Συνεχης ενημερωση
Για την Alpha Bank η υγεία, η κοινωνία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον αποτελούν προτεραιότητα. Γι’ αυτό δίδει ιδιαίτερη σημασία στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, επιδεικνύοντας υπεύθυνη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική συμπεριφορά και επενδύοντας επί σειρά ετών στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος. Επιπλέον, η Alpha Bank ενισχύει οικονομικά, αλλά και μέσω προσφορών σε είδος, ιδρύματα και φορείς οι οποίοι στηρίζουν με το έργο τους άτομα που ευρίσκονται σε ανάγκη.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα "Χέρι Βοηθείας" διανύει ήδη το 6ο έτος προσφοράς τροφίμων για την υποστήριξη των πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Από το 2012 έως σήμερα έχουν παραδοθεί άνω των 19.000 τροχήλατα σακίδια με τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα.
Επιπλέον, με στόχο την ενίσχυση των ιατρείων και των παροχών υγείας στα ελληνικά νησιά, η Alpha Bank δημιούργησε και συντονίζει το πρόγραμμα "Μαζί, με στόχο την υγεία", το οποίο πραγματοποιείται από τα μέσα του 2014 σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Άγονη Γραμμή Γόνιμη". Το πρόγραμμα ενδυναμώνει εμπράκτως τις υπηρεσίες υγείας, μέσω της κάλυψης ιατροφαρμακευτικών αναγκών στα τοπικά ιατρεία, και συμβάλλει στη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Έως σήμερα έχουν προσφερθεί ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό σε 27 νησιά.
Το 2015 η τράπεζα δημιούργησε το πρόγραμμα "Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο", προκειμένου να προσφέρει τη χαρά των ξεναγήσεων σε χώρους πολιτισμού, αλλά και τη μαγεία του θεάτρου σε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.
Κατά τα δύο έτη του προγράμματος έχουν διοργανωθεί άνω των 16 εκδηλώσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος "Οι φθορές που πληγώνουν", που σχεδίασε η Alpha Bank για την αποκατάσταση και τη συντήρηση ιστορικών κτιρίων και μνημείων, έχει έως σήμερα συμβάλει στην ανάδειξη 28 εμβληματικών κτιρίων και μνημείων στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στον καθαρισμό μνημείων και του περιβάλλοντος χώρου τους στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
-
17:08 Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ χορηγεί στη Συρία 722 εκατ. δολάρια για την ανάκαμψη και την ανθρωπιστική βοήθεια
-
16:59 Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου
-
16:58 Τουσκ: Ανησυχώ πολύ για τις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τη Γροιλανδία - Η Πολωνία είναι εξαιρετικά πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ
-
16:54 Κύπρος - Πρώτες δηλώσεις Ν. Χριστοδουλίδη μετά τον σάλο για το βίντεο: "Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές"
-
16:51 Ανοδικά η Wall με "οδηγό" τις αμυντικές μετοχές και τα στεγαστικά ομόλογα
-
16:43 Το Σάββατο η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΝΔ - Αφορμή η συμπλήρωση 10 ετών ηγεσίας Κ. Μητσοτάκη
-
16:32 Σε τροχιά αποκλιμάκωσης οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Στην Αθήνα την Τρίτη οι αγρότες με τον Πρωθυπουργό
-
16:28 Alpha Bank: Στο 29,79% το ποσοστό της UniCredit
-
16:25 Συνεδριάζει το Σάββατο το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη
-
16:17 Νέα κατάσχεση τάνκερ στην Καραϊβική από τις ΗΠΑ - Συνδέεται με τη Ρωσία
-
Κίνα: Ο μεγαλύτερος πελάτης της Βενεζουέλας δεν την έχει πλέον ανάγκη
-
Λαγκάρντ: "Είμαι η κυρία Κρίση - Θα ζήσουμε σε έναν κόσμο πιο ασταθή, το μέλλον θα δείξει εάν η Ευρώπη μαθαίνει γρήγορα"
-
Εξαγορά του 100% της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από την Διαμαντής Μασούτης
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο"
-
Η αγορά ανέβηκε εκεί που κάποτε λύγισε
-
Δημοσκόπηση: Το 70% των Γερμανών πιστεύει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ΗΠΑ
-
Ρωσία: Εκτοξεύσαμε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik με στόχο την Ουκρανία
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες;
-
Αεροπορικές εταιρείες σε Ντουμπάι, Τουρκία και Κατάρ ακυρώνουν πτήσεις προς το Ιράν
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες; (99)
-
Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί φοβούνται την Καρυστιανού (51)
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο" (50)
-
ΕΕ: "Πράσινο φως" για τη συμφωνία Mercosur, παρά τις αντιστάσεις - Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της μετά από 25 χρόνια συνομιλιών (25)
-
Τέλος 3 ευρώ ανά δέμα από Κίνα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αγορά (17)
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας (12)
-
Τίτλοι τέλους για τον λιγνίτη μέσα στο 2026 – Πότε κλείνουν οι δύο τελευταίες μονάδες σε Πτολεμαΐδα και Άγιο Δημήτριο (12)
-
Δημοσκόπηση GPO: Εκλογική ζημιά σε Νάτσιο, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα κόμμα Καρυστιανού (11)
-
Ιράν: Εξαπλώνονται οι μαζικές διαδηλώσεις - "Αυτή είναι η τελευταία μάχη, ο Παχλαβί θα επιστρέψει", φωνάζουν οι διαδηλωτές (10)
-
Τραμπ: "Εναπόκειται" στον Σι Τζινπίνγκ το τι θα κάνει η Κίνα στην Ταϊβάν (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

