07:41 09/09
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
Η κρητική αλλαντοβιομηχανία διατήρησε σχεδόν αμετάβλητο τον τζίρο της στα 146 εκατ. ευρώ. Η πτωτική αγορά των αλλαντικών και η πίεση του ανταγωνισμού.
Συρρίκνωση ζημιών σημείωσε η Κούμπας κατά τη διάρκεια της χρήσης του 2009. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε ζημιές 6,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 73,9 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2008.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 5,2 εκατ. ευρώ έναντι των 5 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2008.
Επιπλέον, τα ενοποιημένα κέρδη/ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 5,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 75,3 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2008. Τα συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα μετά φόρων ανήλθαν σε ζημιές 8,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 78,7 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2008.
Υπενθυμίζεται πως, οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονται στην Κατηγορία Επιτήρησης λόγω αρνητικής καθαρής θέσης κατά τη χρήση 2008. Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 06/04/2009.
Στόχος της εταιρείας για το 2010 είναι η ενίσχυση της ρευστότητάς της μέσω ρευστοποιήσεων συμμετοχών, και ακινήτων και η μείωση του τραπεζικού της δανεισμού και η συνέχιση της κανονικής εξυπηρέτησης αποπληρωμής των τόκων των δανείων, καθώς και η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.