Τετάρτη, 15-Νοε-2023 16:49
Μικρά κέρδη στη Wall Street "με φόρα" από το χθεσινό ράλι

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας το ισχυρό χθεσινό ράλι με αφορμή τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ σήμερα δημοσιεύτηκαν και άλλα κρίσιμα στοιχεία για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.
Στο μεταξύ επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα τις προσπάθειες στο Κογκρέσο για την αποφυγή ενός shutdown της κυβέρνησης.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,31% ή 109 μονάδες στις 34.937 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,48% ή 72 μονάδες στις 14.166 μονάδες. O S&P 500 κερδίζει 0,4% ή 16 μονάδες στις 4.512 μονάδες.
Στα σημαντικά μάκρο της ημέρας, ελαφρώς μειωμένους όγκους παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας την επιβράδυνση της ζήτησης που αναζητά να δει η Fed έπειτα από μήνες ραγδαίας σύσφιξης νομισματικής πολιτικής, αν και η πτώση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα έπειτα από αύξηση κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη για μείωση κατά 0,3% βάσει της μέσης εκτίμησης των αναλυτών.
Την ίδια ώρα, κατρακύλησαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού από τον προηγούμενο μήνα σε μια ενθαρρυντική εξέλιξη που δείχνει ότι μετριάζονται οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρύτερη οικονομία η οποία ακολουθεί τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις τιμές καταναλωτή.
Στα εταιρικά νέα, άλμα 16% πραγματοποιεί η μετοχή της Target καθώς η εταιρεια ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το γ' τρίμηνο, με την εκπτωτική αλυσίδα να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οδηγώντας σε ράλι τις μετοχές της στις προσυνεδριακές συναλλαγές.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 971 εκατ. δολ. ή 2,10 δολ. ανά μετοχή από 712 εκατ. δολ. ή 1,54 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.