Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Αυγ-2020 00:03

  Θα έχουμε ένα θερμό φθινόπωρο;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Γιαπράκη

  Από τις αρχές Ιουνίου όταν ο ΓΔ βρέθηκε στις 689 μονάδες άρχισε μια πλαγιοκαθοδική κίνηση της αγοράς χωρίς ιδιαίτερα έντονη κλίση με αρκετές τοπικές διακυμάνσεις της τιμής και κυρίως χωρίς καμία ένδειξη ανάπτυξης κάποιας αξιόλογης δυναμικής κίνησης.  Σε όλο αυτό το διάστημα των σχεδόν τριών μηνών, αφού πλέον πλησιάζει το τέλος του Αυγούστου και του καλοκαιριού, η αγορά δεν έδειξε πρόθεση να αντιστρέψει την εξελισσόμενη κατάσταση με κάποιο σχηματισμό αντιστροφής δίνοντας συνέχεια όλο και χαμηλότερους πυθμένες και κορυφές. 

  Συνέχεια; Όχι... εμφανίστηκαν δύο περιπτώσεις που είχαμε υψηλότερο πυθμένα από τον προηγούμενο. Η πρώτη ήταν στα τέλη του Ιουνίου όταν εμφανίστηκε δεύτερος πυθμένας στις 633 μονάδες (3 ψηλότερα από τον προηγούμενο).   

  πιν

   

  Η κύρια απαίτηση για να επιτευχθεί η αντιστροφή ήταν η υπέρβαση των 689 μονάδων και φυσικά σε περίπτωση διόρθωσης η διατήρηση των 633 μονάδων. Δεν έγινε ούτε το πρώτο αφού η ανοδική αντίδραση που ακολούθησε ολοκληρώθηκε στις 670 μονάδες αλλά ούτε και το δεύτερο με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τις 633 μονάδες στα μέσα Ιουλίου. 

  Η αγορά συνέχισε στο πλαγιοκαθοδικό κανάλι για να έρθει η δεύτερη περίπτωση εμφάνισης υψηλότερου δεύτερου πυθμένα που είναι η τρέχουσα.

  πιν

   

  Πρώτος πυθμένας στις 612 και δεύτερος στις 614. Με την πολύ βασική διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση είχαμε νέα υψηλότερη κορυφή  (648 μονάδες με την προηγούμενη στις 642) πριν αρχίσει η διόρθωση των τιμών. Αν δεν υπάρξει υποχώρηση κάτω από τις 614 μονάδες ώστε η αγορά να συνεχίσει πλαγιοκαθοδικά (Ρ2 στο παρακάτω σχήμα), αυτή τη φορά ίσως αρχίσει μια μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση (Ρ1) με πρώτο στόχο στην περιοχή 704-716. Η πιθανότητα αυτή σχεδόν επιβεβαιώνεται με ανοδική έξοδο από το κανάλι ΚΚ-ΑΚ.

  πιν

   

  Αν αυτό συμβεί σχετικά γρήγορα τότε είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί ένα νέο ανοδικό κανάλι ΚΑ-ΑΑ όπως στο παρακάτω σχήμα  που θα φέρει τον ΓΔ μέσα στο φθινόπωρο κοντά ή και πάνω από τις 800 μονάδες.

  πιν

   

  Έχουν λοιπόν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις από τεχνική πλευρά για ένα ανοδικό δίμηνο Σεπ-Οκτ αρκεί η αγορά να αντέξει στις όποιες πιέσεις υπάρξουν από διάφορους παράγοντες. Θα επανέλθουμε ανάλογα με την εξέλιξη.


  * Ο κ. Γιάννης Γιαπράκης είναι Certified Portfolio Manager της VitalFinance. Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της www.vitalfinance.gr και www.vifita.gr

  ** Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ