Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαρ-2019 00:01

  Αν τους δοθεί η ευκαιρία, θα τα διαλύσουν όλα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

  Η περίπτωση Πετρόπουλου είναι ενδεικτική του τρόπου σκέψης των περισσότερων κυβερνητικών στελεχών. Δεν διδάχτηκαν τίποτε από την κρίση. 

  Οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη της κυβέρνησης έχουν κατά νου μόνο ένα πράγμα. Ποιος θα πρωτοδιεκδικήσει το "μαξιλάρι" διαθεσίμων που δημιουργούν τα υπερπλεονάσματα για παρεμβάσεις στην οικονομία και την κοινωνία. Ποιος θα γίνει πιο αρεστός προεκλογικά, ποιος θα πλειοδοτήσει στην παροχολογία, ποιος... θα το πει πρώτος! Ποιος δηλαδή θα προλάβει τον άλλον για να βρεθεί στην κορυφή της λίστας των υποσχέσεων. 

  Ή για να δούνε και λίγο τα πράγματα με την οπτική της λογικής και όχι με Συριζαιικα γυαλιά, ποιος θα... πρωτοξεσκίσει και θα διαλύσει ό,τι έχει επιτευχθεί με θυσίες και "αίμα" από την ελληνική κοινωνία. Για να το σπαταλήσει όχι σε παρεμβάσεις ουσίας και βελτίωσης της οικονομίας ώστε να υπάρξουν μακροπρόθεσμα και μονιμότερα αποτελέσματα, αλλά σε ελεημοσύνες προεκλογικής λογικής παροχολογίας. 

  Θα πουν ίσως, μα είναι κακό να πάρουν επίδομα τέτοιες μέρες όσοι έχουν ανάγκη; Άλλο κοινωνική πρόνοια, άλλο εφήμερη ανατροπή στηριζόμενη σε πήλινα πόδια. Είναι ασύγκριτα καλύτερο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στην αγορά και στην οικονομία ώστε να ανακουφιστεί σε μονιμότερη βάση η κοινωνία. Αντί να δώσεις λίγα ψάρια, είναι καλύτερα να τους μάθεις να ψαρεύουν, που λέει και η γνωστή ρήση. Ή για να το φέρουμε στα μέτρα μας να  βοηθήσεις να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μόνιμο ψάρεμα...

  Η νοοτροπία των κυβερνώντων πολύ περισσότερο από τη ρηχή προεκλογική σκοπιμότητα, δίνει στίγμα για μία πολύ επικίνδυνη επόμενη ημέρα. Με κίνδυνο αποσταθεροποίησης της οικονομίας και επιστροφής στις μεθόδους που έφεραν τα μνημόνια. Ουδέν ενδιαφέρον για ανάπτυξη, ουδέν ενδιαφέρον για παραγωγή. Μόνο για τη μοιρασιά όσων... νομίζουν ότι και πάλι έχουν! Δεν αντιλαμβάνονται πόσο κοντά μπορεί να έρθει και πάλι η καταστροφή. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν δανεικά...

  dimitris.papakonstantinou@capital.gr
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων