Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 19-Μαϊ-2010 14:34

    Axon: Εγκρίθηκε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Με απαρτία 68,41% του μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Axon Συμμετοχών. Οι μέτοχοι ενέκριναν το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων και η απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό έως 10%, με εύρος τιμής από 0,30 ευρώ έως 10 ευρώ.
     
    Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Τάκης Δουμάνογλου «το μεγάλο εύρος της τιμής αποφασίστηκε έτσι ώστε να μην υπάρξει μήνυμα στην αγορά για την τιμή που θέλουμε να αγοράσουμε».

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:

     

    Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 19ης Μαΐου 2010 παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν 22 μέτοχοι οι οποίοι κατείχαν 27.246.349 μετά ψήφου μετοχές σε αναλογία 67,26 % του συνόλου των μετοχών.

     

    Στην εν λόγω συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων:

     

    Θέμα 1ο: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί τα Ετήσια Στοιχεία και πληροφορίες χρήσης 2009 ήτοι τα Στοιχεία Κατάστασης Οικονομικής θέσης, τα Στοιχεία Κατάστασης Συνολικών Εσόδων, τα Στοιχεία της Κατάστασης Ταμειακών Ροών, τα στοιχεία κατάστασης μεταβολών Ιδίων Κεφαλαίων και την Ετήσια Οικονομική Έκθεση σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς μετά από προηγούμενη ακρόαση των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.

     

    Θέμα 2ο: Η Γενική Συνέλευση απήλλαξε παμψηφεί, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτό Ελεγκτή - Λογιστή της Εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης αναφορικά με τα πεπραγμένα, την διαχείριση και τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης από 01.01.2009 έως 31.12.2009.

     

    Θέμα 3ο: Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε παμψηφεί για τον έλεγχο της χρήσης 2010 (1.1.2010 έως 31.12.2010) την ΄΄ BDO ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΕ ΄΄, η αμοιβή της οποίας θα καθορισθεί με βάση τις αποφάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. .Ως τακτικός ελεγκτής εξελέγη ο τον κ Βρασίδας Σπ. Δαμηλάκος ΑΜΣΟΕΛ 22791601 και ως αναπληρωματικός ο κ. κ. Τριαντάφυλλος Δημ. Κωτσαλάς ΑΜΣΟΕΛ 21361

     

    Θέμα 4ο: Η Γενική Συνέλευση παμψηφεί αποφάσισε: (α) την ανάκληση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Νανόπουλου, (β)την εκλογή ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας τον κ. Ιωάννη Ευαγγελάρα του Χαραλάμπους (γ) τον ορισμό του νέου μέλους κ. Ιωάννη Ευαγγελάρα του Χαραλάμπους ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους.

     

    Θέμα 5ο: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί όρισε ομόφωνα ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρίας τους κκ. Πάκα Παρασκευή του Μιχαήλ (μη εκτελεστικό μέλος), Πέτρο Νικολαίδη του Κωνσταντίνου (μη εκτελεστικό μέλος) και Ιωάννη Ευαγγελάρα του Χαραλάμπους (ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό μέλος), εκ των οποίων ο Ιωάννης Ευαγγελάρας έχει αποδεδειγμένη επαρκή γνώση σε θέματα οικονομικών και λογιστικής, τόσο λόγω εκπαίδευσης όσο και λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας.

     

    Θέμα 6ο: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου των μετοχών της Εταιρίας, με εύρος τιμών αγοράς των μετοχών τα 0,30 € για την κατώτερη και 10,00 € την ανώτερη και καθόρισε ότι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αγορές των μετοχών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την ημερομηνία της λήψης της σχετικής απόφασης από την παρούσα Γενική Συνέλευση των μετόχων ως ορίζεται από τον Ν. 2190/20.

    Ρ. Χάικου

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ