Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 28-Μαϊ-2010 17:12

    Νηρέας: Αύξηση καθαρών κερδών στο α΄ τρίμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αύξηση κερδών και σταθερές πωλήσεις εμφάνισε η Νηρέας κατά το α΄ τρίμηνο του 2010. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν στις 740 χιλ. ευρώ έναντι 344 χιλ. ευρώ πέρυσι.

    Οι συνολικές πωλήσεις παρέμειναν σταθερές στα 40,3 εκατ. ευρώ λόγω της αντίστοιχης μείωσης στις ποσότητες εμπορευμάτων και τροφών. Οι πωλήσεις ψαριών και γόνου ιδίας παραγωγής (βιολογικές πωλήσεις) ανήλθαν στα 33,1 εκατ. ευρώ έναντι 24,9 εκατ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 33%.

    Σε επίπεδο Ομίλου, τα περιθώρια κέρδους επηρεάστηκαν από τις σημαντικά αυξημένες τιμές των πρώτων υλών για
    ιχθυοτροφές και των μεταφορών, καθώς και την αύξηση του κόστους λόγω μεγάλων μεγεθών, και ήταν μειωμένα στις (427) χιλ. ευρώ έναντι 224 χιλ. ευρώ το 1ο τρίμηνο πέρυσι.

    Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός παρέμεινε σταθερός στα 261 εκατ. ευρώ και είναι κατά 66% μακροπρόθεσμος. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 14,3 εκατ. ευρώ. Βασικός στόχος του Ομίλου παραμένει η βελτίωση των ταμιακών ροών και του δείκτη κεφαλαιακής διάρθρωσης με αυστηρή διαχείριση του κόστους και αύξηση στις πωλήσεις ψαριών ιδίας παραγωγής.

    Τον Φεβρουάριο του 2010, ο αριθμός των μετοχών αυξήθηκε κατά 18.104 μετοχές από τη μετατροπή 8.350 ομολογιών αξίας 81.580 ευρώ (από το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2007). Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας διαιρείται σε 63.628.748 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 1,34, εκατ. ευρώ των οποίων 22.390 είναι ίδιες μετοχές.

    To Mάϊο του 2010, ο Νηρέας βραβεύτηκε για τις περιβαλλοντολογικές του επιδόσεις από την ΠΑΣΕΠΠΕ, μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού FEAD. Η διάκριση αποτελεί επιστέγμασμα της αδιάλειπτης προσπάθειας του Ομίλου να λειτουργεί με σεβασμό και ευαισθησία προς το περιβάλλον σε όλες του τις πρακτικές.

    Ο Κ. Αριστείδης Μπελλές, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε:

    «Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, η ζήτηση στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας παραμένει ισχυρή και η τιμή της τσιπούρας έχει πλέον ανακάμψει από τα περυσινά χαμηλά της επίπεδα.

    Ο Όμιλός μας κατάφερε στο πρώτο φετινό τρίμηνο να αυξήσει κατά 33% τις πωλήσεις ψαριών και γόνου ίδιας παραγωγής, μειώνοντας παράλληλα τις πωλήσεις προϊόντων που εμπορεύεται.

    Επιπλέον, με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η ζήτηση αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Όμως, τα μεγάλα αποθέματα που αναγκάσθηκε να κρατήσει ο Όμιλος στις μονάδες του λόγω της πτώσης των τιμών, θα επιβαρύνουν για το τρέχον έτος το κόστος παραγωγής.

    Τέλος, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για άνοιγμα νέων αγορών, για συγκράτηση του κόστους παραγωγής και για τη βελτίωση των ταμιακών ροών μας».

    Δείτε την πλήρη ανακοίνωση της εταιρείας στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ