Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουν-2017 12:29

  Εθνική: Σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία εδώ και 176 χρόνια

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Εθνική Τράπεζα, στα 176 χρόνια προσφοράς της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας, χρηματοδότησε μεγάλα έργα υποδομής, στήριξε οικονομικά το κράτος σε κρίσιμες περιόδους, ενίσχυσε την ανάπτυξη της οικονομίας, συνεισέφερε συστηματικά σε έργα για την κοινωνία και συνέβαλε στη διαφύλαξη του ελληνικού πολιτισμού. Σήμερα, σταθερή στις δεσμεύσεις της, η Τράπεζα υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων στους άξονες Αγορά, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Κοινωνία, που αποτελούν ταυτόχρονα και τους τέσσερις βασικούς τομείς που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης.

  Στηρίζουμε την πραγματική οικονομία

  Η Τράπεζα αναγνωρίζει το ρόλο των επιχειρήσεων στην επανεκκίνηση της οικονομίας και τις στηρίζει στην πράξη, προσφέροντάς τους νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και εξατομικευμένες λύσεις, χρηματοδοτεί παραγωγικά επενδυτικά σχέδια, συνεχίζει να επενδύει σταθερά στον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας, ενισχύει τον αγροτικό τομέα, ενθαρρύνει τη νεανική και καινοτόμο επιχειρηματικότητα και προωθεί με συνέπεια τον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων που επιδιώκουν τη διείσδυσή τους σε νέες διεθνείς αγορές.

  Περιβαλλοντική υπευθυνότητα για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος

  Στο πλαίσιο εφαρμογής της Περιβαλλοντικής Πολιτικής και του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισής της, η Τράπεζα μεριμνά για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας στα κτήριά της, ενθαρρύνοντας τη χρήση των ηλεκτρονικών καναλιών διενέργειας συναλλαγών για μείωση των έμμεσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και μέσω της διαχείρισης και ανακύκλωσης χαρτιού, μπαταριών, ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων.

  Επενδύουμε στο πολυτιμότερο "κεφάλαιό" μας

  Βασική αρχή της Τράπεζας αποτελεί ο σεβασμός προς τους εργαζομένους και η καλλιέργεια ισχυρών και εποικοδομητικών σχέσεων με τους ανθρώπους της. Γι’ αυτό, προσφέρει σειρά παροχών προς το προσωπικό, μεριμνά για την υγεία και ασφάλεια του, διασφαλίζει το σεβασμό στα εργασιακά του δικαιώματα, καθώς και την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, ενώ εξασφαλίζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και ενισχύει δράσεις εθελοντισμού. 

  Στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας

  Mε σκοπό τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, την προαγωγή του αθλητισμού και του πολιτισμού, και την προστασία του περιβάλλοντος, η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί κάθε χρόνο ένα ευρύτατο χορηγικό πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Δράσης "Ευθύνη".

  πιν

  Αναγνώριση της δέσμευσης στην υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά

  Επιβράβευση της προσπάθειας για υπεύθυνη λειτουργία και προσέγγιση των ενδιαφερομένων μερών με ενδιαφέρον και ευαισθησία, αποτελεί η βράβευση της Τράπεζας το 2017, στο επίπεδο Platinum του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης από το CR Index, καθώς και οι αντίστοιχες βραβεύσεις, στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2017.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων