Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουν-2017 12:30

  Wind: Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο DNA μας

  Wind: Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο DNA μας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην κατηγορία PLATINUM διακρίθηκε η WIND για την εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών στην Κοινωνία, στο Περιβάλλον, στην Αγορά και στους Εργαζομένους, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Ταυτόχρονα, απέσπασε και τη διάκριση Best Progress PLATINUM, για την εξαιρετική πρόοδο που σημείωσε τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση.

  Ο CR Index (Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης), ο οποίος προκύπτει από ερωτηματολόγιο με σημείο αναφοράς 100 αυστηρά διεθνή κριτήρια πάνω σε θέματα που αναπτύχθηκαν στους εταιρικούς Απολογισμούς για το έτος 2015, είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των επιδόσεων των εταιρειών στην εφαρμογή υπεύθυνων πρακτικών σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας.

  Η αξία της διάκρισης μεγιστοποιείται αν κανείς λάβει υπόψη του ότι ο Δείκτης αυτός αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, με την εγκυρότητα και τη διαφάνεια που το διακρίνει σε θέματα ΕΚΕ στη χώρα μας, σε συνεργασία με το Business in the Community (BITC), υπό την προεδρία του Πρίγκιπα της Ουαλίας, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια και αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως για την προώθηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα μόνο 4 από τις 25 εταιρείες που έχουν συμμετάσχει διαχρονικά  στον θεσμό έχουν φτάσει στο επίπεδο PLATINUM. Για τη WIND αυτή ήταν η 4η χρονιά που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης CRI, διανύοντας μια πορεία σημαντικής και συστηματικής εξέλιξης, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δέσμευσή της στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η WIND είναι ένας επιχειρηματικός οργανισμός που πιστεύει στη φιλοσοφία του βιώσιμου επιχειρείν και χτίζει την ευημερία της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

  Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Γιώργος Τσαπρούνης, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND:

  "Η υιοθέτηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πολιτικών και πρακτικών από τον επιχειρηματικό κόσμο προς όφελος της κοινωνίας δεν θα πρέπει να αποτελεί μια συμβατική υποχρέωση των επιχειρήσεων, αλλά μια προτεραιότητα ενταγμένη στην ευρύτερη στρατηγική, μέρος του DNΑ κάθε οργανισμού.

  Σε μια εποχή όπου οι διαθέσιμοι πόροι περιορίζονται, ενώ παράλληλα οι ανάγκες των συνανθρώπων μας και της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε αυξάνονται, η πρόκληση να εξακολουθήσει ο επιχειρηματικός κόσμος να στοχεύει σε βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος.

  Με δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα, επιδιώκουμε την Αριστεία σε όλα τα επίπεδα, ως πρότυπο επιχειρηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς. Και αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη συστηματική και διαρκή προσπάθεια όλων των Ανθρώπων της WIND να προσφέρουν υπεύθυνα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά κι ένα αξιόπιστο δίκτυο επικοινωνίας, στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό, καθοδηγούμενοι από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων