Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2010 18:28

  Proton Bank: Μειώνει τιμές-στόχους για Alpha Bank, Eurobank, ETE

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις τιμές-στόχους για τις μετοχές τριών ελληνικών τραπεζών μειώνει η Proton Bank, επικαλούμενη την επιδείνωση του εγχώριου λειτουργικού περιβάλλοντος.

  Ειδικότερα, σε έκθεσή της με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2010 και τίτλο "Διατηρείται η αβεβαιότητα", η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 11 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank από 14,20 ευρώ προηγουμένως, με αμετάβλητη σύσταση "outperform", ενώ μειώνει την τιμή-στόχο για την Eurobank στα 8,60 ευρώ από 11 ευρώ, με σύσταση "neutral". Παράλληλα, θέτει νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 22,40 ευρώ από 27 ευρώ, με σύσταση "outperform", ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο στα 4,50 ευρώ για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με σύσταση "neutral".

  Στην ίδια έκθεση η Proton Bank ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς θέτοντας τιμή-στόχο τα 8,50 ευρώ, με σύσταση "neutral".

  "Οι αποτιμήσεις των τραπεζικών τίτλων είναι ελκυστικές", επισημαίνεται στην έκθεση, ωστόσο "η ορατότητα είναι χαμηλή, αν και στενά συνδεδεμένη με την αποτελεσματικότητα των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης". Η χρηματιστηριακή εκφράζει την προτίμηση της για τράπεζες με ισχυρό ισολογισμό, με top pick από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

  Ξεχωριστά η Proton Bank υποβαθμίζει κατά 7% τις εκτιμήσεις της για την καθαρή κερδοφορία των ΕΤΕ, Alpha Bank, Eurobank και Τ.Τ. το 2010, ενώ τοποθετεί την πιστωτική επέκταση στην Ελλάδα το τρέχον έτος κοντά σε μηδενικά επίπεδα. Περισσότερο αισιόδοξη εμφανίζεται για την πιστωτική επέκταση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ