Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 18:20

  Γιατί τόσος ντόρος με τα Digital Marketing Skills στις επιχειρήσεις;

  Γιατί τόσος ντόρος με τα Digital Marketing Skills στις επιχειρήσεις;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

   

  Τελειώνει και το 2022 και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κόσμος μετατοπίζεται με ταχύτατους ρυθμούς από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Μια εποχή που, αν μη τι άλλο, χαρακτηρίζεται από τεράστια άλματα μεταξύ του χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο.

  Η ψηφιακή εποχή έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, καθώς συνοδεύεται από μια στροφή από την παραγωγή αγαθών στην παραγωγή δεδομένων, αφού οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν γίνει εργαλείο για τη διατήρηση του ελέγχου πολλών πτυχών της σύγχρονης ζωής. Οι άνθρωποι καταναλώνουν όλο και περισσότερο ψηφιακό περιεχόμενο σε καθημερινή βάση – στα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές, τους επιτραπέζιους υπολογιστές στην εργασία ή στο σπίτι. Με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την εφαρμογή του διαδικτυακού μάρκετινγκ, τα δεδομένα έχουν γίνει ένας νέος πόρος που έχει, από μόνος του, αυξανόμενη αξία.

  Chart
Description automatically generated

  Figure 1 - Hootsuite - Internet Users Over Time Jan 2022

  Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν σαν αποτέλεσμα τη "μεταμόρφωση” του τρόπου λειτουργίας της κοινωνίας. Η ψηφιακή επανάσταση έχει αλλάξει τις συνθήκες παραγωγής, δημιουργώντας νέους τομείς δραστηριότητας και νέα μοντέλα παραγωγής. Έχει προσφέρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες, νέους τρόπους οργάνωσης της εργασίας και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων. Άλλαξαν, έτσι, και οι γνωστικές προτεραιότητες και ανάγκες των ανθρώπων για την προσωπική τους ανέλιξη.

  Το ψηφιακό μάρκετινγκ ή αλλιώς Digital Marketing, μεταξύ άλλων, έχει εξελιχθεί και αυτό πολύ τα τελευταία χρόνια. Από τις συμβατικές πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τις αναδυόμενες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και η μηχανική μάθηση (machine learning), τα πάντα έχουν αλλάξει. Και όλα αυτά έχουν αυξήσει τη σημασία της εκπαίδευσης στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

  Figure 2 - Statista - Ad Growth

  Digital Marketing

  Αναμφισβήτητα, ο τομέας του Digital Marketing τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ραγδαία, με αποτέλεσμα η γνώση του να αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προσωπικής εξέλιξης και ανάπτυξης, αφού καθιστά πια ένα είδος γνώσεων και ικανοτήτων που είναι απαραίτητο στη κοινωνία της πληροφορίας, η οποία αποτελεί τη βάση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Είναι, άλλωστε, πλέον ξεκάθαρο πως η αγορά παγκοσμίως κινείται όλο και περισσότερο σε ρυθμούς… digital. H τεχνολογία εξελίσσεται και έτσι τα πλεονεκτήματα του digital marketing γίνονται πλέον όλο και πιο εμφανή μέρα με τη μέρα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν και αγοράζουν προϊόντα online. Σύμφωνα, μάλιστα, με το έγκυρο Forbes, το 82% των καταναλωτών έχουν κάνει έρευνα αγοράς online. Μάλιστα, το επίσης έγκυρο Tech Crunch αναφέρει πως το 79% των καταναλωτών έχει αγοράσει online!

  Δεν είναι ένα συγκεκριμένο ή νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα, αλλά αναφέρεται σε όλες τις ψηφιακές ικανότητες και τις μεθόδους διαφήμισης που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, είτε βρίσκονται στο γραφείο είτε εργάζονται εξ αποστάσεως, για να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται και να παράγουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

  Είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση της επιχείρησης, της μάρκας ή ενός προϊόντος ή υπηρεσίας στο διαδίκτυο. Με τον αριθμό των ψηφιακών χρηστών να αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο, είναι ευνόητο για τις επιχειρήσεις να εστιάζουν όλο και περισσότερο τις προσπάθειες μάρκετινγκ στη ψηφιακή σφαίρα.

  Chart, bar chart
Description automatically generated

   

  Figure 3 - Statista 2022 - Retail e-commerce sales 2014-2026

  Πιστοποίηση Digital Marketing

  Ένα πρόγραμμα πιστοποίησης ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθει κάποιος τα βασικά στοιχεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Οι πιστοποιήσεις Digital Marketing έχουν σχεδιαστεί για να εξοικειώσουν τους σπουδαστές με τις βασικές έννοιες του ψηφιακού μάρκετινγκ και να τους εξοπλίσουν με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να εφαρμόσουν αυτές τις έννοιες σε πραγματικές συνθήκες.

  Όταν επιλέγει κάποιος ένα πρόγραμμα πιστοποίησης ή σεμινάρια digital marketing, καλό είναι να επιλέγει ένα πρόγραμμα που είναι αναγνωρισμένο σε ολόκληρο τον κλάδο. Αυτό θα τον βοηθήσει στο να δημιουργήσει ένα ισχυρό βιογραφικό, αποδεικνύοντας στους εργοδότες ότι διαθέτει τις δεξιότητες για να επιτύχει στον κλάδο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Μία από τις κορυφαίες πιστοποιήσεις ψηφιακού μάρκετινγκ αποτελεί το Certificate in Digital Marketing της Hellenic American Union, στο οποίο η εκπαίδευση τελείται από 17 κορυφαίους instructors της αγοράς με πραγματική εμπειρία.

  Ποιοι οι λόγοι για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση σας στο Digital Marketing

   

  1. Οι ρυθμοί ανάπτυξης των Ψηφιακών Αγορών αυξάνονται

  2. Έχει μια μεγάλη ποικιλία ευκαιριών σταδιοδρομίας

  3. Εύκολο να ξεκινήσετε ένα νέο δημιουργικό επιχειρηματικό έργο

  4. Εύκολο να δημιουργήσετε πωλήσεις / leads από το digital funnel σας

  5. Ευκολία να φέρνετε κοινό στον ιστότοπό σας από τις Ψηφιακές Αγορές

  6. Το χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων

  7. Ευελιξία εργασιακή και επιχειρηματική

  8. Το ψηφιακό μάρκετινγκ εξελίσσεται

  9. Σας βοηθά να μείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας

  Συμπέρασμα

  Εν κατακλείδι, το τοπίο του ψηφιακού μάρκετινγκ εξελίσσεται συνεχώς και αυτό δημιουργεί την απαίτηση οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και έναν νέο τρόπο σκέψης. Η τεχνολογία των πληροφοριών και των επικοινωνιών έχει δημιουργήσει την ανάγκη για ψηφιακές δεξιότητες μάρκετινγκ, οι οποίες αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ