Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Νοε-2022 00:03

  Γυρίζουμε την πλάτη στους ανθέλληνες, αλλά τους κρατάμε στο μικροσκόπιο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

  Στις περίπλοκες και δύσκολες εποχές διεθνούς αστάθειας και του βίαιου πολέμου που μαίνεται στην Ευρώπη, αλλά και των ανοιχτών, από την άλλη, απειλών κατά της χώρας μας, η Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων που μόλις γιορτάσαμε, ήταν μια ευκαιρία για ολόκληρη την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες για εθνική συσπείρωση και εθνική αυτοπεποίθηση, αλλά και απόδοση από όλους εμάς, τιμής στους άγρυπνους φρουρούς της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μας.

  Αυτήν την εποχή που διανύουμε, η χώρα είναι ισχυρότερη από ποτέ και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, όπως και κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως η Ελλάδα έχει, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία της, καταφέρει να ξεχωρίσει στο διπλωματικό πεδίο και γενικά στην εξωτερική πολιτική, έχοντας συνάψει ισχυρές συμμαχίες, που της προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην κατοχύρωση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, καθώς και διεθνές κύρος.

  Η ερώτηση που εύλογα τίθεται, είναι εάν όλα αυτά φθάνουν για να κοιμόμαστε ήσυχα και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς...

  Η απάντηση, εξ’ ίσου εύλογα, είναι κατηγορηματικά... όχι. Χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν. Χρειαζόμαστε αρκετά ακόμα state of the art πολεμικά πλοία και υποβρύχια, αεροπλάνα εγγύς αεροπορικής συνδρομής του πεζικού, όπως πχ τα Α-10 Warthog, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραλαβές των Rafale, να ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις των F-16 και να αρχίσει η παραλαβή των F-35 lightning II καθώς και αναβάθμιση του εξοπλισμού του περιφρονημένου μέχρι χθες πεζικού, όπως και αλλαγές στον τρόπο δράσης του, μιας και απ’ ό,τι βιώσαμε στον πόλεμο της Ουκρανίας, μικρές ομάδες πεζικάριων με ισχυρό φορητό εξοπλισμό μπορούν να καταφέρουν καταστροφικά χτυπήματα στον επιτιθέμενο εχθρό, τόσο στον αέρα, όσο και σε στεριά και θάλασσα.

  Φθάνει αυτό; Κάποιοι θα πουν, πως όχι μόνο φθάνει, αλλά ίσως να είναι και προκλητικά υπερβολικό και ότι... αν αγοράζαμε ένα αεροπλάνο ή κάποιο πολεμικό πλοίο λιγότερο, θα μπορούσαν να χτιστούν δεκάδες νέα σχολεία, να δημιουργηθούν πολύ περισσότερες ΜΕΘ και να αγοραστεί νοσοκομειακός εξοπλισμός στα νοσοκομεία της χώρας που αντιμετωπίζουν πολλά και χρόνια προβλήματα, όπως βέβαια, να μειωθεί η δυσβάστακτη φορολόγηση των πάντων -ακόμα και της αναπνοής που μας κρατάει ζωντανούς.

  Δεν θα έλεγα πως η δυναμική στήριξη της υγείας και της παιδείας δεν είναι άκρως απαραίτητη -το αντίθετο μάλιστα. Πώς όμως θα στηθούν όλα αυτά όταν λείπει το χώμα πάνω στο οποίο θα δημιουργηθούν; Τι να τα κάνουμε όταν μερικές βόμβες ή κάποιοι πύραυλοι θα τα ισοπεδώσουν. Δείτε τι συνέβη με τα σχολεία και τα νοσοκομεία στην Ουκρανία και πόσα από αυτά έχουν ξεφύγει από την απόλυτη ισοπέδωση.

  Καλά και σωστά όλα αυτά που πρέπει να γίνουν σε υγεία, παιδεία, αλλά και στην οικονομία, για να σταματήσει η εδώ και χρόνια ταλαιπωρία των Ελλήνων, αλλά αυτό να γίνει σε μια πατρίδα που θα εξακολουθεί να υφίσταται και όχι σε μια που θα είναι κουτσουρεμένη, αδύναμη και ταπεινωμένη, με εδάφη της να βρίσκονται υπό κατοχή και με καταπατημένο τον εθνικό της πλούτο και μέρους των θαλασσών της.

  Πρώτα λοιπόν πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχεια της πατρίδας και όλα τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε να έπονται, χωρίς να τα αμελούμε -όλα στην ώρα τους δηλαδή...

  Φθάνει τώρα όλο αυτό; Κάποιοι ίσως να πουν ναι, έλα μου όμως που ακόμα απέχουμε αρκετά από το να πούμε ότι είναι επιτέλους αρκετά.

  Στην Ελλάδα υπάρχει και δρα η "πέμπτη φάλαγγα”, όπου εντός αυτής παλεύουν να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης κάποιες εγχώριες πολιτικές δυνάμεις, που προκειμένου να αποκτήσουν αυτόν τον λόγο ύπαρξης, θα πούλαγαν ακόμα και την ίδια τους τη μάνα. Δυστυχώς ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του έχει βρει αναπάντεχους συμμάχους και συνοδοιπόρους κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος εντός όχι μόνο των ελληνικών συνόρων, αλλά και εντός του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις μαζί με το επιθετικό δόρυ του Ισλάμ εντός της χώρας μας -των φιλότουρκων λαθρομεταναστών που ανεξέλεγκτα αλωνίζουν στην ελληνική επικράτεια, μπορεί να αποτελέσουν ύψιστο κίνδυνο για την Ελλάδα, σε περίπτωση σύρραξης με τους απέναντι. 

  Λόγω του ότι, η χώρα μας απειλείται με ολοένα αυξανόμενη ένταση και με επικείμενη την κήρυξη πολέμου από τους εξ’ ανατολών νέο-Οθωμανούς γείτονές μας εναντίον μας, μάλλον η κατάλληλη χρονική συγκυρία έφθασε, για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά των μυστικών υπηρεσιών και της ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να προστατευθεί η χώρα μας από τον συκοφαντικό διασυρμό της στο εξωτερικό και από την άλλη, ο Ερντογάν και το βαθύ κράτος δίπλα και γύρω του, να μην είναι σε θέση ισχύος, να δικαιολογεί με ψεύδη και οθωμανικές ανακρίβειες πιθανές εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδος.

  Κύριε Πρωθυπουργέ, καλά τα είπες για την εορτή των ενόπλων δυνάμεων… καλά πάει ο Δένδιας στην εξωτερική πολιτική και ο Παναγιωτόπουλος στην άμυνα της χώρας και στα εξοπλιστικά, όμως αυτό δεν φθάνει για να παραμείνει μια κυβέρνηση στα πηδάλια μιας χώρας. Οι πολίτες πρέπει να νιώσουν πως η κυβέρνηση τούς νοιάζεται πραγματικά και αυτό δεν μπορεί να γίνει με ανεπαρκείς δημόσιους λειτουργούς, που το μόνο προσόν που διαθέτουν, να είναι η στενή επαφή που διατηρούν με συγκεκριμένα κονκλάβια -είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς εννοώ. 

  Μόνο αν εξουδετερώσεις την ευνοιοκρατία στα πρόσωπα ανεπαρκών και επιζήμιων ανθρώπων και αν αποκτήσεις τη γενναιότητα και την τόλμη να παραδεχθείς τα λάθη που διεπράχθησαν... να μην υποκύπτεις προς χάριν της αλίευσης ψηφοφόρων από αριστερόστροφα νερά, υιοθετώντας κομμάτια της φιλοσοφίας τους, τότε μόνο θα φθάσουμε στο σημείο να πούμε, πως τώρα, ΝΑΙ, έκανε αυτό που πρέπει και η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα αν φθάνει, θα είναι ΝΑΙ, πάντα όμως αναμένοντας τη συνέχεια αυτών των βημάτων.

  Ακόμα υπάρχει χρόνος -δεν είναι όμως πολύς και πρέπει να τρέξεις, αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ. Επιτέλους κάποιοι που ούτως ή άλλως δεν αναμένουν ούτε επιζητούν οφίτσια από σένα, είναι ανάγκη να σου λένε την αλήθεια, την οποία πολλοί αποκρύπτουν, απλά και μόνο για να παραμένουν αρεστοί. Πάντα θα σε χειροκροτώ για τα σωστά... Θα διαφωνώ όμως για τα λάθη εκείνα που δεν βλέπεις ή που αποφεύγεις να δεις. 

  Ας ευχηθούμε λοιπόν υγεία και δύναμη στις γυναίκες και στους άνδρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος, σε όλα τα μέτωπα, με αξιοπρέπεια, αφοσίωση, θάρρος και αυταπάρνηση. Είμαστε υπερήφανοι για όλες και όλους σας. Χρόνια σας πολλά, όμορφα και ποιοτικά, με ειρήνη, ηρεμία, αλλά πάντα με διορατικότητα και εγρήγορση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ