Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Μαρ-2021 12:01

  Το νερό, σύμβολο ζωής, σύμβολο αναγέννησης!

  Το νερό, σύμβολο ζωής, σύμβολο αναγέννησης!
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αναζήτηση της αλήθειας, η εξερεύνηση του κόσμου, της προέλευσής μας και της ουσίας του κόσμου μας, η φιλοσοφία και οι θρησκείες έχουν στο κέντρο τους το νερό ως σύμβολο της δημιουργίας, της ζωής, της θεραπείας της αναγέννησης!

  Το νερό ως σύμβολο της ζωής

  Στην αρχαιότητα το νερό έγινε αντικείμενο λατρείας, δέους και θαυμασμού! Στα νερά της λίμνης Στύγας η Θέτις βύθισε ως βρέφος τον Αχιλλέα για να τον κάνει άτρωτο και το μοναδικό σημείο του που έμεινε εκτός νερού, η πτέρνα του, ήταν το σημείο στο οποίο στόχευσε ο Πάρις για να τον θανατώσει.

  Στο νερό αποδόθηκαν ακόμη και θεϊκές ιδιότητες! Ο Ποσειδώνας, θεός όχι μόνο της θάλασσας, αλλά όλων των μορφών του νερού, προσωποποίησαν τη θεϊκή διάσταση του νερού. Η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα και της αναπαραγωγής, αναδύθηκε απ’ αυτό. 

  Είτε με την αρσενική είτε με τη θηλυκή ιδιότητά τους, το νερό και οι συνδεόμενες με αυτό θεότητες είχαν κορυφαία θέση στις θεωρίες για τη δημιουργία του κόσμου μας και στην αναζήτηση της θεραπείας των ανθρώπινων αδυναμιών και της αθανασίας.

  Βίκος

  Ανάλογη είναι η θέση του νερού στις σύγχρονες θρησκείες. Στον Χριστιανισμό η βάπτιση καθαρίζει την ψυχή και τη συνείδηση. Η αναγέννησή μας έρχεται με τη βάπτιση, αφού με την καταβύθιση στο νερό πεθαίνει και με την ανάδυσή μας επανερχόμαστε στη ζωή. Στο Κοράνι το νερό θεωρείται η πηγή της δημιουργίας και της ζωής. Παρόμοιες αντιλήψεις συναντάμε στον Ινδουισμό, τον Ιουδαϊσμό και πολλές άλλες σύγχρονες και παλαιότερες θρησκείες.

  Το νερό διαχρονικά αποτελεί την εικόνα της αέναης κίνησης. Ρέει διαρκώς, διαμορφώνει τους δικούς του δρόμους, πότε ήρεμο και οπότε ορμητικό ή ανταριασμένο. Η διαρκής ροή της ζωής και της ύλης εμπεριέχεται ως φιλοσοφία και ως πρόταση και στην τελευταία επικοινωνία της βιομηχανίας εμφιάλωσης νερού ΒΙΚΟΣ με τον τίτλο "Δύναμή μας η ροή μας". Το νερό ρέει παράλληλα και αρμονικά με την ανθρώπινη ζωή και δραστηριότητα, την αναζήτηση της γνώσης και τη δημιουργία. Επειδή το νερό και ο άνθρωπος είναι μια αδιάσπαστη ενότητα...

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ