Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 14-Ιουν-2006 13:28

    Coca Cola 3E: Πρόστιμο ύψους 8,66 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πρόστιμο συνολικού ύψους 8.662.644 ευρώ επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Coca Cola 3Ε για μη συμμόρφωση στους όρους που της είχαν τεθεί με βάση προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού του 2002, όσον αφορά τη διακριτική μεταχείριση των λιανοπωλητών, αλλά και των χονδρεμπόρων διακίνησης των αναψυκτικών της εταιρείας.

    Η απόφαση του 2002 προέβλεπε ότι για κάθε ημέρα μη συμμόρφωση της εταιρείας θα καλείτο να καταβάλει πρόστιμο 5.869 ευρώ. Έτσι, η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία εξέτασε την περίπτωση, στις 16 Φεβρουαρίου του 2006 διαπίστωσε ότι είχαν παρέλθει 1.476 ημέρες μη συμμόρφωσης και επιδίκασε το προαναφερόμενο συνολικό πρόστιμό των 8.662.664 ευρώ.

    Οι όρο που είχαν τεθεί στην εταιρεία ήταν να άρει τις συμβάσεις αποκλειστικής χρήσης των ψυγείων της, να πάψει να εφαρμόζει μεθόδους διακριτικής μεταχείρισης χονδρεμπόρων και πρατηριούχων και να πάψει να εφαρμόζει μεθόδους διακριτικής μεταχείρισης και λιανοπωλητών.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ