Μικρή πτώση του κύκλου εργασιών και υποχώρηση της κερδοφορίας ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο του έτους η ΕΥΔΑΠ.
Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 83,957 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010, έναντι 85,409 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου τριμήνου του 2009.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,311 εκατ. ευρώ, έναντι 1,630 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 143 χιλ. ευρώ, έναντι 1,152 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.
Όπως σημειώνεται, η παρατηρούμενη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 μείωση στα κέρδη της ΕΥΔΑΠ οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες:
1. Στη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 1,45 εκατ. Ευρώ κυρίως λόγω της μείωσης στην κατανάλωση υπηρεσιών ύδρευσης που συμπεριλαμβάνει και τη μείωση παροχής νερού στην Κύπρο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.
2. Στην αύξηση του φόρου εισοδήματος λόγω φορολογίας των αχρησιμοποίητων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν την πενταετία 2005-2009, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 1Θ του Ν. 2238/94.