Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 08:32

  A-Quant: Ο πληθωρισμός καλπάζει στις ΗΠΑ, συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ευρώπη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  A-Quant: Ο πληθωρισμός καλπάζει στις ΗΠΑ, συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ευρώπη

  Τα δύο μεγάλα γεγονότα που κυριάρχησαν στις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και η απόφαση για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη.

  Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για το Μάιο, ανακοινώθηκε στο 5% σε ετήσιο επίπεδο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του 4.7% και ακόμη περισσότερο την τιμή του Απριλίου στο 4.2%.

  Αυτό έδωσε μια εντύπωση στις αγορές πως η Fed θα αναλάβει δράση για πιο σφιχτή νομισματική πολιτική, ασχέτως αν οι οικονομικοί στόχοι (κυρίως η ανεργία) δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί.

  Πολλοί φυσικά θεωρούν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως ο υψηλός πληθωρισμός είναι κάτι παροδικό και οφείλεται στη μείωση της παραγωγής την περίοδο της καραντίνας αλλά η συνεδρίαση της Fed την προσεχή Τετάρτη είναι πολύ κρίσιμη.

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0% και αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική, συνεχίζοντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων με αμείωτη ένταση. Η Christine Lagarde δήλωσε επίσης πιο αισιόδοξη για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας αν και υπήρξε μια μικρή αναθεώρηση προς τα κάτω για την ανάπτυξη.

  Οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν πτωτικά με το αμερικανικό δεκαετές να πέφτει μέχρι και στο 1.43%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία πτώση εδώ και ένα χρόνο περίπου.

  Η συνάντηση των G7, δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις αφού οι ηγέτες επικεντρώθηκαν σε δηλώσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με την πανδημία και την παροχή εμβολίων ως μορφή βοήθειας σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

  Λόγω της αναμονής για σφιχτότερη νομισματική πολιτική από τη Fed, το δολάριο ενισχύθηκε ενώ λόγω της συνέχισης της χαλαρής πολιτικής από την ECB, το ευρώ αποδυναμώθηκε.

  Οι περισσότερες αγορές μετοχών ενισχύθηκαν ελαφρώς και ο χρυσός συνέχισε πτωτικά. Το πετρέλαιο ενισχύθηκε και πάλι σημαντικά ενώ είδαμε και μια προσπάθεια ανάκαμψης του Bitcoin, ειδικά προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας.

  Την τρέχουσα εβδομάδα, εκτός από την κρισιμότατη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, υπάρχουν οι ανακοινώσεις της βιομηχανικής παραγωγής και του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η ανεργία, οι λιανικές πωλήσεις και πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τα επιτόκια στην Ιαπωνία, η ανεργία και η συνεδρίαση της RBA στην Αυστραλία και το Ecofin.

  SP500

  Ελαφρώς ανοδικά έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανικός δείκτης SP500, στις 4,247 μονάδες και κέρδη στο 0.40% περίπου. H άνοδος συντελέστηκε στο τέλος της εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενώ δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τη συνεδρίαση των G7. Ο δείκτης με τρεις κατά σειρά ανοδικές εβδομάδες, έφτασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, φτάνοντας ως τις 4,248 μονάδες και καταρρίπτοντας τα προηγούμενα υψηλά των 4,237 μονάδων. Η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί ενώ δεν αναμένεται μεταβολή στα επιτόκια, τυχόν αποφάσεις στη νομισματική πολιτική θα επηρεάσουν τη στάση των επενδυτών στις αγορές μετοχών. Χωρίς αντίσταση προς τα πάνω ο δείκτης, ίσως "κολλήσει" σε στρογγυλά νούμερα (π.χ. 4,300 μονάδες) ενώ η πρώτη στήριξη προς τα κάτω είναι στις 4,165 μονάδες.

  DAX30

  Περίπου αμετάβλητος (με πολύ μικρή άνοδο), έκλεισε την εβδομάδα ο γερμανικός δείκτης DAX30, στις 15,715 μονάδες. Η μεγάλη άνοδος της Παρασκευής πήρε πίσω την πτωτική πορεία όλης της εβδομάδας αφού η ECB δε μετέβαλε τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη ενώ οι προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία είχαν αισιόδοξο τόνο. Ο δείκτης βρίσκεται κοντά στα υψηλά του και μάλλον αναμένει τις ανακοινώσεις για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να αποκτήσει "καύσιμα" ώστε να κινηθεί υψηλότερα. Κάτω από τις 15,500 μονάδες, θα αρχίσουν να υπάρχουν ανησυχίες διόρθωσης αλλά τεχνικά διαφαίνεται να διανύουμε το τέταρτο κύμα ανόδου από τον Μάρτιο του 2020 και μετά.

  FTSE100

  Ανοδική ήταν η περασμένη εβδομάδα για τον βρετανικό δείκτη FTSE100 που έκλεισε στις 7,153 μονάδες και κέρδη στο 1% περίπου. Υπάρχει αισιοδοξία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επανέναρξη της οικονομίας αλλά και ανησυχίες λόγω της ινδικής μετάλλαξης που μπορεί να επιφέρει καθυστερήσεις και έτσι βλέπουμε μια κατάσταση ισορροπίας. Χρειάζεται δυναμική ανοδική διάσπαση πάνω από τις 7,150 μονάδες προκειμένου να ξεκολλήσει ο δείκτης, ο οποίος δείχνει κολλημένος από τις αρχές του περασμένου μήνα. Αν ο FTSE100 απωλέσει τις 7,000, θα δημιουργηθούν ανησυχίες διόρθωσης.

  Χρυσός

  Δεύτερη κατά σειρά πτωτική εβδομάδα για τον χρυσό, που έκλεισε στα $1,879 και απώλειες κοντά στο 0.80%. Ο υψηλός πληθωρισμός που ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ, δε φαίνεται να ενίσχυσε τον χρυσό ούτε και η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων αφού το κομβικό σημείο ήταν η ενίσχυση του δολαρίου. Παρέμεινε λοιπόν κάτω από τα $1,900 και νωρίς την τρέχουσα εβδομάδα, συνεχίζει πτωτικά προς τα $1,865 λόγω των προσδοκιών των επενδυτών πως η Fed θα σφίξει τη νομισματική της πολιτική προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Το σενάριο ανάκαμψης για τον χρυσό έχει να κάνει με τη συνέχιση του υψηλού πληθωρισμού, χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων και αμετάβλητη νομισματική πολιτική από τη Fed. Σε αντίθετη περίπτωση, ο χρυσός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία με την πρώτη στήριξη να βρίσκεται κάτω από τα $1,845.

  Πετρέλαιο

  Άλλη μια ανοδική εβδομάδα είδαμε για το πετρέλαιο με τα futures του επομένου μήνα να κλείνουν στα $70.77, έχοντας κέρδη που ξεπέρασαν το 2%. Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε πως οι τιμές ξεπέρασαν το ορόσημο των $70, το οποίο αποτελούσε στόχο των αγοραστών εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχουν προσδοκίες για μεγάλη αύξηση στη ζήτηση του πετρελαίου αφού στις ανεπτυγμένες χώρες ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι ικανοποιητικός αλλά και οι μη ανεπτυγμένες χώρες θα λάβουν πάνω από 1 δις εμβόλια ως βοήθεια, με βάση την πρόσφατη ανακοίνωση των G7. Το πετρέλαιο ήδη κινείται σε τιμές που είχαμε να δούμε από τον Οκτώβριο του 2018 ενώ μια καθοδική διάσπαση των $70, μπορεί να επιφέρει προβληματισμούς για την ανοδική του πορεία.

  EURUSD (Ευρώ – Δολάριο ΗΠΑ)

  Συνέχισε πτωτικά το EURUSD για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα, ανοίγοντας στο 1.2161 και κλείνοντας στο 1.2108. Το δολάριο εμφανίστηκε ισχυρό με βάση τις προσδοκίες για σφιχτότερη νομισματική πολιτική από τη Fed ενώ το ευρώ έχασε μέρος της αξίας του αφού η ECB συνεχίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τη χαλαρή πολιτική. Τα νέα στην Ευρωζώνη για ανεργία και ΑΕΠ ήταν ικανοποιητικά, επιβεβαιώνοντας πως οι δράσεις της ECB είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά η χαλαρότητα της νομισματικής πολιτικής δεν επιτρέπει στο ευρώ να ενισχυθεί. Στο μικροσκόπιο αυτήν την εβδομάδα είναι κυρίως το δολάριο και οι τυχόν αποφάσεις ή ανακοινώσεις της Fed την Τετάρτη αλλά μια καθοδική διάσπαση κάτω από το 1.21, ίσως θέσει σε δοκιμασία ακόμη και την τιμή ορόσημο του 1.20 για την ισοτιμία.

  GBPUSD (Βρετανική Στερλίνα – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ελαφρώς πτωτική η περασμένη εβδομάδα για το GBPUSD που άνοιξε στο 1.4155 και έκλεισε στο 1.4112. Οι ανακοινώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη βιομηχανική παραγωγή και το ΑΕΠ ήταν κάτω από τις προσδοκίες αλλά κυρίαρχο ρόλο στην πτώση της ισοτιμίας είχε το ισχυρό δολάριο, με βάση την αντίληψη των αγορών πως η Fed θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τη χαλαρή νομισματική πολιτική για να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Με δεδομένη την κρισιμότητα της συνεδρίασης της Fed την προσεχή Τετάρτη, οι πωλητές στοχεύουν σε πρώτη φάση στη διάσπαση της στήριξης στο 1.4070 και φυσικά στην "στρογγυλή" τιμή του 1.40.

  USDJPY (Δολάριο ΗΠΑ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Αντέδρασε ανοδικά (έστω και αναιμικά) το USDJPY την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγοντας στο 109.58 και κλείνοντας στο 109.67. Η Ιαπωνία είχε μια σειρά θετικών νέων για την οικονομία της, κυρίως ως προς το ΑΕΠ της και ως προς τους δείκτες τιμών παραγωγού και αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, δε επέτρεψαν στην ισοτιμία να επωφεληθεί από την ενίσχυση του δολαρίου και να ξεπεράσει το 110. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει αυτήν την εβδομάδα που πάντως θα έχει πολύ υψηλή μεταβλητότητα λόγω της Fed αλλά και λόγω της ανακοίνωσης των επιτοκίων στην Ιαπωνία την Παρασκευή. Νωρίτερα ανακοινώθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας τον Απρίλιο, στο εντυπωσιακό +15.8%.

  EURJPY (Ευρώ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Δεύτερη κατά σειρά πτωτική εβδομάδα για το EURJPY, με άνοιγμα στο 133.27 και κλείσιμο στο 132.66. Το αδύναμο ευρώ λόγω της συνέχισης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την ECB και η ισχυροποίηση του γιεν λόγων των θετικών οικονομικών νέων της Ιαπωνίας, ωθούν την ισοτιμία χαμηλότερα. Η στήριξη του 132.50 είναι κρίσιμη γιατί κάτω από αυτήν, ανοίγει θέμα ακόμη και για το 130. Χρειάζεται να δούμε τιμές πάνω από το 133.75 για να στοιχειοθετηθεί η πλήρης επαναφορά στην ανοδική τάση.

  EURGBP (Ευρώ – Βρετανική Στερλίνα)

  Τέταρτη στη σειρά σταθεροποιητική και ελαφρώς πτωτική εβδομάδα για το EURGBP που άνοιξε και έκλεισε στην περιοχή τιμών του 0.8580. Το ευρώ εμφανίζεται αδύναμο αλλά και η στερλίνα δεν είναι σε θέση να επωφεληθεί ώστε η ισοτιμία να διαγράψει μια καθαρή καθοδική κίνηση. Η μεταβλητότητα που έχει μειωθεί ίσως ανέβει τις επόμενες ημέρες, με τους πωλητές του EURGBP να στοχεύουν κυρίως στο 0.85.

  USDCAD (Δολάρια ΗΠΑ – Δολάριο Καναδά)

  Μετά από δύο σταθεροποιητικές εβδομάδες, οι οποίες ανέκοψαν την έντονη πτωτική τάση του USDCAD, η ισοτιμία είχε μια καθαρή ανοδική εβδομάδα, με άνοιγμα στο 1.2070 και κλείσιμο στο 1.2156. Το ισχυρό αμερικανικό δολάριο έδωσε αυτήν την εικόνα, υπερνικώντας την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που τις περισσότερες φορές επηρεάζουν θετικά το νόμισμα του Καναδά. H συνεδρίαση της Τράπεζας του Καναδά δεν επεφύλαξε εκπλήξεις (όπως αναμενόταν άλλωστε), με απόφαση για αμετάβλητα επιτόκια στο 0.25%. Πάνω από το 1.22, η ισοτιμία θα αποκτήσει κι άλλη ανοδική ορμή αλλά κάτω από το 1.2050 θα επανέλθει στη γνωστή πτωτική της τάση. Το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ πάντως, μπορεί να φέρει το USDCAD σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

  USDCHF (Δολάριο ΗΠΑ – Ελβετικό Φράγκο)

  Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκε το USDCHF την περασμένη εβδομάδα, με άνοιγμα στο 0.8988 και κλείσιμο στο 0.8977. Η ισοτιμία φαίνεται να αγνόησε την ισχυροποίηση του δολαρίου με την ανεργία στην Ελβετία να ανακοινώνεται στο 3%. Εκτός από τη Fed την Τετάρτη, σημαντική είναι και η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ελβετίας (SNB) την Πέμπτη για τα επιτόκια και ίσως εκεί να εδράζεται και απόκλιση του USDCHF σε σχέση με τις υπόλοιπες ισοτιμίες του δολαρίου. Κάτω από το 0.8925 επικρατούν έντονες πτωτικές τάσεις αλλά τυχόν περαιτέρω ισχυροποίηση του δολαρίου μπορεί να φέρει την ισοτιμία πάνω από το 0.90 και πάλι.

  AUDUSD (Δολάριο Αυστραλίας – Δολάριο ΗΠΑ)

  Πτωτική η περασμένη εβδομάδα για το AUDUSD, το οποίο άνοιξε στο 0.7731 και έκλεισε στο 0.7704. Εκτός από την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος, απώλειες είχε και το δολάριο Αυστραλίας, μετά από αρνητικές οικονομικές ανακοινώσεις για τη χώρα αλλά για την Κίνα. Η εβδομάδα είναι σημαντική για την ισοτιμία γιατί εκτός από τη Fed, υπάρχει η ανακοίνωση των πρακτικών της Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA), οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα και η ανεργία στην Αυστραλία. Πολύ σημαντική και ισχυρή η στήριξη στο 0.7645 και τυχόν καθοδική της διάσπαση ίσως ανοίξει το δρόμο για το 0.75.

  Bitcoin

  Aντέδρασε ανοδικά το Bitcoin την προηγούμενη εβδομάδα, κλείνοντας στα $39,014, με κέρδη που προσέγγισαν το 9%. Ήταν η ισχυρότερη ανοδική εβδομάδα για το Bitcoin μετά τα τέλη Απριλίου, με βασικότερη αιτία την υιοθέτησή του ως επίσημο νόμισμα από το κράτος του Ελ Σαλβαδόρ. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με προσδοκίες από τους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν, υπερνίκησαν τις ανησυχίες που προήλθαν από την Κίνα περί απαγόρευσης εξόρυξης σε κάποιες επαρχίες. Σημαντική επίσης και η πληροφορία πως το FBI κατάφερε να ανακτήσει μέρος των λύτρων σε Bitcoin όταν hackers είχαν επιτεθεί σε μεγάλο αγωγό πετρελαίου στις ΗΠΑ. Το Bitcoin είναι πλέον κοντά στην κρίσιμη τιμή των $40,000 τα οποία αν υπερβεί, θα γεμίσει με αισιοδοξία τους επενδυτές για ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

  www.a-quant.com

   

  www.algo-profits.com

   

  H aQuant αναπτύσσει και παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές, hedge funds, επιχειρήσεις & family offices με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητά τους στην κατανομή κεφαλαίου και τις αποδόσεις τους. Η aQuant αναλύει και μοντελοποιεί μια σειρά οικονομικών χρονοσειρών με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.

  Η ομάδα της aQuant αποτελείται από ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Πληροφορική, στα IT Services, στα Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά και στο Trading με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ο καθένας, έχοντας εργαστεί σε Hedge funds, χρηματοοικονομικές εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η έδρα της aQuant είναι στην Κύπρο και διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:27 23/07

  Έσπασε το ανοδικό σερί 4 εβδομάδων ο χρυσός με απώλειες 0,7%

  Το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πιέσεις από την άνοδο των ομολόγων και του δολαρίου.

  18:54 23/07

  Πώς κινήθηκαν τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

  Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί και σήμερα το ευρώ.

  14:14 23/07

  Ρωσία: Απότομη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα

  Αύξησε τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης, στο 6,5%.

  22:47 21/07

  Έλον Μασκ: Η Tesla πιθανότατα θα αρχίσει να δέχεται και πάλι Bitcoin

  Εφόσον η κοινότητα "εξόρυξης" κινηθεί προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  21:21 21/07

  Πτώση 0,4% ο χρυσός

  Καθώς η ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων αμβλύνει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

  21:18 21/07

  "Σκαρφάλωσε" στα $32.000 το Bitcoin

  Άνοδος σχεδόν 9% για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

  11:44 21/07

  Νορβηγία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο

  Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγία ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τις επίσημες εκτιμήσεις τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της νορβηγικής διεύθυνσης πετρελαίου (NPD).

  09:47 20/07

  Κάτω από τα 30.000 δολ. το Bitcoin - "Έσπασαν" οι αντιστάσεις

  Εξανεμίστηκαν περί τα 100 δισ. δολ. από την αγορά των κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες.

  21:17 19/07

  Μικρές απώλειες ο χρυσός, βουτιά το ασήμι

  Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου έπληξε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως...

  17:24 19/07

  Βουτιά 7% για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 70 δολάρια

  Πάνω από 5 δολ. χάνουν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, εμφανίζοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τα τέλη του Μαρτίου.

  08:30 19/07

  A-Quant: ΗΠΑ και Ευρώπη ανεκτικοί στον πληθωρισμό, προσωρινά;

  Το κεντρικότερο συμβάν της εβδομάδας που ήδη διανύουμε είναι η συνεδρίαση της ECB την Πέμπτη για τα επιτόκια.

  12:36 18/07

  ΟΠΕΚ+: Συμφωνία για περαιτέρω χαλάρωση της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου

  Αύξηση της παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ανακοίνωσε η Ρωσία.

  09:09 16/07

  BoJ: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, παρουσιάζει πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή

  Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο σύνολο της χρήσης, αλλά διατήρησε τις εκτιμήσεις ότι η οικονομία οδηγείται σε μια ήπια ανάκαμψη, ένδειξη ότι η...

  22:48 15/07

  Απώλειες άνω του 1,7% για το πετρέλαιο αναμένοντας "σήμα" από τον OPEC+

  Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα το αμερικανικό αργό.

  15:52 15/07

  Ο συν-δημιουργός του dogecoin απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στην αγορά κρυπτονομισμάτων

  Ο Jackson Palmer, συν-δημιουργός του dogecoin, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Twitter μέσα από την οποία άφησε "αιχμές" όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα.