Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 28-Απρ-2010 17:07

    Ανδρομέδα: Κέρδη έναντι ζημιών το α΄ τρίμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Κέρδη έναντι ζημιών παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, κυρίως λόγω των έντονων δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης κινήθηκαν ικανοποιητικά. 

    Συγκεκριμένα, στο πρώτο τρίμηνο του 2010 η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ σημείωσε κέρδη, μετά από φόρους, ύψους 1,416 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών, μετά από φόρους, ύψους 4,511 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

    Το ενεργητικό της Ανδρομέδα στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε 57,93 εκατ. ευρώ ενισχυμένο κατά 2,51% από την αρχή της χρήσης, ενώ το χαρτοφυλάκιο της σε τρέχουσες τιμές, περιλαμβανομένων και των ιδίων μετοχών, ήταν επενδεδυμένο κατά περίπου 66,98% σε μετοχές (από το οποίο 47,55% στο εσωτερικό και 19,43% εκτός Ελλάδας), κατά 16,53% σε ομόλογα, κατά 5,72% σε διαθέσιμα και κατά 10,77% σε funds εξωτερικού. 

    Οι αποδόσεις των εταιριών του κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, κυμάνθηκαν από -2,42% έως +5,88%. Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην ίδια περίοδο, υποχώρησε κατά -5,86%. 

    Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 1,83 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από κέρδη από αγοραπωλησίες χρεογράφων, ποσού 1,59 εκατ. ευρώ και κέρδη από προσόδους χαρτοφυλακίου, ποσού 0,24 εκατ. ευρώ περίπου. 

    Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας, στο τέλος του τριμήνου, ανήλθε σε 2,11 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε 1,49 ευρώ. Διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount -29,38%. Οι υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου διαπραγματεύονταν επίσης σε discount από -36,94% έως -47,40% με το μεσοσταθμικό discount να διαμορφώνεται σε -40,02%. 

    Η γεωγραφική κατανομή του χαρτοφυλακίου της Εταιρίας στο τέλος του τριμήνου, διαμορφώθηκε κατά περίπου 67,07% στην Ελλάδα, 2,12% σε χώρες της ζώνης του ευρώ (εκτός Ελλάδας), 3,35% στην Αγγλία, 15,82% στις ΗΠΑ, 5,05% στην Ελβετία, 1,84% στη Ρουμανία και 4,75% στη Νορβηγία. 

    Τέλος, οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας, κατά τη λήξη του πρώτου τριμήνου, ήταν στις εταιρίες ΟΠΑΠ, FRIGOGLASS, S&B, COCA COLA, NESTLE, APPLE INC, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ASPIS BANK και OTE.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ