18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Την ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Hellas OnLine κατά το ποσό των 52.885.323,80 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα λάβει χώρα στις 22 Ιουνίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. στο Β΄ κτιριακό συγκρότημα της Intracom Holdings στην Παιανία Αττικής επί του 19ου χλμ. Λεωφόρου Μαρκοπούλου.
Αναλυτικά, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1) Υποβολή και έγκριση των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.A.) της εταιρικής χρήσης από 01.01.2009 έως 31.12.2009, έπειτα από ακρόαση και έγκριση των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου περί των πεπραγμένων της ως άνω χρήσης και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή.
2) Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων, τη σύνταξη και τον έλεγχο των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της υπόλογης χρήσης 1.1.2009 -31.12.2009.
3) Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών για τον έλεγχο της χρήσης από 1.1.2010 έως 31.12.2010 και καθορισμός της αμοιβής αυτών.
4) Έγκριση των αμοιβών και αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν κατά την παρελθούσα χρήση σε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προέγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2010, σύμφωνα με τα άρθρα 24 του Κ.Ν. 2190/20 και 5 του Ν. 3016/2002.
5) Παροχή αδείας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και στους Διευθυντές αυτής να μετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια ή στη διοίκηση άλλων συνδεδεμένων, κατά την έννοια του άρθρου 42ε του Κ.Ν. 2190/20, εταιριών.
6) Λήψη απόφασης για ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των € 52.885.323,80 με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά € 0,34 (από € 0,64 σε € 0,30) για συμψηφισμό ζημιών εις νέον. Aντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας, περί μετοχικού κεφαλαίου.
7) Χορήγηση, κατ΄ άρθρο 23α ΚΝ 2190/20, άδειας για σύμβαση της Εταιρίας με νομικό πρόσωπο που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου αυτού.
8) Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.