Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Δεκ-2017 00:02

  Go back mister Costello... go back mister Giammarioli

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Μόλις που είχαμε "τσουβαλιάσει" αμερικανούς επενδυτές στις βαλίτσες μας, στη Νέα Υόρκη, και μας τα χάλασαν οι "χαρτογιακάδες" των θεσμών.

  Τι τα ήθελε εκείνα τα "...ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς και σε καμία περίπτωση η αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας δεν θα ολοκληρωθεί με τη λήξη του προγράμματος το 2018" ο πολύς..., επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομάδα των θεσμών, Declan Costello.

  Και να ήταν μόνο αυτά; Τα άλλα... με το "...όροι όπως 'καθαρή έξοδος' δεν είναι οι πιο πρόσφορες εκφράσεις και πρέπει να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο για να συνεχιστούν βιώσιμα οι μεταρρυθμίσεις" που μας σβούρισε... σαν σφαλιάρα στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού, στην Αθήνα, μόλις που καταφέραμε να τα καταπιούμε...

  Είχαμε όμως (στη Νέα Υόρκη) και τον άλλο, τον ανεκδιήγητο των θεσμών, εκπρόσωπο του ESM mister Giammarioli, που πήρε το μπαλάκι από τον Costello με τις δικές του μπηχτές. 

  "...Με δάνεια προς την Ελλάδα, που λήγουν σε πάνω από 40 χρόνια, η δέσμευσή μας και τα οφέλη από τους προνομιακούς όρους δανεισμού θα ξεπεράσουν χρονικά το πρόγραμμα. Ο ESM θα είναι μακροπρόθεσμος εταίρος για την Ελλάδα" μας ξεφούρνισε, την ώρα που ο Τσακαλώτος "στοίχιζε" στην ουρά πλήθος Αμερικανών επενδυτών... μήπως ξεχάσει κανένα και γίνουμε ρεζίλι. 

  Σαλάτα μας τα έκαναν οι Costello και Giammarioli τώρα που εμείς πουλάμε έξοδο από το μνημόνιο..., στριμώχνουμε επενδυτές στην Ελλάδα και διαδίδουμε πως θα "κοντύνουμε" το χρέος στα δικά μας μέτρα...

  Πόσο δύσκολο είναι για τους χαρτογιακάδες... να καταλάβουν τι θέλουμε εμείς τώρα. Μήπως θέλουμε και σπουδαία πράγματα; 

  Να μας βοηθήσουν να αδειάσουμε τον φρέσκο σανό στους αμετανόητους ιθαγενείς, θέλουμε, περνώντας την μπαρούφα ότι σκίζουμε μνημόνια και ρυθμίζουμε το χρέος με τρόπο που κανείς άλλος εκτός από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούσε να το κάνει. 

  Γιατί κανείς άλλος δεν έχει στη διάθεσή του το ηρωικό σώμα των "153 ναι σε όλα" να ψηφίζει φορολογία ακόμη και για τα μπάνια του λαού... Να βάζει τόσους φόρους που να μην κοιμούνται από τη χαρά τους οι λαθρέμποροι. Μέχρι και στον καφέ ανοίξαμε λαθρεμπόριο εκτός από τα καύσιμα και τα καπνικά. 

  Έτσι την θέλουμε εμείς την Ελλάδα, mister Costello... και mister Giammarioli.

  Μέσα στην Ελλάδα να μην ξέρουμε πώς να συμμαζέψουμε το χάλι μας αν σπάσει το πόδι του ο διάβολος και πατήσει επενδυτής... εκεί που δεν τον περιμένεις. 

  Έξω από την Ελλάδα να βάζουμε κάτω την Συριζαική γλώσσα και να σκαρφιζόμαστε εφευρήματα όπως η "Γη της ευκαιρίας" και ο παράδεισος των επενδυτών...

  Μέσα στην Ελλάδα να βάζουμε τον Σπίρτζη, τον Δρίτσα, τον Σκουρλέτη, τον Σταθάκη και την Κονιόρδου να κατεβάζουν στους δρόμους ό,τι κομματικό απολειφάδι διαθέτουμε για να ανατρέψουν ακόμη και τις επενδύσεις που βρήκαμε όταν ανεβήκαμε στην εξουσία.

  Έξω από τη χώρα να επιμένουμε, ψευδόμενοι, πως διαθέτουμε υπηρεσίες fast track για επενδύσεις και νομοθεσίες που δεν αφήνουν όρθιο κανένα αντικίνητρο. Νομοθεσίες που (έτσι και τις διαβάσεις) καταλαβαίνεις τι έχεις να τραβήξεις για να βάλεις την μια πέτρα πάνω στην άλλη. 

  Μέσα στην Ελλάδα να μην έχει ολοκληρωθεί ούτε μία (αριθμός 1) επένδυση την τελευταία 3ετία εκτός από κάποιες, συμβατικές, σε αποκρατικοποιήσεις.

  Έξω από τη χώρα να παριστάνουμε πως σηκωνόμαστε από το ένα τραπέζι και καθόμαστε στο άλλο με τους πλέον γνωστούς επενδυτικούς ομίλους.

  Ομίλους οι οποίοι έρχονται στις συναντήσεις επειδή τους το ζητάει ο Τραμπ (που εξασφάλισε τη δουλειά που ήθελε) ή ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα. Και πότε-πότε αυτοί που δεν θέλουν... Ρώσους και κάποιους άλλους επενδυτές να βάζουν πόδι στην Ελλάδα.  

  Πως αλλιώς, λοιπόν, να σας πούμε ότι μας ξεμπροστιάσατε, στη Νέα Υόρκη, με εκείνα τα "βγούμε δεν βγούμε από το μνημόνιο η στενή Επιτροπεία θα μας συνοδεύει (μαζί με πλεονάσματα 3,5%) άλλη μια 5ετία και τα δάνεια άλλα 40 χρόνια", που -σε απλά ελληνικά- σημαίνουν φτώχεια και των γονέων... Και εκτός τούτου, τι παραμύθι, για χρέος και σκίσιμο μνημονίου, θα πουλήσουν, προεκλογικά, οι ντουντούκες μας. Καταλάβατε τώρα γιατί είμαστε έτοιμοι για go back mister Costello και mister Giammarioli...; Όπως παλιά και με την Μέρκελ... 

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων