Κυριακή, 23-Απρ-2017 22:59
Μελανσόν: Οι ψηφοφόροι μου θα αποφασίσουν οι ίδιοι ποιον θα ψηφίσουν στο β΄ γύρο
Ο Jean-Luc Melenchon, ο εκπρόσωπος υποψήφιος της ακροαριστεράς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, αρνήθηκε να δηλώσει στήριξη προς τον Macron.
Μιλώντας σε συγκεντρωμένους οπαδούς του, ο Melenchon τόνισε πως "οι ψηφοφόροι μου θα αποφασίσουν οι ίδιοι ποιον θα ψηφίσουν στο β΄ γύρο".
Πρόσθεσε ακόμη πως θα περιμένει να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, "και όποια και αν είναι αυτά, θα τα σεβαστούμε".
Σύμφωνα με αναλυτές, ο Melenchon δεν φαίνεται ότι τελικά θα στηρίξει τον Macron, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως δεν ανέφερε καν τα ονόματα των Macron και Le Pen. Δήλωσε απλώς πως οι δυο τους θα παρατείνουν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση (ο ίδιος θέλει ένα νέο σύνταγμα).
Μάλιστα δήλωσε ότι οι "οι δυο τους" δεν κάνουν λόγο για τα περιβαλλοντικά θέματα και θα απειλήσουν τα κοινωνικά επιδόματα που απολαμβάνουν οι Γάλλοι πολίτες.