλαγές (κάθε μορφής) γίνονται επίσημο καθεστώς. Το σημερινό 40% της παραοικονομίας δεν γυρίζει πίσω και δεν θα ανακόψει την πορεία του για επιστροφή στο 60% (των 10τιών, πριν την κρίση) γιατί στην παραοικονομία πέρασε πλέον και το μεγαλύτερο μέρος της απασχόλησης. Από το 2010, η μαύρη εργασία είναι η βάση πάνω στην οποία μετράνε και θα μετράνε όλα τα άλλα. Παροχές, επιδόματα και εισφορές. Το ίδιο θα συμβαίνει και στους επαγγελματίες. Μην ψαχνόμαστε λοιπόν με την στατιστική. Η αγορά μιλάει από μόνη της. Εκεί να ψαχτούμε. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ