Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 30-Απρ-2018 10:49

    Τι χρειάζονται τα Ethereum και Ripple για να ξεπεράσουν το Bitcoin

    Τι χρειάζονται τα Ethereum και Ripple για να ξεπεράσουν το Bitcoin
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Panos Mourdoukoutas

    Μετά από αρκετούς ταραχώδεις μήνες, η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει ένα δυναμικό comeback. Το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα 9.000 δολάρια, έχοντας καταγράψει άνοδο άνω του 10% τις τελευταίες μέρες, το Ethereum ξεπερνά τα 650 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση άνω του 15%, ενώ το Ripple διαπραγματεύεται στα 0,86 δολάρια, με αύξηση 6%.

    Η ανάκαμψη των κρυπτονομισμάτων συνοδεύεται από αυξημένους όγκους και εκτείνεται σε όλο το φάσμα της αγοράς.

    Παρά τα ενισχυμένα κέρδη των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin παραμένει ο ηγέτης της αγοράς, με τα Ethereum και Ripple να παραμένουν πολύ πίσω, τόσο από άποψη της κεφαλαιοποίησης όσο και όγκου.

    Τι χρειάζονται το Ethereum και το Ripple για να ξεπεράσουν το Bitcoin τόσο σε όρους κεφαλαιοποίησης όσο και όγκου;

    Οι τιμές και ο όγκος τους πρέπει να ενισχύονται για περισσότερο καιρό, σε σχέση με αυτό που χρειάστηκε το Bitcoin. "Θα χρειαζόταν μια αύξηση τιμών που να ξεπερνά πλήρως αυτή του Bitcoin και για μια σταθερή χρονική περίοδο", λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digits.io, Ben Way. "Οι αγορές δεν είναι πάντοτε λογικές και σήμερα το Bitcoin είναι το χρυσό πρότυπο στην αγορά επειδή είναι το νόμισμα που όλοι γνωρίζουν".

    Με απλά λόγια, το Bitcoin είναι ένα "brand" που τροφοδοτεί όλη τη δημοτικότητα που προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών και τελικά ενισχύει τις τιμές και τον όγκο στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

    Ο Darren Marble, Διευθύνων Σύμβουλος της CrowdFundX συμφωνεί. Και γι 'αυτό δεν πιστεύει ότι το Ethereum και το Ripple μπορούν να ξεπεράσουν το Bitcoin. "Δεν πιστεύω ότι το Ethereum ή το Ripple θα κερδίσουν ποτέ το Bitcoin", λέει ο Marble.

    Γιατί; "Πρώτον, το Bitcoin αποτελεί ένα δυναμικό brand. Η πλειοψηφία των ειδήσεων αφορά το Bitcoin, όχι το Ripple. Το Bitcoin έχει αξία στην αγορά και αυτό δεν μπορεί να υποτιμηθεί".

    Ο Michael Shepherd, αντιπρόεδρος Marketing, στο Rewards.com συμφωνεί, λόγω του πλεονεκτήματος του Bitcoin ότι ήρθε πρώτο. "Έχοντας βγει πρώτο στην αγορά, το Bitcoin επωφελείται από το δωρεάν marketing και το branding", λέει ο Shepherd. "Πιστεύω ότι για να εκτοπιστεί το Bitcoin από την πρώτη θέση, θα χρειαστεί τα άλλα νομίσματα να είναι τα πρώτα που θα ενσωματωθούν με διαφάνεια στις τρέχουσες επιλογές πληρωμής".

    Πώς; "Το να καταστούν τα κρυπτονομίσματα mainstream και να τους επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν όπως κάθε άλλο μέσο πληρωμής, μπορεί να προσελκύσει κάποιους χρήστες τους οποίους δεν έχουν προσελκύσει ως τώρα τα κρυπτονομίσματα".

    Ο Robert Masters, διευθυντής της Blue Chip Vision, θεωρεί αυτό το σενάριο μακρινό αλλά πιθανό. "Μπορεί να είναι δυνατό είτε το Ripple είτε το Ethereum να ξεπεράσουν μακροπρόθεσμα το ανώτατο όριο της κεφαλαιοποίησης του Bitcoin αν εφαρμοστούν μελλοντικές βελτιώσεις πρωτοκόλλου και με τη συνεχή στήριξη των παγκόσμιων οικονομικών παραγόντων".
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    08:00 25/12

    Santa Claus Rally για τα σούπερ μάρκετ – Η μάχη των επτά ημερών

    Η πιο κρίσιμη ευθεία της χρονιάς για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ με έπαθλο το γεμάτο εορταστικό καλάθι. Τι δείχνει η "ψαλίδα" αξίας-όγκου. Το comeback της ιδιωτικής ετικέτας.

    07:30 24/12

    Οι 10 πιο κερδισμένοι δισεκατομμυριούχοι το 2025 - Έγιναν κατά $730 δισ. πλουσιότεροι

    Η πορεία του Musk προς μια περιουσία αξίας 1 τρισ. δολαρίων δεν είναι πλέον θεωρητική.

    07:30 24/12

    SOTIRIA Technology: Made in Greece λύσεις υποθαλάσσιας επιτήρησης με διεθνή παρουσία

    Η ελληνική εταιρεία βρίσκεται σε φάση επέκτασης της τεχνολογίας της.

    15:05 23/12

    Next Com: Τεχνολογικός Μετασχηματισμός - Στόχος η εταιρεία να γίνει Net Zero το 2029

    Επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στην τεχνητή νοημοσύνη, στη βιωσιμότητα και στη θεσμική διακυβέρνηση.

    07:39 23/12

    Kenvue: Τζίρος άνω των 170 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα με διψήφια ανάπτυξη

    Με ισχυρά οικονομικά μεγέθη και ανοδική κερδοφορία, η διάδοχος της Johnson & Johnson στην Ελλάδα. Τι φέρνει η εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού από την Kimberly-Clark για 48,7 δισ. δολάρια.

    07:30 23/12

    Γιατί ξαφνικά υπάρχουν τόσο πολλοί αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι "κάτω των 30"

    Τρεις 22χρονοι οι νεότεροι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι όλων των εποχών...πιο γρήγορα από τον Zuckerberg.

    00:06 23/12

    Οδυσσέας Αθανασίου (CEO Lamda Development): Δημιουργούμε την πόλη του Αύριο

    Σηµείο αναφοράς στην επιτάχυνση των εργασιών στο Ελληνικό κρίνεται το 2025, καθώς σηµειώνεται σηµαντική πρόοδος στα 40 εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί στο ακίνητο του πρώην αεροδροµίου και πλέον µια...

    16:02 22/12

    Οι πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο το 2025

    Το top-20 κέρδισε 293 εκατ. δολάρια φέτος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. H μερίδα του λέοντος στις τενίστριες.

    07:30 22/12

    Η Κίνα ως παγκόσμιος τραπεζίτης "ελέγχει" τις διεθνείς αγορές

    Πώς πρέπει να αντιδράσει η Δύση όταν η Κίνα κρατά τα "οικονομικά ηνία";

    07:30 22/12

    Τι αγοράζουν οι Έλληνες από Temu, Shein, Trendyol και AliExpress - Πόσα ξοδεύουν

    Πώς οι ασιατικές πλατφόρμες αλλάζουν το εγχώριο e-commerce. Παρότι γνωρίζουν τους κινδύνους, επιλέγουν τις χαμηλές τιμές.

    00:05 22/12

    Κωνσταντίνος Τσοβίλης (CEO της STELLAR TRAVELS): Η ηγεσία σήμερα απαιτεί σαφήνεια, ταχύτητα και ανθρώπινη προσέγγιση

    Σε μια περίοδο όπου τα επιχειρηματικά ταξίδια επαναπροσδιορίζονται και η ηγεσία δοκιμάζεται από διαρκείς αλλαγές, ο κ. Τσοβίλης, CEO της STELLAR TRAVELS, μιλά για τη μετατροπή του travel management σε...

    13:47 20/12

    Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 22,16 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο - Β. Κικίλιας: Στηρίζουμε τη νησιωτικότητα

    Ολοκληρώθηκε ένας ακόμη κύκλος υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

    08:00 20/12

    Αμερικανικά κεφάλαια δίνουν ώθηση στις ελληνικές startups

    Το 2025 επενδύθηκαν 732 εκατ. ευρώ μέσα από 95 επενδυτικούς γύρους σε περισσότερες από 90 startups.

    17:56 19/12

    Οδηγούμε DS No4 Hybrid: Η premium επιλογή

    Το μικρομεσαίο DS Νο4 έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο, με σχεδίαση εμπνευσμένη από το κορυφαίο No8 και πλήρη γκάμα συστημάτων κίνησης.

    07:33 19/12

    Metlen: Τι προβλέπει η νέα συμφωνία με την KNDS και οι επόμενες κινήσεις στην άμυνα

    Σύμβαση για την προμήθεια 200 τμημάτων για το Leopard 2A8, τα οποία θα κατασκευαστούν στο Αμυντικό Hub της Metlen στον Βόλο έως το 2031.

    07:30 19/12

    Η start up που ετοιμάζει "στρατό" 50.000 ρομπότ για αγορά εργασίας και ένοπλες δυνάμεις

    Το ανθρωποειδές Phantom έχει ύψος 1,75 μ., βάρος 82 κιλά και θα μπορεί να κινείται οπλισμένο και να πολεμά.