Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουν-2017 18:00

  Coca-Cola 3Ε: "Youth Empowered" – Αυτοί είναι οι νέοι του αύριο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  To 1o πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για 100 συμμετέχοντες στη Θεσσαλονίκη

  Για τη νέα γενιά, στην Ελλάδα του σήµερα, η µεγαλύτερη πρόκληση είναι η αβεβαιότητα για το επαγγελµατικό της µέλλον. Κι αυτό όχι άδικα, καθώς το ποσοστό ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους έως 30 ετών στη χώρα είναι υψηλό. Ειδικότερα, φτάνει το 38% και παράλληλα, σε σχέση µε τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει περιορισµένη δυνατότητα απορρόφησης των νέων πτυχιούχων.

  Αποτέλεσµα; Ένας στους δύο νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα δεν βρίσκει δουλειά, ενώ, σύµφωνα µε την έρευνα "Καριέρα & Gen Y",  ένας στους δύο νέους έως 28 ετών αναζητά εργασία στο εξωτερικό. Πρόκειται για µια γενιά που έχει την ανάγκη και τη θέληση να δηµιουργήσει, να πρωτοπορήσει, να ξεχωρίσει και να πραγµατωθεί µέσα από µια επαγγελµατική πορεία που θα της επιτρέψει να αναδείξει τα υψηλά επίπεδα µόρφωσης, εξειδίκευσης και ταλέντου που διαθέτει. Μια "εργαλειοθήκη" επαγγελµατικών δεξιοτήτων που περιµένει τις κατάλληλες συνθήκες για να δείξει το εύρος των δυνατοτήτων της.

  Στην πραγµατικότητα, όλοι αυτοί οι νέοι δεν θέλουν να αφήσουν την πατρίδα τους, θα ήθελαν όµως να έχουν τη βοήθεια, τις βάσεις, τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να µείνουν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα. Θέλουν να εργάζονται για ιδιωτικές εταιρείες για τις οποίες νιώθουν περήφανοι. Εταιρείες που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν µέσα σε ένα περιβάλλον που προάγει την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προσφέρει ευκαιρίες µάθησης και τους επιτρέπει να σχεδιάσουν την καριέρα τους.

  Coca-Cola 3Ε: Youth Empowered-EKE

  "Youth Empowered": ενα προγραµµα για την απασχολησιµοτητα των νεων µε µακροπροθεσµους στοχους.

  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία ως εταιρεία σταθερά εδώ και χρόνια υποστηρίζει την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εξέλιξη των νέων της χώρας, ανακοίνωσε πρόσφατα µια συµµετοχική πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους νέους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της εποχής και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

  Πρόκειται για το πρόγραµµα "Youth Empowered", το οποίο έχει µακροπρόθεσµο στόχο να βοηθήσει, µέχρι το 2020, 20.000 νέους να διεκδικήσουν ευκαιρίες απασχόλησης µε επιτυχία.

  Με βασικό µήνυµα "Εµπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε", το πρόγραµµα απευθύνεται σε νέους από 18 έως 30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και τους παρέχει δωρεάν:

  α) εκπαίδευση πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελµατικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σηµερινή αγορά εργασίας,

  β) επαγγελµατική καθοδήγηση από έµπειρα στελέχη της αγοράς και της
  Coca-Cola Τρία Έψιλον, που συµµετέχουν σε ρόλο µέντορα,

  γ) δυνατότητες δικτύωσης µε εταιρείες και ανθρώπους που µπορούν να τους προσφέρουν µελλοντικά ευκαιρίες απασχόλησης.

  Το περιεχόµενο του "Youth Empowered"

  Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών µε ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως το kariera.gr, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του προγράµµατος καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση, το πρόγραµµα στοχεύει να δώσει στους νέους τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν µια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

  Το δίκτυο των συνεργατών περιλαµβάνει τους Job-Pairs, KEMEΛ, Marketing Greece, PwC Greece, ReGeneration και StartUpGreece.

  Η συµµετοχή στο πρόγραµµα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση.

  Το πρόγραµµα πραγµατοποιείται µέσω πενθήµερων εκπαιδευτικών σεµιναρίων σε µεγάλες πόλεις της Ελλάδας και, παράλληλα, διαδικτυακά, µέσω µιας πρωτοποριακής πλατφόρµας e-learning.
  Το διδακτικό υλικό περιλαµβάνει εκπαιδεύσεις πάνω σε προσωπικές και επαγγελµατικές δεξιότητες όπως:


  - δηµιουργία σωστού βιογραφικού
  - προετοιµασία για συνέντευξη
  - επικοινωνιακές δεξιότητες
  - αλληλεπίδραση και δικτύωση
  - project management
  - ικανότητες διαπραγµάτευσης
  - διαχείριση χρόνου
  - τεχνικές πωλήσεων
  - οικονοµικά
  - business planning

  Το διευρυµένο υλικό του προγράµµατος σε διάφορα γνωστικά πεδία βοηθά τους νέους να ενισχύσουν το βιογραφικό τους αλλά και τις δυνατότητές τους, ώστε να είναι πιο "έτοιµοι" για την απαιτητική αγορά εργασίας.

  Σεµινάρια σε µεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και διαδικτυακά

  Το πρώτο πενθήµερο σεµινάριο ολοκληρώθηκε µε µεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου, σε συνεργασία µε το OK!Thess του Δήµου Θεσσαλονίκης, µε 100 συµµετέχοντες.

  "Ξεκινήσαµε από τη Θεσσαλονίκη και είµαστε πολύ χαρούµενοι που υποδεχθήκαµε 100 νέους µε όρεξη να µάθουν. Είµαστε εδώ για να τους υποστηρίξουµε στα βήµατά τους και να εµπνευστούµε από τη θετική ενέργεια και το πάθος τους", σηµειώνει η Κωνσταντίνα Κώτσια, Talent Development Supervisor Coca-Cola Τρία Έψιλον και µέντορας στο Youth Empowered.

  Μέσα στο 2017 θα ακολουθήσουν ακόµα τρία σεµινάρια σε άλλες µεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα, η ηλεκτρονική πλατφόρµα e-learning, η οποία θα λειτουργήσει αρχές Ιουλίου, δηµιουργήθηκε ώστε όλοι οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεµινάριο, από όποιο σηµείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται. Το εκπαιδευτικό υλικό των e-learnings είναι ίδιο µε των σεµιναρίων και η βεβαίωση συµµετοχής ισάξια.

  Εγγραφές για το πρόγραµµα και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: gr.coca-colahellenic.com

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων