Συνεχης ενημερωση
Στη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2010 το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την ένταξη των μετοχών της Σιδηρεμπορικής από τις 12/4/2010 στην κατηγορία Επιτήρησης επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31/12/2009 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της εταιρείας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2009 ήταν μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τον κλάδο του χάλυβα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Παραγωγοί και μεταποιητές χάλυβα παγκόσμιας εμβέλειας κατέγραψαν πρωτοφανείς ζημιές, αρχής γενομένης από το τελευταίο τρίμηνο του 2008. To γεγονός αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, άνευ προηγουμένου πτώση των διεθνών τιμών του χάλυβα.
Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2010, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο επενδυτικό κοινό, τα αποτελέσματα του Ομίλου βελτιώθηκαν σημαντικά σε σχέση με αυτά του 2009, βοηθούμενα και από την συνεχή διεθνή αύξηση των τιμών των πρώτων υλών κατά το διάστημα αυτό.
Η εταιρεία καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα της ελληνικής αγοράς όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την επιβολή των νέων οικονομικών μέτρων.
Έχει δε επιτύχει, το πρώτο τρίμηνο του 2010 την:
1. Βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους.
2. Μείωση των λειτουργικών της εξόδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, όπως φαίνεται και από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα.
3. Διατήρηση της ρευστότητας της, παρουσιάζοντας θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές και ταμειακά διαθέσιμα ύψους 16 εκατ. ευρώ
4. Μερική μόνο χρήση, περίπου 60%, των γραμμών χρηματοδότησης, παρά τις αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης μετά την διεθνή αύξηση των τιμών των πρώτων υλών.
5. Υψηλή, πέραν του 82%, ασφαλιστική κάλυψη των απαιτήσεων της.
Επίσης, η εταιρεία είναι σε διαδικασία χορήγησης των απαραίτητων εγκρίσεων για την κατασκευή νέων αποθηκών στα Οινόφυτα με στόχο την πλήρη μεταφορά των διαφόρων λειτουργιών της από τον Ασπρόπυργο στα Οινόφυτα έως το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Από την πώληση ή την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου, έκτασης 35 στρεμμάτων περίπου, η εταιρεία θα έχει σημαντικό οικονομικό όφελος.
-
18:02 Σκιές στη Λευκωσία: Παραιτείται η σύζυγος του Ν. Χριστουλίδη από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
-
17:43 Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται
-
17:42 Σ. Φάμελλος: Είναι επικίνδυνη για την χώρα η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
-
17:37 Η Γαλλία δεν θα έχει Προϋπολογισμό πριν τον Μάρτιο αν πέσει η κυβέρνηση
-
17:04 Γ. Παπανδρέου: Οι αγρότες δεν ζητούν προνόμια, αλλά δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, διαφάνεια και λογοδοσία
-
16:56 Όλοι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τη Mercosur
-
16:48 Ουκρανίικά πλήγματα σε τρεις πλατφόρμες γεωτρήσεων της ρωσικής Lukoil στην Κασπία
-
16:46 Γερμανία και Κύπρος: Εξάμηνο ευκαιριών
-
16:30 Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν
-
16:26 Η ανάρτηση A. Γεωργιάδη για βίντεο Αμερικανού που συγκρίνει το ΕΣΥ με τις ΗΠΑ
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις
-
Αλλάζει το επίδομα ανεργίας
-
Πιο πλούσια από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού
-
Μ. Σάλλας: Αγροτική πολιτική χωρίς διατροφική επάρκεια
-
Συρία: Οι Κούρδοι αποσύρθηκαν από το Χαλέπι μετά από 14 χρόνια - Συνελήφθησαν 300 Κούρδοι μαχητές - Πλήρης ο έλεγχος του κυβερνητικού στρατού
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Πιθανή η αμερικανική επέμβαση - Πεζεσκιάν: ΗΠΑ και Ισραήλ προκαλούν χάος και αταξία
-
Οι ΗΠΑ "μπαίνουν" στις κυπριακές στρατιωτικές βάσεις
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ (22)
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού (20)
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Πιθανή η αμερικανική επέμβαση - Πεζεσκιάν: ΗΠΑ και Ισραήλ προκαλούν χάος και αταξία (18)
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης (13)
-
Κ. Μητσοτάκης: Στο νέο άγριο κόσμο που διαμορφώνεται πυξίδα μας η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο (6)
-
Γ. Παπανδρέου: Οι αγρότες δεν ζητούν προνόμια, αλλά δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, διαφάνεια και λογοδοσία (4)
-
Nέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ (4)
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις (3)
-
Πως η μείωση των εισφορών αύξησε τα έσοδα στον ΕΦΚΑ (3)
-
Τ. Θεοδωρικάκος: Όταν η πολιτική επιλέγει την αλήθεια και την ευθύνη μπορεί να αλλάξει η πορεία της χώρας (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ