Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Σεπ-2019 00:02

  Go back, κυρία Λαγκάρντ...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Τι έκανε λέει; Είδε η Λαγκάρντ ψηλά τα πλεονάσματα, με κυβέρνηση ΝΔ; Μαύρο φίδι που την έφαγε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξανά φονιάδες των λαών οι Αμερικάνοι.

  Αυτά στα λόγια βεβαία. Στην πράξη κρατάνε και την πισινή τους. Μην τους πουν ότι οι αριστεροί χαλάνε τη σούπα για τη μείωση στα πλεονάσματα. Την ουσία την αποφεύγουν για να έχουν να που κάτι όταν θα κάνουν την τούμπα. Όταν θα κόψουν τα go back, κυρία Λαγκάρντ όπως έκαναν και με τους Αμερικάνους και με την Μέρκελ.

  Η κακομοιριά της Ελλάδας και του πολιτικού της σκηνικού σε όλο της το μεγαλείο. Φτηνό αριστεριλίκι που δίνει την εντύπωση (αν όχι τη βεβαιότητα) πως δεν απευθύνονται σε λαό αλλά σε λαουτζίκο που δεν καταλαβαίνει και δουλεύεται. Κούνια που τους κούναγε...

  Πληρώθηκε, μέχρι εκεί που δεν παίρνει, η εκλογική μας γκάφα, του 2015, αλλά ο Συριζαϊσμός και ο Τσιπρισμός... έμειναν. Είναι το "κέρδος" της κοινωνίας από την αναζήτηση πρόχειρων λύσεων στην πολιτική. Δυστυχώς όμως και στην οικονομία. 

  Το νέο σκηνικό του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, έχει στο κέντρο του την Λαγκάρντ επειδή δεν βγήκε τον Μάιο ή τον Ιούνιο (τότε που καιγόταν ο ΣΥΡΙΖΑ) να πει τις κουβέντες της για τα υπερβολικά πλεονάσματα του 3,5% (αυτά που ψήφισαν με δύο χέρια οι 151 του ναι σε όλα του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά τα φύλαξε να τα πει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

  Για φαντασθείτε να μίλαγε τότε για υπερβολές στα πλεονάσματα... Θα καιγόταν η Αθήνα από τα αριστερά πανηγύρια... Να δεις τώρα όμως τι έχει να πάθει από την πρώτη φορά αριστερά, τύπου ΣΥΡΙΖΑ... Τώρα να δεις τι σημαίνει αριστερά και πώς γίνεται το μαύρο άσπρο και η νύχτα μέρα με τη ντουντούκα και τα μανιφέστα...

  Ξεκίνησε βέβαια μαλακά και προσεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμως βγήκε προχθές μια πηγή... του κόμματος (τον σύντροφο Αλέξη τον κρατάνε να κάνει την κωλοτούμπα, αν και όποτε χρειαστεί...). Να μην ακούμε αυτά που λέει η πονηρή Λαγκάρντ (μας είπε η πηγή... του ΣΥΡΙΖΑ...) αλλά να ψάξουμε να βρούμε τα μέτρα ενάντια στον λαό που τα κρύβει η πρώην πονηρή... του ΔΝΤ. 

  Γνωρίζουν βέβαια, οι σύντροφοι Τσίπρας και Βαρουφάκης, πως παίζουν οι δανειστές το παιχνίδι και στις πλάτες των λαών,  όταν οι κυβερνήσεις των λαών γελοιοποιούνται με δηλώσεις της μορφής, εμείς θα βαράμε τους ζουρνάδες και δανειστές θα χορεύουν... 

  Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν επίσης και τι σημαίνει πειθαρχία και προσοχή "τύπου Τσακαλώτου" μπροστά στον Σόιμπλε και την Μέρκελ. Γι' αυτό και η πλήρης αφωνία του Τσίπρα μετά τα go back κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε. 

  Παρ' όλα αυτά συνέχισαν με την ίδια καφενειακού επιπέδου τακτική. Να μας πει σήμερα ο Μητσοτάκης αν θα μειώσει τα πλεονάσματα τώρα ή στο βάθος… του 2021, ωρύεται η πηγή... του ΣΥΡΙΖΑ (ο Τσίπρας –είπαμε– θα χρειαστεί στην κωλοτούμπα για τη Λαγκαρντ). 

  Φαίνεται όμως ότι δεν έπιασε η φοβέρα στον λαό ότι οι καλοσύνες της Λαγκάρντ και οι κινήσεις του Μητσοτάκη θα φέρουν ξανά λιτότητα στην Ελλάδα. Ίσως και γερμανική κατοχή και πείνα και χθες το απόγευμα βγαίνει και με μια αλαλούμ δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου σύντροφος Χαρίτσης "...ας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί απέρριψε, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, την άμεση μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα". 

  Ο Τσίπρας όμως κουβέντα. Πριν απαντήσει ο Μητσοτάκης (τα αυτονόητα άλλωστε) γιατί δεν χαλάει τον κόσμο ο Τσίπρας, αν ανακάλυψε πως οι δανειστές ετοιμάζουν καινούργιο μνημόνιο για την Ελλάδα και η Λαγκάρντ μας προετοιμάζει, για λογαριασμό τους, μαλακά-μαλακά...

  Κατά τη γνώμη μας μέχρι να βάλουν τη "νέα φορεσιά" στον ΣΥΡΙΖΑ και στον σύντροφο Αλέξη, το πεζοδρομιακό αριστεριλίκι (σε κάθε θέμα που, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται ισορροπίες...) θα το αναλάβουν οι πηγές και οι εκπρόσωποι. Έτσι θα είναι εύκολες και οι τούμπες... Γιατί, στην παρέα του ΣΥΡΙΖΑ η Κύπρος, όπου η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση (και η αριστερή) συνεννοούντο "ψιθυριστά" και ποτέ φωναχτά όσο η οικονομία τους ήταν σε μνημόνια και σε κρίση δεν λέει απολύτως τίποτε. Ούτε, το ίδιο παράδειγμα, της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας τους κάνει να σκεφτούν ότι, πίσω από τα συμφέροντα ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και ο λαός. 

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ