23:22 30/10
SambaNova: Η Intel σε συζητήσεις για την εξαγορά της startup που θέλει να ανταγωνιστεί την Nvidia
Οποιαδήποτε συμφωνία θα αποτιμούσε πιθανώς τη SambaNova κάτω από τα 5 δισ. δολάρια.
Συρρίκνωση ζημιών σημείωσε η Κούμπας κατά τη διάρκεια της χρήσης του 2009. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε ζημιές 6,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 73,9 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2008.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 5,2 εκατ. ευρώ έναντι των 5 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2008. 
Επιπλέον, τα ενοποιημένα κέρδη/ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 5,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 75,3 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2008. Τα συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα μετά φόρων ανήλθαν σε ζημιές 8,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 78,7 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2008.
Υπενθυμίζεται πως, οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονται στην Κατηγορία Επιτήρησης λόγω αρνητικής καθαρής θέσης κατά τη χρήση 2008. Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 06/04/2009.
Στόχος της εταιρείας για το 2010 είναι η ενίσχυση της ρευστότητάς της μέσω ρευστοποιήσεων συμμετοχών, και ακινήτων και η μείωση του τραπεζικού της δανεισμού και η συνέχιση της κανονικής εξυπηρέτησης αποπληρωμής των τόκων των δανείων, καθώς και η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.
 
        