Τετάρτη, 15-Ιαν-2025 10:30
Η Toyota θέλει να φτιάχνει πυραύλους και να στέλνει επιβάτες στο διάστημα

Η Toyota φαίνεται να επεκτείνει τους ορίζοντές της πέρα από τη Γη. Ο πρόεδρός της, Akio Toyoda, ανακοίνωσε από τη σκηνή του CES 2025 πως η εταιρεία "εξερευνά πυραύλους", αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για τη μεταφορά ανθρώπων στο διάστημα.
Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης της φιλοσοφίας "εφεύρεση μέσω πολλαπλασιασμού" που ακολουθεί η Toyota. "Όταν συνεργάζεσαι, ο ουρανός είναι το όριο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Toyoda.
Μετά από μια θεατρική παύση, πρόσθεσε: "Και μιλώντας για τον ουρανό, εξερευνούμε και ρουκέτες. Γιατί το μέλλον της κινητικότητας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη Γη ή σε μια αυτοκινητοβιομηχανία". Η τελευταία αναφορά φάνηκε ως αιχμή προς την Tesla και τον Elon Musk, ο οποίος είναι επίσης CEO της SpaceX.
Συνέχεια στο topgeargreece.gr
O Max Verstappen με μια ακόμη ονειρική εμφάνιση κατέκτησε την 3η του νίκη στην Μόντσα και κράτησε πίσω του και τις δύο McLaren που κυριαρχούν στην φετινή F1.
Οι turbo διασταυρώσεις έρχονται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η κίνηση στις παραδοσιακές πλατείες των μεγάλων πόλεων. Δείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.
Μια γιγαντιαία οθόνη με πάνω από χίλια LED και ελάχιστα φυσικά κουμπιά, είναι η νέα προσέγγιση της Mercedes στην ιδέα του premium αυτοκινήτου και μας την παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Μόναχο.
Η Warner Bros δημοσίευσε video από τις δραματικές σκηνές και τα επικίνδυνα stunts της ταινίας F1 με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt.
Από τον Σκαραβαίο μέχρι τον KITT, αυτά είναι τα αυτοκίνητα που είναι πιο γνωστά με τα παρατσούκλια τους, παρά με τα ονόματα που τους έδωσαν οι εταιρείες τους.
Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα εργοστάσιο σε μια γειτονιά της Long Beach, που κατασκεύαζε καρότσες, θα οδηγούσε την Toyota στην κορυφή της αγοράς pickup στις ΗΠΑ;
Με δραματικό φινάλε και μάχη μεταξύ του Max Verstappen και του Lando Norris ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές για το F1 Grand Prix Ιταλίας στην Μόντσα.
Εικοσιπέντε χρόνια μετά το scooter BMW C1, η βαυαρική εταιρεία παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του αστικού δίτροχου με κλωβό ασφαλείας που δεν απαιτεί από τον αναβάτη του να φορά κράνος και προστατευτικό...
Μια τυχαία ανακάλυψη από χρήστες του Reddit, ανέδειξε την ύπαρξη μιας λειτουργίας στο νέο Tesla Model Y Performance που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο σε σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε αυτοψία στον Ε65, από Καλαμπάκα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας στα Γρεβενά, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
Το νέο ηλεκτρικό sedan της Volvo είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας που διαθέτει αρχιτεκτονική δομή φόρτισης 800V.
Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.
Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.
Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...
Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.