Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Μαρ-2010 11:40

  Λιβάνης: Σύσταση εταιρείας με την "Π. Κυριακίδη - Εκδόσεις Βιβλιοπωλεία"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καταστατικό για τη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία "Εκδόσεις Επίκαιρα Α.Ε." υπέγραψαν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και η Π. Κυριακίδη - Εκδόσεις Βιβλιοπωλεία.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το καταστατικό έχει προωθηθεί προς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

  Σκοπός της υπό σύσταση εταιρείας είναι: 

  α) Η έκδοση και εμπορία πάσης φύσεως εντύπων 

  β)Η ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων πολυμέσων (MULTIMEDIA) και πάσης φύσεως ηλεκτρονικών εκδόσεων. 

  Tο Mετοχικό Kεφάλαιο θα ανέρχεται σε 60.000 ευρώ, και θα διαιρείται σε 6.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 10 ευρώ η κάθε μία. 

  Η εκ των ιδρυτών ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΄ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΕ΄ θα καλύψει ποσό 30.000 ευρώ και θα λάβει 3.000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ευρώ η κάθε μία και η εκ των ιδρυτών ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΄Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ΄ θα καλύψει ποσό 30.000 ευρώ και θα λάβει 3.000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ευρώ η κάθε μία. 

  Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από τους: 

  1. Ηλία Λιβάνη, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο.
  2. Παναγιώτα Λιβάνη, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.
  3. Άννα Παριανού, μέλος. και
  4. Μάριο Φωτάκο - Φωτόπουλο, μέλος. 

  Στη νέα αυτή εταιρεία μεταβιβάζονται από την ΄ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΒΕ΄ τα εμπορικά σήματα των περιοδικών ΄ΕΠΙΚΑΙΡΑ΄ και ΄ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ΄. 

  Πέραν τούτων ουδεμία άλλη συμφωνία υπάρχει.

  Διαψεύδει συζητήσεις με Λαυρεντιάδη 

  Εξάλλου, σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η διοίκηση της Λιβάνης χαρακτηρίζει ανακριβές δημοσίευμα του Τύπου που έκανε λόγο για συζητήσεις με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ειδικότερα, σε απαντητική επιστολή της εταιρείας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά, σημειώνεται: "Κύριοι, αναφερόμαστε στο από 27.2.2010 συνημμένο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΞΙΑ" στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ΄σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση του 50% των Εκδόσεων Λιβάνη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.....Περί τα μέσα της εβδομάδας φαίνεται να επήλθε αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα επισημοποιηθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τις επόμενες ημέρες....΄ " η εταιρεία διευκρινίζει- έπειτα από ενημέρωση που έλαβε από τους βασικούς της μετόχους- ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι ανακριβές. Η μόνη συμφωνία που υπάρχει είναι αυτή που έχει ήδη περιγραφεί με προηγούμενη ανακοίνωση".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ