Της Έφης Καραγεώργου
Επενδυτική κίνηση χαρακτήρισε την είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Aspis Bank ο πρόεδρος του Τ.Τ. Κλέων Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια κοινής παρουσίασης των επενδυτικών σχεδίων που είχαν οι δύο διοικήσεις.
Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι το Τ.Τ. δεν θα απορροφήσει σε πρώτη φάση την Aspis Bank, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης της στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank ύψους 77 εκατ. ευρώ ξεκίνησε να τρέχει από σήμερα το πρωί και θα έχει ολοκληρωθεί τη Μ. Τρίτη.
Στις 7 Μαΐου στη Γ.Σ. της Aspis Bank θα είναι παρών και ο νέος μέτοχος, ενώ θα ανακοινωθεί το νέο όνομα της τράπεζας και θα αποφασιστεί η αλλαγή της εταιρικής της ταυτότητας.
Ο επικεφαλής της Aspis Bank κ. Χρ. Σορώτος αναφέρθηκε στην «εκπληκτική βοήθεια που πρόσφερε η Τράπεζα της Ελλάδος, όχι μόνο σε επίπεδο διοικητή και υποδιοικητή, αλλά όλου του μηχανισμού της ώστε να μην κλείσει η τράπεζα».
«Κρατήστε την τράπεζα ανοιχτή, ήταν η έκκληση της ΤτΕ και την κρατήσαμε παρ΄ όλα τα προβλήματα ενώ διατηρήσαμε και τις θέσεις εργασίας,» υπογράμμισε ο κ. Σορώτος. «Τώρα,» όπως είπε, «το νιώθουμε ότι έχουμε την πλάτη του μετόχου, μπορούμε να γυρίσουμε την τράπεζα και να δώσουμε οφέλη».
Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος η είσοδος του Τ.Τ. εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, ενώ τόνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της Aspis Bank σε τομείς όπως η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι πολλές τράπεζες στο μέλλον θα χρειαστεί να εξορθολογήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους καθώς ο λόγος δανείων προς καταθέσεις πρέπει να πάει στο 1, ενώ ο κ. Σορώτος τόνισε με έμφαση ότι σε 18 μήνες η τραπεζική αγορά θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με σήμερα, αναφέροντας ότι τα τέσσερα μεγάλα «σπίτια» θα είναι άλλα, υπονοώντας συγκέντρωση στον κλάδο.