Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουν-2006 18:01

  Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαντά η Telepassport στον ΟΤΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε η Telepassport ζητώντας την άρση της "παράνομης διακοπής" - όπως τη χαρακτηρίζει- παροχής υπηρεσιών  από τον ΟΤΕ.
   
  Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία χαρακτηρίζει παράνομη, τόσο νομοθετικά, όσο και από τους κανόνες του ανταγωνισμού την πράξη προσωρινής διακοπής παροχής υπηρεσιών από τον ΟΤΕ. Κατηγορεί τον Οργανισμό για κατάχρηση της δεσπόδουζας θέσης που κατέχει, ενώ αιτιολογεί την ύπαρξη ανεξόφλητων οφειλών προς τον Οργανισμό λέγοντας ότι διατηρεί υπερπολλαπλάσιες αξιώσεις σε βάρος του ΟΤΕ, τις οποίες ο Οργανισμός αρνείται πεισματικά.
   
  Στην ίδια ανακοίνωση, η Telepassport καλεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να κινηθεί και να πράξει τα δέοντα στα πλαίσια του νόμου επικαλούμενη το συμφέρον των τελικών χρηστών.
   
  Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ο ΟΤΕ είχε προχωρήσει στην προσωρινή διακοπή σε ορισμένα κυκλώματα διασύνδεσης της Telepassport που επηρεάζουν συγκεκριμένες υπηρεσίες της εταιρείας. Σύμφωνα με επίσημη πηγή του οργανισμού, ο ΟΤΕ προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας και την αδυναμία που επέδειξε να τις τακτοποιήσει.
   
  Η ανακοίνωση του ΟΤΕ
   
  Στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή ορισμένων υπηρεσιών προς την εταιρεία Telepassport λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τον ΟΤΕ και αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις συμβατικές της οικονομικές υποχρεώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα η ίδια εισέπραττε κανονικά τους λογαριασμούς των πελατών της.
   
  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο ΟΤΕ εξάντλησε όλα τα περιθώρια συνεννόησης με την εταιρεία Telepassport για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέραν του εξαμήνου, χωρίς η τελευταία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ο ΟΤΕ κάλεσε επανειλημμένα την εταιρεία Telepassport για την αποπληρωμή των αναγνωρισμένων από την ίδια οφειλών της και προέβη έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενημερώσεις. Επιπλέον, ενημέρωσε και την Ρυθμιστική Αρχή σχετικά με τη δυσχερή οικονομική θέση της εν λόγω εταιρείας και τον πιστωτικό κίνδυνο που διατρέχει ο ΟΤΕ.
   
  Οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις.
  Επίσης, οι τηλεφωνικές συνδέσεις της εταιρείας μέσω LLU και οι συνδέσεις για μεταφορά δεδομένων (π.χ. ADSL) λειτουργούν κανονικά και δεν επηρεάζονται καθόλου από την παραπάνω διακοπή.
  Εξάλλου, όλοι οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω οποιουδήποτε άλλου αδειοδοτημένου παρόχου επιθυμούν, προσθέτοντας πριν από τον αριθμό που θέλουν να καλέσουν τον τετραψήφιο κωδικό επιλογής που αντιστοιχεί στον κάθε πάροχο, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΤΕ.
  Σταμάτης Ζαχαρός

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ