Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Μαϊ-2010 10:31

  Ζήνων: Κέρδη έναντι ζημιών στο α΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βελτιωμένα εμφανίστηκαν τα μεγέθη της Ζήνων κατά την περίοδο του α΄ τριμήνου του 2010, με τα καθαρά αποτελέσματα να διαμορφώνονται σε κέρδη έναντι ζημιών και τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να ενισχύεται.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανέρχονται στα 1.341.503 ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση, έναντι ζημιών 1.202.263 ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.

  Παράλληλα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το Α Τρίμηνο του 2010 για τον Όμιλο Ζήνων διαμορφώθηκε στα 34.071.046 ευρώ έναντι των 7.752.073 ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους (+339,5%), αύξηση που οφείλεται κυρίως στις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου στους τομείς των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων και των στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης.

  Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν στα 4.371.119 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 351,7% ενώ σημαντικά βελτιωμένο είναι και το μεικτό περιθώριο κέρδους σε σχέση με το Α Τρίμηνο του 2009 (12,83% το Α Τρίμηνο του 2010). Στην εν λόγω αύξηση συνέβαλλε, εκτός των προαναφερθέντων νέων δραστηριοτήτων, και το πετυχημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανασυγκρότησης που υλοποιήθηκε.

  Θα πρέπει να τονιστεί επίσης η ισχυρή οικονομική διάρθρωση του ομίλου όπου το σύνολο ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται στα 46.946.599 ευρώ, το συνολικό ενεργητικό ανέρχεται σε 57.674.547 ευρώ ενώ εξαιρετικά χαμηλός παραμένει ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου (4.163.009 ευρώ).

  Παράλληλα, στη σημαντική αύξηση του τζίρου συνέτεινε και η συνεχώς επεκτεινόμενη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών των πρακτορείων Megabet και Eurogoal στην Κύπρο αλλά και η εγκατάσταση ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνή ύδατα.

  Προσέτι, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η ανάπτυξη του Ομίλου και η αύξηση των εσόδων προέρχονται κατά κύριο λόγο από δραστηριότητες εκτός Ελλάδος, με ένα ποσοστό σχεδόν 90% να πηγάζει από την Κυπριακή αγορά.

  Σημειώνεται ότι ο κλάδος των τυχερών παιγνίων στην Κύπρο παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη, σε σύγκριση με την ελληνική αγορά που δείχνει ότι έχει επηρεαστεί από το ευρύτερο δυσμενές περιβάλλον.

  Ο Όμιλος θα συνεχίσει την επιτυχημένη ανάπτυξη στους νέους τομείς δραστηριοποίησης του. Συγκεκριμένα, στόχος του Ομίλου μέχρι το τέλος του έτους, είναι η παράλληλη αύξηση των πρακτορείων του στην Κύπρο και των τερματικών του στα πλοία που εκτελούν διεθνείς πλόες.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του νέου ομίλου Ζήνων κρίνει πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και συνεχίζει πιστή στη δέσμευσή της και τις προσπάθειές της για περαιτέρω ανάπτυξη και ισχυροποίηση της θέσης της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ