Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Νοε-2021 00:03

  Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

  Πολλά έχουν ειπωθεί για την ανοσία στις διάφορες εκδοχές της, πολλά έχουν γραφτεί, πολλές συζητήσεις έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται, όπου ο καθένας, γνώστης ή άσχετος, λέει το μακρύ και το κοντό του... συμπεριλαμβανομένων και κάποιων από την επιτροπή, που ειλικρινά ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς κατάφεραν και τρύπωσαν, χωρίς γνώσεις επί του θέματος  -ή θα έλεγα με απύθμενη άγνοια...- και ποιος τους έβαλε εκεί και συνεχίζει να ανέχεται την τέχνη που κατέχουν καλά -αυτή του να μπερδεύουν τον κόσμο και να δημιουργούν αυτό το αλαλούμ που παρατηρείται! 

  Θα έπρεπε ίσως να ξεκαθαριστεί μια για πάντα, πως τα εμβόλια κατά της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού, COVID-19, προσφέρουν υψηλή και σταθερή ανοσία η οποία υπερτερεί σαφώς της ανοσίας που προσφέρει η όποια νόσηση από τον ιό SARS-CoV2. Ευτυχώς με τα πολλά το αντελήφθησαν επιτέλους και οι... παιδίατροι που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της επιτροπής των ειδικών και που ουσιαστικά έχουν εξοστρακίσει τους λοιμωξιολόγους, τους ιολόγους και τους μοριακούς βιολόγους και έχουν αναλάβει τα πάντα σε σχέση με την πανδημία, την εξέλιξή της, προτείνουν ή αφαιρούν μέτρα προστασίας και ενημερώνουν τον κόσμο! Ευτυχώς η επιμονή ειδικά των βιολόγων έπιασε τόπο και έτσι τέλος καλό, όλα καλά με τις ανακρίβειες περί φυσικής "ανοσίας”, που είχαν σαρώσει το διαδίκτυο και είχαν καταντήσει "ανοησία”!

  Η νόσηση από την COVID-19 προσφέρει μεν ανοσία, η οποία όμως δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί πόσο υψηλή μπορεί να είναι όταν πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς ή παιδιά, πότε βρίσκεται στα υψηλά της και για πόσο, πότε φθίνει και με ποιους ρυθμούς!

  Ωστόσο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσαφηνιστεί, πως ούτε η φυσική νόσηση, ούτε τα εμβόλια προσφέρουν 100% ανοσία, καθώς αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως, η ηλικία αυτού που εμβολιάζεται, τα τυχόν ενυπάρχοντα υποκείμενα νοσήματα, οι μεταλλάξεις που δημιουργεί ο ιός και πλήθος άλλων παραγόντων.

  Εμπεριστατωμένες μελέτες αντισωμάτων αλλά και επαναλοιμώξεων συνέβαλαν τα μέγιστα στη διαμόρφωση της "προτροπής” που έχει υιοθετηθεί πλέον και εφαρμόζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς υγείας, για τη χορήγηση μιας έξτρα δόσης εμβολίου έξι μήνες μετά τη νόσηση, αναμνηστικής ή συμπληρωματικής, γεγονός που φανερώνει, πως η φυσική ανοσία, συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μια αποτελεσματική "Υβριδική Ανοσία” που παρέχει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά προστασίας, ακόμη και έναντι της ανθεκτικής μέχρι χθες μετάλλαξης Δέλτα!

  Υπάρχει πλέον πληθώρα επιστημονικών μελετών και ερευνών σε μεγάλο αριθμό ατόμων που είτε έχουν νοσήσει, είτε έχουν εμβολιαστεί με κάποιο από τα υπάρχοντα εμβόλια, που υποδηλώνουν κατηγορηματικά, πως ειδικά στην περίπτωση του SARS CoV-2 τα εμβόλια  τα καταφέρνουν σίγουρα πολύ καλύτερα από την φύση διότι:

  Μετά τον εμβολιασμό παρατηρείται υπερπολλαπλάσια ανοσολογική απόκριση όπως προκύπτει από τις μετρήσεις των περίφημων εξουδετερωτικών αντισωμάτων  -εκείνων δηλαδή που προστατεύουν αποτελεσματικά από μια πιθανή μελλοντική επαναλοίμωξη.

  Από την άλλη, έχει πλέον αποδειχτεί, πως τα αντισώματα που δημιουργούνται μετά τον εμβολιασμό είναι σε κάθε περίπτωση πολύ αποτελεσματικότερα έναντι και των μεταλλάξεων που έχουν εμφανιστεί και όπως φαίνεται και έναντι εκείνων που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν στο μέλλον!

  Τα αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός μετά από τον εμβολιασμό είναι περισσότερο προγραμματισμένα στο να στοχεύουν τον υποδοχέα πρόσδεσης της πρωτεΐνης ακίδας, σε σχέση με τα αντισώματα που προκύπτουν από τη λοίμωξη του κορονοϊού, με αποτέλεσμα οι διάφορες μεταλλάξεις που νομοτελειακά προκύπτουν, να έχουν πολύ χαμηλή επίδραση στην αποτελεσματικότητά τους.

  Από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητός και ο λόγος που ο εμβολιασμός γίνεται αναγκαίος και συνιστάται ανεπιφύλακτα ακόμα και για πολίτες που έχουν νοσήσει και ανέρρωσαν. Μελέτες από διεθνείς οργανισμούς και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον πλανήτη σε άτομα που νόσησαν και έλαβαν μια δόση εμβολίου κατέδειξαν θεαματική αύξηση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων, που εκπαιδεύθηκαν ώστε να είναι προστατευτικά και έναντι των διαφόρων μεταλλάξεων του ιού που έχουν προκύψει, ή που θα προκύψουν αργότερα.

  Τα υπάρχοντα εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί στον δυτικό κόσμο για την ανάσχεση της πανδημίας και την προστασία και προώθηση της δημόσιας υγείας, έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις όποιες προσδοκίες της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους. Είχε αρχικά στοχευθεί αποτελεσματικότητα της τάξεως του +/- 60%, αλλά αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα εμβόλια εμφανίζουν αποτελεσματικότητα που ξεπερνά το 95%, που έχει επιβεβαιωθεί σε επιστημονικές μελέτες και έρευνες σε δείγματα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

  Πηγές: 

  https://www.cdc.gov/media/releases/2021/s0806-vaccination-protection.html

  https://www.nebraskamed.com/COVID/covid-19-studies-natural-immunity-versus-vaccination

  https://www.google.gr/amp/s/www.cbsnews.com/amp/news/vaccine-protection-covid-19-natural-immunity-cdc-study/

  https://www.google.gr/amp/s/amp.usatoday.com/amp/6034141001

  Ε Μ Β Ο Λ Ι Α Σ Τ Ε Ι Τ Ε  Χ Θ Ε Σ ! ! !

  * Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ